συλλογη δεδομενων απο html form

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
rigas1987
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 05 Ιαν 2010 04:40

συλλογη δεδομενων απο html form

Δημοσίευση από rigas1987 » 11 Ιαν 2010 04:03

γεια σας

αντιμετωπιζω το εξης προβλημα. εχω φτιαξει μια φορμα σε html απο την οποια θελω να συλλεγω δεδομενα τα οποια θα πρεπει αργοτερα να τα γραψω σε ενα xml αρχειο με συγκεκριμενο τροπο.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<body>
<form name="home" action="test.php" method="post">
  <p>welcome!!  type the song information&#58;</p></br>
  <p>title&#58;
    <input type="text"  name="title"/>
    </p>
  <p>composer&#58;
    <input type="text"  name="composer"/>
    </p>
  <p>lyrics&#58;
    <input type="text"  name="lyrics"/>
    </p>
  <p>artist&#58;
    <input type="text"  name="artist"/>
    </p>
  <p>album&#58;
    <input type="text"  name="album"/>
    </p>
  <p>produser&#58;
    <input type="text"  name="produser"/>
    </p>
  <p>publiser&#58;
    <input type="text"  name="publisher"/>
    </p>
  <p>length&#58;
    <input type="text"  name="length"/>
    </p>
  <p>year&#58;
    <input type="text"  name="year"/></br>
    </p>
    
  <input type="submit" value="submit info">
    
</form>
</body>
<html>
αυτη ειναι η φορμα που χρησιμοποιω. αυτο που διαπιστωσα τρεχοντας τον πιο κατω κωδικα (test.php), ειναι οτι μαλλον καπου κανω καποιο λαθος εγω και δεν συλλεγονται τα δεδομενα μου. υπαρχει καποια ιδεα που εχω κανει λαθος; συγχωρεστε με αν ειναι προφανης η απαντηση αλλα ειμαι καινουργιος με το αντικειμενο

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<body><p>edo</p>
<?php

echo $_REQUEST&#91;"title"&#93;;

?>
<p>ekteleitai</p>
</body>
</html>


rigas1987
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 05 Ιαν 2010 04:40

συλλογη δεδομενων απο html form

Δημοσίευση από rigas1987 » 11 Ιαν 2010 18:06

Basilakis έγραψε:Για ρίξε μια ματιά.

http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=47352
το διαβασα το θεμα αλλα δεν με βοηθησε να καταλαβω που ειναι το λαθος μου. μια απλη εντολη echo ειναι, γιατι δεν δουλευει;

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

συλλογη δεδομενων απο html form

Δημοσίευση από vassilism » 11 Ιαν 2010 21:28

Έτσι?

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo  &#40;$_POST&#91;title&#93;&#41;;

rigas1987
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 05 Ιαν 2010 04:40

συλλογη δεδομενων απο html form

Δημοσίευση από rigas1987 » 11 Ιαν 2010 21:35

vassilism έγραψε:Έτσι?

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo  &#40;$_POST&#91;title&#93;&#41;;
ουτε ετσι φιλε. ευχαριστω παντως

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

συλλογη δεδομενων απο html form

Δημοσίευση από fafos » 11 Ιαν 2010 21:47

trexei php o server pou xrhsimopoieis?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

rigas1987
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 05 Ιαν 2010 04:40

συλλογη δεδομενων απο html form

Δημοσίευση από rigas1987 » 11 Ιαν 2010 22:05

δεν ξερω αν τρεχει κανονικα. στην ιδιοτιτα action της φορμας εβαλα την τιμη "http://127.0.0.1/test.php" και μου ετρεξε τελικα

ευχαριστω :)

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

συλλογη δεδομενων απο html form

Δημοσίευση από korgr » 11 Ιαν 2010 22:34

Θες να πεις πως το html της φορμας το ετρεξες με διπλο κλικ? :roll:

rigas1987
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 05 Ιαν 2010 04:40

συλλογη δεδομενων απο html form

Δημοσίευση από rigas1987 » 11 Ιαν 2010 23:29

korgr έγραψε:Θες να πεις πως το html της φορμας το ετρεξες με διπλο κλικ? :roll:
ναι κανονικα

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

συλλογη δεδομενων απο html form

Δημοσίευση από panosru » 16 Ιαν 2010 20:14

Φίλε rigas1987 για να λειτουργήσουν τα php αρχεία πρέπει να έχεις εγκατεστημένο κάποιον web server ειδάλλως δεν πρόκειται να τρέξουν.

Αν έχεις Windows μπορείς να δεις το XAMPP Εγώ προσωπικά προτιμώ το Zend Server Community Edition

rigas1987
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 05 Ιαν 2010 04:40

συλλογη δεδομενων απο html form

Δημοσίευση από rigas1987 » 17 Ιαν 2010 01:27

exo egkatestimeno to xampp. to thema lythike hdh. euxaristo gia to endiaferon k ola ta paidia p voithisan me tis apantiseis ts pio panw

andreaskor
Δημοσιεύσεις: 199
Εγγραφή: 03 Μάιος 2007 14:28
Επικοινωνία:

συλλογη δεδομενων απο html form

Δημοσίευση από andreaskor » 17 Ιαν 2010 15:08

ΈΧΩ πάθει με αυτό που έπαθες έτσι να φάω μία ολόκληρη ώρα να ψάχνω το λάθος και μετά είδα ότι το είχα ανοίξει κατευθείαν !!! :P Απ τα λάθη μαθαίνεις keep going!!

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες