Μεγαλη βοηθεια σε ασκησεισ προγραμματισμου σε c

Γενικά θέματα για τις γλώσσες προγραμματισμού που δεν καλύπτονται από τις άλλες περιοχές της κατηγορίας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
ely
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 10 Ιαν 2010 16:18

Μεγαλη βοηθεια σε ασκησεισ προγραμματισμου σε c

Δημοσίευση από ely » 10 Ιαν 2010 17:05

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΛΗ ΑΝΓΚΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ,ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΘΙΟΣ ΑΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΥΤΑ.ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΓΙΑ; ΑΥΤΟ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ please!ΑΥΡΙΟ ΓΡΑΦΩ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

1.ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΟΝΟΜΑ concat Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΕΧΕΤΑΙ Ως ΕΙΣΟΔΟ 2 ΣΥΜΒΟΛΟΣΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΜΒΟΛΟΣΕΙΡΑ.Η ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΟΣΕΙΡΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ(ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΤΟΙΜΕΣ ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ Η strcut,strcopy,strlen ΚΤΛ).ΠΧ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ "980" ΚΑΙ "ΑΘΗΝΑ" ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΜΒΟΛΟΣΕΙΡΑ ΣΕ "980 ΑΘΗΝΑ".




2.ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ compStr Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΩΣ ΕΙΣΟΔΟ 2 ΣΥΜΒΟΛΟΣΕΙΡΕΣ(2 ΟΡΙΣΜΑΤΑ) ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ.ΠΧ Η compStr ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ "ball" KAI "lamp" ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 3.


3.ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ countWords Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ 1 ΣΥΜΒΟΛΟΣΕΙΡΑ(1 ΟΡΙΣΜΑ),ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 1 ΠΡΟΤΑΣΗΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ.ΘΕΩΡΙΣΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΟΣΕΙΡΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΗΞΕΙΣ Η ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ.ΠΧΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ"12 HELLO I AM"ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ 3.

4.ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΕΧΕΤΑΙ 2 ΣΥΜΒΟΛΟΣΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ.

5.ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ deleteSpace Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΥΜΒΟΛΟΣΕΙΡΑΜΕ ΠΕΖΟΥΣ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΚΕΝΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ(1 ΟΡΙΣΜΑ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΡΕΠΕΙ ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΟΣΕΙΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΚΕΝΑ.

6.ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ GREECLISH KAI TO ΑΝΤΙΘΕΤΩ ΑΠΟ GREECLISH ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

7.ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΕΝΟΥ ΑΠΟ 4 ΕΠΙΛΟΓΕΣ(ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ,ΕΥΡΕΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ,ΕΥΡΕΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ,ΕΞΟΔΟΣ).ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΗΛ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ Η ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.

Άβαταρ μέλους
Pavel
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1046
Εγγραφή: 08 Αύγ 2003 00:05
Τοποθεσία: UK

Μεγαλη βοηθεια σε ασκησεισ προγραμματισμου σε c

Δημοσίευση από Pavel » 10 Ιαν 2010 17:13

Εσύ είσαι τρελός.

ely
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 10 Ιαν 2010 16:18

Μεγαλη βοηθεια σε ασκησεισ προγραμματισμου σε c

Δημοσίευση από ely » 10 Ιαν 2010 17:19

συγνωμη αλλα δεν καταλαβα?
τι εννοεις με το ετοιμες?



[quote="Pavel"][url=http://www.cplusplus.com/]έτοιμες![/url][/quote]

alex599
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 17 Δεκ 2008 01:11
Τοποθεσία: Πάτρα

Μεγαλη βοηθεια σε ασκησεισ προγραμματισμου σε c

Δημοσίευση από alex599 » 10 Ιαν 2010 19:16

εννοεί κάτσε διάβασε και θα τις λύσεις.
while(!dead()) ++knowledge;

ely
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 10 Ιαν 2010 16:18

Μεγαλη βοηθεια σε ασκησεισ προγραμματισμου σε c

Δημοσίευση από ely » 10 Ιαν 2010 20:49

αμα μπορουσα να τις λυσω δεν θα τις εστελνα για να ζητησω βοηθεια προφανως!!!!!!


οποιος με βοηθησει καλως και οποιος δεν με βοηθησει no problem!
ευχαριστω οπως και να εχει.

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Μεγαλη βοηθεια σε ασκησεισ προγραμματισμου σε c

Δημοσίευση από virxen75 » 10 Ιαν 2010 21:27


1.ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΟΝΟΜΑ concat Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΕΧΕΤΑΙ Ως ΕΙΣΟΔΟ 2 ΣΥΜΒΟΛΟΣΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΜΒΟΛΟΣΕΙΡΑ.Η ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΟΣΕΙΡΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ(ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΤΟΙΜΕΣ ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ Η strcut,strcopy,strlen ΚΤΛ).ΠΧ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ "980" ΚΑΙ "ΑΘΗΝΑ" ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΜΒΟΛΟΣΕΙΡΑ ΣΕ "980 ΑΘΗΝΑ".
π.χ. αυτό
δεν μπορείς ούτε να γράψεις την δήλωση της συνάρτησης?
γράψε κώδικα όπου μπορείς μέχρι εκεί που μπορείς και εδώ είμαστε.

ely
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 10 Ιαν 2010 16:18

Μεγαλη βοηθεια σε ασκησεισ προγραμματισμου σε c

Δημοσίευση από ely » 10 Ιαν 2010 21:53

#include<stdio.h>
#include<stdlib.h>
#include<string.h>

int concat(char str1,char str2)
{
char str1,str2;
printf("dwse tin prwti sumvoloseira:");
scanf("%s",str1);
printf("dwse tin deuteri sumvoloseira:");
scanf("%s",str2);

return ...
}

int main(void)
{

}

// μεχρι εδω το παω απο εδω και κατω κολλαω γιατι δεν ξερω πως να υλοποιησω το ΘΑ ΕΠΙΚΟΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΜΒΟΛΟΣΕΙΡΑ...και παρακατω.αλλα δεν καταλαβαινω!!!!

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Μεγαλη βοηθεια σε ασκησεισ προγραμματισμου σε c

Δημοσίευση από virxen75 » 10 Ιαν 2010 23:27

δεν ξέρω για παράδειγμα αν έχετε κάνει τις εντολές malloc,realloc
οπότε όσο πιο απλά γίνεται θα έκανα αυτό.

Κώδικας: Επιλογή όλων

#include<stdio.h>
#include<stdlib.h>

int concat&#40;char &#91;&#93;,char&#91;&#93;&#41;;

int concat&#40;char str1&#91;&#93;,char str2&#91;&#93;&#41;&#123;
char str&#91;100&#93;;
int i=0,j=0;
while &#40;str1&#91;i&#93;!='\0'&#41; &#123;
    str&#91;i&#93;=str1&#91;i&#93;;
    i++;
&#125;
str&#91;i&#93;=' ';
i++;
while &#40;str2&#91;j&#93;!='\0'&#41;&#123;
    str&#91;i&#93;=str2&#91;j&#93;;
    i++;
    j++;
&#125;
str&#91;i&#93;='\0';
printf&#40;"\nnea simboloseira=#%s#",str&#41;;
return i;
&#125;

int main&#40;void&#41;&#123;
    char str1&#91;50&#93;,str2&#91;50&#93;;
    printf&#40;"dwse tin prwti sumvoloseira&#58;"&#41;;
    scanf&#40;"%s",str1&#41;;
    printf&#40;"dwse tin deuteri sumvoloseira&#58;"&#41;;
    scanf&#40;"%s",str2&#41;;
    int len=concat&#40;str1,str2&#41;;
    printf&#40;"\nmikos neas simboloseiras=%d",len&#41;;
    return 0;
&#125; 

ely
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 10 Ιαν 2010 16:18

Μεγαλη βοηθεια σε ασκησεισ προγραμματισμου σε c

Δημοσίευση από ely » 11 Ιαν 2010 00:00

σε ευχαριστω παρα μα παρα πολυ!

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Μεγαλη βοηθεια σε ασκησεισ προγραμματισμου σε c

Δημοσίευση από virxen75 » 11 Ιαν 2010 00:07

δοκίμασε τώρα να φτιάξεις το 2.

hints

θελει 2 for η μία μέσα στην άλλη και ένα μετρητή

το 1ο for(i) από 0 έως strlen(string1)
to 2o j() 0 strlen(string2)

και μέσα στο 2ο for
αν string1,string2[j] είναι ίσα τοτε counter++
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος virxen75 την 11 Ιαν 2010 09:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

ely
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 10 Ιαν 2010 16:18

Μεγαλη βοηθεια σε ασκησεισ προγραμματισμου σε c

Δημοσίευση από ely » 11 Ιαν 2010 05:44

#include<stdio.h>
#include<stdlib.h>
#include<string.h>

int comptStr(car [],char []);

int comptStr(char str1[],char str2[])
{
int i,j,counter;
char str;

for(i=0; i<strlen(str1))
for(j=0;j<strlen(str2))
{
if(str1=str2)
{
str1=(strcmp,str2)
counter++;
}
}

}

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Μεγαλη βοηθεια σε ασκησεισ προγραμματισμου σε c

Δημοσίευση από virxen75 » 11 Ιαν 2010 09:31

2)
sorry για το strcmp γράψε λάθος!

Κώδικας: Επιλογή όλων

#include<stdio.h>
#include<string.h>

int compStr&#40;char &#91;&#93;,char &#91;&#93;&#41;;

int compStr&#40;char str1&#91;&#93;,char str2&#91;&#93;&#41;&#123;
int i,j,counter=0;
char str;

for&#40;i=0; i<strlen&#40;str1&#41;;i++&#41;
    for&#40;j=0;j<strlen&#40;str2&#41;;j++&#41;&#123;
        if&#40;str1&#91;i&#93;==str2&#91;j&#93;&#41; counter++;
    &#125;
    return counter;
&#125;
int main&#40;void&#41;&#123;
    int posa=compStr&#40;"ball","lamp"&#41;;
    printf&#40;"\n tairiazoun %d grammata",posa&#41;;
return 0;
&#125;


Απάντηση

Επιστροφή στο “γλώσσες προγραμματισμού - γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες