φόρμα με κουμπί και κλήση αρχείου

Συζητήσεις για την Java

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
jim_pas
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 09 Ιαν 2010 16:40

φόρμα με κουμπί και κλήση αρχείου

Δημοσίευση από jim_pas » 09 Ιαν 2010 16:43

Παιδιά θέλω να φτιάξω μια φόρμα σε java.Ένα panel δηλαδή στο οποίο θα υπάρχει ένα κουμπί και όταν το πατάω να καλεί ενα αρχείο σε .sh(script se linux),να το εκτελεί και να το εμφανίζει στην οθόνη.Είμαι αρχάριος στην java και θα ήθελα να μου δώσετε ιδέες πως μπορεί να γίνει.Κυρίως με ενδιαφέρει η κλήση και η εμφάνιση του αρχείου.


Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

φόρμα με κουμπί και κλήση αρχείου

Δημοσίευση από virxen75 » 09 Ιαν 2010 16:47

jim_pas έγραψε:Παιδιά θέλω να φτιάξω μια φόρμα σε java.Ένα panel δηλαδή στο οποίο θα υπάρχει ένα κουμπί και όταν το πατάω να καλεί ενα αρχείο σε .sh(script se linux),να το εκτελεί και να το εμφανίζει στην οθόνη.Είμαι αρχάριος στην java και θα ήθελα να μου δώσετε ιδέες πως μπορεί να γίνει.Κυρίως με ενδιαφέρει η κλήση και η εμφάνιση του αρχείου.


Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

την φόρμα (JFrame) με το πάνελ (JPanel) με το κουμπί(JButton) δεν μπορείς να την φτιάξεις?
να βάζεις ActionListener σε κουμπί ξέρεις?

jim_pas
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 09 Ιαν 2010 16:40

φόρμα με κουμπί και κλήση αρχείου

Δημοσίευση από jim_pas » 09 Ιαν 2010 17:09

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.Είδα καποια πράγματα και για την φόρμα θα την καταφέρω πιστεύω.Με το ActionListener ξέρω ότι μπορώ να κάνω καποια ενέργεια σε ένα κουμπί,αλλα πως μπορώ ας πούμε αν έχω το script με όνομα jim.sh μόλις πατάω το κουμπί να το τραβάω απο κάποια διαδρομή να εκτελεί τον κώδικα και να το εμφανίζει???

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

φόρμα με κουμπί και κλήση αρχείου

Δημοσίευση από virxen75 » 09 Ιαν 2010 17:19

λίγο google δεν βλάπτει!

devdaily.com/java/edu/pj/pj010016/

jim_pas
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 09 Ιαν 2010 16:40

φόρμα με κουμπί και κλήση αρχείου

Δημοσίευση από jim_pas » 10 Ιαν 2010 19:37

virxen75 έγραψε:λίγο google δεν βλάπτει!

devdaily.com/java/edu/pj/pj010016/
epsaksa kai sto google,alla den bgazw akri....ekana ena meros apo ayta pou ithela alla thelw an kserei na m pei kaneis pws na sinexisw....o kwdikas einai o parakatw kai thelw molis pataw to button(run measure) na trabavaei ena script apo tin epifaneia ergasias,na to ektelei kai na to emfanizei stin othoni...kserei kaneis ti akribws thelei i actionPerformed mesa(ti na balw ekei pou exw erwtimatika twra)??(sorry gia ta greeklish alla edw pou eimai den mporw na grapsw ellinika)









/*
* To change this template, choose Tools | Templates
* and open the template in the editor.
*/

package frame;

import javax.swing.*;
import java.awt.*;
import java.awt.event.* ;

public class Panel extends JFrame implements ActionListener{


public Panel()
{
super("parathyro");
setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
setVisible(true);

JPanel row1=new JPanel();



JPanel row2=new JPanel();
JButton button=new JButton("run measure");
JButton stop=new JButton("stop");


JPanel row3=new JPanel();






Container pane=getContentPane();
GridLayout layout=new GridLayout(3,1);
pane.setLayout(layout);






FlowLayout layout1=new FlowLayout();
row1.setLayout(layout);
pane.add(row1);

FlowLayout layout2=new FlowLayout();
row2.setLayout(new FlowLayout(FlowLayout.RIGHT, 20, 40));;
row2.add(button);
row2.add(stop);
pane.add(row2);

FlowLayout layout3=new FlowLayout();
row3.setLayout(new FlowLayout(FlowLayout.RIGHT, 20, 40));;
pane.add(row3);







setContentPane(pane);
pack();
button.addActionListener(this);
stop.addActionListener(this);


public void actionPerformed(ActionEvent evt){
Object source=evt.getSource();
if (source==button){

???????????

}


}




public static void main(String[] args) {
Panel a=new Panel();
}

}

pvaso
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 10 Αύγ 2010 20:44

φόρμα με κουμπί και κλήση αρχείου

Δημοσίευση από pvaso » 12 Αύγ 2010 00:58

Βρήκες κάποια λύση στο πρόβλημα σου? Έχω κι εγώ παρόμοιο πρόβλημα(http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=51380) γι'αυτό σε ρωτάω.
Please help...Thank u!!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Java”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες