upload αρχειου και αποθηκευση σε βαση

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
1Q1Q1Q
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 08 Ιαν 2010 13:37

upload αρχειου και αποθηκευση σε βαση

Δημοσίευση από 1Q1Q1Q » 11 Ιαν 2010 23:53

γεια σας ,θέλω να κανω upload ενα αρχειο και να το αποθηκευω στη βαση δεδομενων που εχω!εκανα τουσ 2 κωδικεσ ομως ενω το αρχειο που θελω αποθηκευεται στο φακελο upload που εκανα δεν πηγαινει στη βαση!

Κώδικας: Επιλογή όλων

eisagwgieggrafwn.php
<?php
session_start&#40;&#41;;
$hostname = "localhost";
$database = "mydb";
$username = "egw";
$password = "egw";
$link = mysql_connect&#40; $hostname , $username , $password &#41; or
die&#40;"Prosoxi!Provlima stin sundesi me ton server &#58; " . mysql_error&#40;&#41;&#41;;
if &#40;!$link&#41;
&#123;
die&#40;'Could not connect&#58; ' . mysql_error&#40;&#41;&#41;;
&#125;
mysql_select_db&#40;"mydb", $link&#41;;

if &#40;&#40;&#40;$_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"type"&#93; == "text/plain"&#41;
|| &#40;$_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"type"&#93; == "image/gif"&#41;
|| &#40;$_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"type"&#93; == "image/jpeg"&#41;
|| &#40;$_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"type"&#93; == "image/pjpeg"&#41;
|| &#40;$_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"type"&#93; == "image/JPG"&#41;&#41;
&& &#40;$_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"size"&#93; < 2000000&#41;&#41;
&#123;
if &#40;$_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"error"&#93; > 0&#41;
&#123;
echo '<font color="red">Return Code&#58; </font>'. $_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"error"&#93; . "<br />";
&#125;
else
&#123;
echo '<br><br>
<blockquote><blockquote><blockquote><blockquote>
<b><font color="green">Upload&#58; </font>' . $_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"name"&#93; . "<br />";


echo '<br><br><font color="green">Type&#58; </font>' , $_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"type"&#93; . "<br />";

echo '<br><br><font color="green">Size&#58; </font>', &#40;$_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"size"&#93; / 1024&#41; . " Kb<br />";

echo '<br><br><font color="green">Temp file&#58; </font>', $_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"tmp_name"&#93; . "<br/>";

if &#40;file_exists&#40;"upload/" . $_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"name"&#93;&#41;&#41;
&#123;
echo '<br><br><br><br><font color="red">',$_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"name"&#93; . " already exists.</font> ";
&#125;
else
&#123;

move_uploaded_file&#40;$_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"tmp_name"&#93;,
"upload/" . $_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"name"&#93;&#41;;
echo '<br><br><font color="red"> Stored in&#58; ' , "upload/",$_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"tmp_name"&#93; ; 
&#125;
&#125;
&#125;
else
&#123;
echo '<blockquote><blockquote><blockquote><blockquote><blockquote><blockquote><blockquote><blockquote>
<br><br><b><h1><font color="red">Invalid file</h1></b><b/>';
&#125;


$sql="INSERT INTO eggrafa_mathimatos &#40;AA,Titlos,Perigrafi,arxeio&#41;
VALUES&#40;'$_POST&#91;AA&#93;','$_POST&#91;Titlos&#93;','$_POST&#91;Perigrafi&#93;'&#41;or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;";
if &#40;!mysql_query&#40;$sql,$link&#41;&#41;
&#123;
die&#40;'Error&#58; ' . mysql_error&#40;&#41;&#41;;
&#125;
echo "Η προσθήκη της νέας ανακοίνωσης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία";
echo "<a href=\"eggrafa.php\">Επιστροφή</a>";
mysql_close&#40;$link&#41;;
?>




feggrafa.html

<p><meta content="text/html; charset=iso-8859-7" http-equiv="Content-Type">
<meta name="GENERATOR" content="MSHTML 8.00.6001.18854">

<form enctype="multipart/form-data" method="post" action="eisagwgieggrafwn.php">
<font color="black">
Aυξων αριθμός&#58; <input type="text" name="AA" />
<p>

Τίτλος εγγράφου&#58; <input type="text" name="Titlos" />
<p>

Περιγραφή&#58; <input type="text" name="Perigrafi" />
<p>

<label for=file>Ονομα/Θεση αρχειου&#58;</label> <input id="file" type="file" name="file">
 <br><input value="Submit" type="submit" name="submit"> </form>


Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

upload αρχειου και αποθηκευση σε βαση

Δημοσίευση από fafos » 12 Ιαν 2010 00:08

prospatheis na kaneis insert 3 values se 4 fields tou table:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$sql="INSERT INTO eggrafa_mathimatos &#40;AA,Titlos,Perigrafi,arxeio&#41;
VALUES&#40;'$_POST&#91;AA&#93;','$_POST&#91;Titlos&#93;','$_POST&#91;Perigrafi&#93;'&#41;
leipei to arxeio
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

1Q1Q1Q
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 08 Ιαν 2010 13:37

upload αρχειου και αποθηκευση σε βαση

Δημοσίευση από 1Q1Q1Q » 12 Ιαν 2010 00:46

συγγνωμη δεν στο εγραψα καλα μαλλον!!
το εβαλα παλι ομωσ βγαζει αυτο το μνμ τα στοιχεια του εγγραφου μπαινουν στη ΒΔ εκτοσ απο το αρχειο!
undefined index :arxeio inC:\wamp\www\eisagwgieggrafwn.php on line 121
Error : You have an error in your SQL syntax;

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

upload αρχειου και αποθηκευση σε βαση

Δημοσίευση από fafos » 12 Ιαν 2010 01:04

1Q1Q1Q έγραψε:συγγνωμη δεν στο εγραψα καλα μαλλον!!
το εβαλα παλι ομωσ βγαζει αυτο το μνμ τα στοιχεια του εγγραφου μπαινουν στη ΒΔ εκτοσ απο το αρχειο!
undefined index :arxeio inC:\wamp\www\eisagwgieggrafwn.php on line 121
Error : You have an error in your SQL syntax;
gia deikse mas to query pou kaneis insert sthn vash..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

1Q1Q1Q
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 08 Ιαν 2010 13:37

upload αρχειου και αποθηκευση σε βαση

Δημοσίευση από 1Q1Q1Q » 12 Ιαν 2010 01:11

Κώδικας: Επιλογή όλων

$sql="INSERT INTO eggrafa_mathimatos &#40;AA,Titlos,Perigrafi,arxeio&#41;
VALUES&#40;'$_POST&#91;AA&#93;','$_POST&#91;Titlos&#93;','$_POST&#91;Perigrafi&#93;,'$_POST&#91;arxeio&#93;'&#41;or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;";

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

upload αρχειου και αποθηκευση σε βαση

Δημοσίευση από fafos » 12 Ιαν 2010 01:41

to $_POST[arxeio] apo poy erxetai?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

1Q1Q1Q
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 08 Ιαν 2010 13:37

upload αρχειου και αποθηκευση σε βαση

Δημοσίευση από 1Q1Q1Q » 12 Ιαν 2010 02:34

απο εδω θελω να το παρω!

Κώδικας: Επιλογή όλων

<label for=file>Ονομα/Θεση αρχειου&#58;</label> <input id="file" type="file" name="file"> 
δηλαδη απο την φορμα που θα το ανεβασω

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

upload αρχειου και αποθηκευση σε βαση

Δημοσίευση από fafos » 12 Ιαν 2010 03:27

prospathise auto:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$filename= $_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"name"&#93;;
$sql="INSERT INTO eggrafa_mathimatos &#40;AA,Titlos,Perigrafi,arxeio&#41;
VALUES&#40;'$_POST&#91;AA&#93;','$_POST&#91;Titlos&#93;','$_POST&#91;Perigrafi&#93;,'$filename'&#41;or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;"; 
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

1Q1Q1Q
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 08 Ιαν 2010 13:37

upload αρχειου και αποθηκευση σε βαση

Δημοσίευση από 1Q1Q1Q » 12 Ιαν 2010 20:30

λοιπον τωρα εκανα ετσι τον κωδικα και μου βγαζει αυτο το λαθος
"Error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'or die(mysql_error())' at line 2"


Κώδικας: Επιλογή όλων


upload.html

<meta content="text/html; charset=iso-8859-7" http-equiv="Content-Type">
<meta name="GENERATOR" content="MSHTML 8.00.6001.18854">

<form enctype="multipart/form-data" method="post" action="upload_file.php">
<label for=file>Ονομα/Θεση αρχειου&#58;</label> 
<input id="file" type="file" name="file">
 <br><input value="Submit" type="submit" name="submit"> </form>







upload_file.php

<?php
session_start&#40;&#41;;
$hostname = "localhost";
$database = "mydb";
$username = "egw";
$password = "egw";
$link = mysql_connect&#40; $hostname , $username , $password &#41; or
die&#40;"Prosoxi!Provlima stin sundesi me ton server &#58; " . mysql_error&#40;&#41;&#41;;
if &#40;!$link&#41;
&#123;
die&#40;'Could not connect&#58; ' . mysql_error&#40;&#41;&#41;;
&#125;
mysql_select_db&#40;"mydb", $link&#41;;
$fileName = $_FILES&#91;'file'&#93;&#91;'name'&#93;;
$tmpName  = $_FILES&#91;'file'&#93;&#91;'tmp_name'&#93;;
$fileSize = $_FILES&#91;'file'&#93;&#91;'size'&#93;;
$fileType = $_FILES&#91;'file'&#93;&#91;'type'&#93;;



if &#40;&#40;&#40;$_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"type"&#93; == "text/plain"&#41;
|| &#40;$_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"type"&#93; == "image/gif"&#41;
|| &#40;$_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"type"&#93; == "image/jpeg"&#41;
|| &#40;$_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"type"&#93; == "image/pjpeg"&#41;
|| &#40;$_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"type"&#93; == "image/JPG"&#41;&#41;
&& &#40;$_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"size"&#93; < 2000000&#41;&#41;
&#123;
if &#40;$_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"error"&#93; > 0&#41;
&#123;
echo '<font color="red">Return Code&#58; </font>'. $_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"error"&#93; . "<br />";
&#125;
else
&#123;
echo '<br><br>
<blockquote><blockquote><blockquote><blockquote>
<b><font color="green">Upload&#58; </font>' . $fileName . "<br />";


echo '<br><br><font color="green">Type&#58; </font>' , $fileType . "<br />";

echo '<br><br><font color="green">Size&#58; </font>', &#40;$fileSize / 1024&#41; . " Kb<br />";

echo '<br><br><font color="green">Temp file&#58; </font>', $tmpName . "<br/>";

if &#40;file_exists&#40;"upload/" . $fileName&#41;&#41;
&#123;
echo '<br><br><br><br><font color="red">',$fileName . " already exists.</font> ";
&#125;
else
&#123;

move_uploaded_file&#40;$tmpName,
"upload/" . $fileName&#41;;
echo '<br><br><font color="red"> Stored in&#58; ' , "upload/",$tmpName ; 
&#125;
&#125;
&#125;
else
&#123;
echo '<blockquote><blockquote><blockquote><blockquote><blockquote><blockquote><blockquote><blockquote>
<br><br><b><h1><font color="red">Invalid file</h1></b><b/>';
&#125;



$sql="INSERT INTO eggrafa_mathimatos &#40;arxeio&#41;
VALUES&#40;'$fileName'&#41;or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;"; 


if &#40;!mysql_query&#40;$sql,$link&#41;&#41;
&#123;
die&#40;'Error&#58; ' . mysql_error&#40;&#41;&#41;;
&#125;
echo "Η προσθήκη της νέας ανακοίνωσης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία";
echo "<a href=\"eggrafa.php\">Επιστροφή</a>";
mysql_close&#40;$link&#41;;

?>

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

upload αρχειου και αποθηκευση σε βαση

Δημοσίευση από fafos » 12 Ιαν 2010 20:59

to mysql error to zhtas pio kato.. den xreiazetai na to vazeis pantou..

kane to etsi:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$sql="INSERT INTO eggrafa_mathimatos &#40;arxeio&#41;
VALUES&#40;'$fileName'&#41;"; 
kai apo kato vale ena echo $sql; gia na deis ti stelnei..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

1Q1Q1Q
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 08 Ιαν 2010 13:37

upload αρχειου και αποθηκευση σε βαση

Δημοσίευση από 1Q1Q1Q » 12 Ιαν 2010 21:05

ωραια δουλεψε αυτο!!!!ευχαριστω πολυ!!!!
στη βαση δεδομενων βγαζει το ονομα στα κινεζικα (&#204;&#240;&#235;&#229; &#235;&#252;&#246;&#239;&#233;.jpg) θα το αναγνωρισει οταν θα το κανω download?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

upload αρχειου και αποθηκευση σε βαση

Δημοσίευση από fafos » 12 Ιαν 2010 21:10

1Q1Q1Q έγραψε:ωραια δουλεψε αυτο!!!!ευχαριστω πολυ!!!!
στη βαση δεδομενων βγαζει το ονομα στα κινεζικα (&#204;&#240;&#235;&#229; &#235;&#252;&#246;&#239;&#233;.jpg) θα το αναγνωρισει οταν θα το κανω download?
mhn anevazeis arxeia me ellhnikous h eidikous xarakthres.. polloi server travane zori kai den emfanizoun tis eikones.. to pio sosto einai na tis metonomazeis se kati allo prin tis sosei ston fakelo kai sthn vash..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

1Q1Q1Q
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 08 Ιαν 2010 13:37

upload αρχειου και αποθηκευση σε βαση

Δημοσίευση από 1Q1Q1Q » 12 Ιαν 2010 21:12

ενταξει,σ'ευχαριστω πολυ!!

1Q1Q1Q
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 08 Ιαν 2010 13:37

upload αρχειου και αποθηκευση σε βαση

Δημοσίευση από 1Q1Q1Q » 12 Ιαν 2010 22:13

να σε ρωτησω και κατι αλλο?
για να περασω και στα στοιχεια του αρχειου που κανω upload κανω αυτο αλλα δεν τα εμφανιζει στη βαση και στο echo sql που δοκιμαζω βγαινει μονο το αρχειο οχι τα αλλα στοιχεια!

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form enctype="multipart/form-data" method="post" action="upload_file.php">

Aυξων αριθμός&#58; <input type="text" name="AA" />
<p><br>

Τίτλος εγγράφου&#58; <input type="text" name="Titlos" />
<p><br>

Περιγραφή&#58; <input type="text" name="Perigrafi" />
<p>
<br><br><br>

<label for=file>Ονομα/Θεση αρχειου&#58;</label> 
<input id="file" type="file" name="file">
 
 <br><input value="Submit" type="submit" name="submit"> </form>



<?php
session_start&#40;&#41;;
$fileName = $_FILES&#91;'file'&#93;&#91;'name'&#93;;
$tmpName  = $_FILES&#91;'file'&#93;&#91;'tmp_name'&#93;;
$fileSize = $_FILES&#91;'file'&#93;&#91;'size'&#93;;
$fileType = $_FILES&#91;'file'&#93;&#91;'type'&#93;;
$arithmos=$_POST&#91;'AA'&#93;;
$titlos=$_POST&#91;'Titlos'&#93;;
$perigrafi=$_POST&#91;'Perigrafi'&#93;;



if &#40;&#40;&#40;$_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"type"&#93; == "text/plain"&#41;
|| &#40;$_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"type"&#93; == "image/gif"&#41;
|| &#40;$_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"type"&#93; == "image/jpeg"&#41;
|| &#40;$_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"type"&#93; == "image/pjpeg"&#41;
|| &#40;$_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"type"&#93; == "image/JPG"&#41;&#41;
&& &#40;$_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"size"&#93; < 2000000&#41;&#41;
&#123;
if &#40;$_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"error"&#93; > 0&#41;
&#123;
echo '<font color="red">Return Code&#58; </font>'. $_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"error"&#93; . "<br />";
&#125;
else
&#123;
echo '<br><br>
<blockquote><blockquote><blockquote><blockquote>
<b><font color="green">Upload&#58; </font>' . $fileName . "<br />";


echo '<br><br><font color="green">Type&#58; </font>' , $fileType . "<br />";

echo '<br><br><font color="green">Size&#58; </font>', &#40;$fileSize / 1024&#41; . " Kb<br />";

echo '<br><br><font color="green">Temp file&#58; </font>', $tmpName . "<br/>";

if &#40;file_exists&#40;"upload/" . $fileName&#41;&#41;
&#123;
echo '<br><br><br><br><font color="red">',$fileName . " already exists.</font> ";
&#125;
else
&#123;

move_uploaded_file&#40;$tmpName,
"upload/" . $fileName&#41;;
echo '<br><br><font color="red"> Stored in&#58; ' , "upload/",$tmpName ; 
&#125;
&#125;
&#125;
else
&#123;
echo '<blockquote><blockquote><blockquote><blockquote><blockquote><blockquote><blockquote><blockquote>
<br><br><b><h1><font color="red">Invalid file</h1></b><b/>';
&#125;


$sql="INSERT INTO eggrafa_mathimatos &#40;AA,Titlos,Perigrafi,arxeio&#41;
VALUES&#40;'$arithmos','$titlos','$Perigrafi''$fileName'&#41;";  


if &#40;!mysql_query&#40;$sql,$link&#41;&#41;
&#123;
die&#40;'Error&#58; ' . mysql_error&#40;&#41;&#41;;
&#125;
echo "Η προσθήκη της νέας ανακοίνωσης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία";
mysql_close&#40;$link&#41;;



?>




Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες