[ΛΥΘΗΚΕ] Ελεγχος για την ύπαρξη ενός αρχείου σε server

Από που να ξεκινήσω; Που θα βρω; κ.α. γενικές ερωτήσεις για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
majuranus
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: 01 Μαρ 2006 19:47
Τοποθεσία: Veria
Επικοινωνία:

[ΛΥΘΗΚΕ] Ελεγχος για την ύπαρξη ενός αρχείου σε server

Δημοσίευση από majuranus » 09 Ιαν 2010 19:16

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά.

κατασκευάζω μια ιστοσελίδα και σε κάποιο σημείο θέλω να ελέγχω αν υπάρχει ένα αρχείο στον server του επισκέπτη που έχω ζητήσει να κατεβάσει νωρίτερα.

έχω γράψει αυτό αλλά δεν δείχνει να λειτουργεί εντελώς σωστά.

Κώδικας: Επιλογή όλων

$filepath= "http://".$row[datapath_url]."/wxdata.htm";
//echo $filepath;
if (@file_exists($filepath))
include ('http://'.$row['datapath_url'].'/wxdata.htm');
else
break;
Το σκεπτικό είναι αν υπάρχει το αρχείο τότε να κάνει include το αρχείο a από το οποίο διαβάζω κάποιες μεταβλητές αλλιώς να κάνει break;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος majuranus την 10 Ιαν 2010 19:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

[ΛΥΘΗΚΕ] Ελεγχος για την ύπαρξη ενός αρχείου σε server

Δημοσίευση από fafos » 09 Ιαν 2010 19:33

O kalyteros tropos einai me cUrl:

Κώδικας: Επιλογή όλων

function Websiteurl($url)
{
$agent = "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows NT 5.0)";
$ch=curl_init();
curl_setopt ($ch, CURLOPT_URL,$url );
curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, $agent);
curl_setopt ($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
curl_setopt ($ch,CURLOPT_VERBOSE,false);
curl_setopt($ch, CURLOPT_TIMEOUT, 5);
$page=curl_exec($ch);
$httpcode = curl_getinfo($ch, CURLINFO_HTTP_CODE);
curl_close($ch);
if&#40;$httpcode>=200 && $httpcode<300&#41; return true;
else return false;
&#125;


$filepath= "http&#58;//".$row&#91;datapath_url&#93;."/wxdata.htm"; 

if&#40; Websiteurl&#40;$filepath&#41;&#41; &#123;

include &#40;'http&#58;//'.$row&#91;'datapath_url'&#93;.'/wxdata.htm'&#41;; 
&#125;

     else &#123;
echo "";
&#125;	



Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
majuranus
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: 01 Μαρ 2006 19:47
Τοποθεσία: Veria
Επικοινωνία:

[ΛΥΘΗΚΕ] Ελεγχος για την ύπαρξη ενός αρχείου σε server

Δημοσίευση από majuranus » 10 Ιαν 2010 19:43

XM... μου εμφανίζει αυτό..
Fatal error: Call to undefined function curl_init() in ... on line 10

LINE 10 =
$ch = curl_init();

ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΑΦΗΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ

το έψαξα λίγο στο internet και αυτό παρουσιάζεται όταν καλείς την curl_init() μέσω xampp η άλλου τοπικού εικονικού SERVER.
Η λύση είναι απλή

Αφαιρέστε τα σχόλια από το extension=php_curl.dll στο αρχείο php.ini file, και επανεκκινήστε τον server σας.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές ερωτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες