Πώς θα χρησιμοποιήσω το Jquery

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
diti
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 09 Ιαν 2004 17:41
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επικοινωνία:

Πώς θα χρησιμοποιήσω το Jquery

Δημοσίευση από diti » 12 Ιαν 2010 10:49

Καλημέρα σε όλους.

Ξεκίνησα πριν λίγο καιρό με τεχνολογία ajax. Έκανα κάποιες σελίδες και χρησιμοποίησα και php για να συνδεθώ με την βάση δεδομένων που έχω και όλα πήγαν καλά.
Κάποια στιγμή μου είπαν να χρησιμοποιήσω το jquery για να παίρνω έτοιμα πράγματα.
Όταν χρειάστηκα να βάλω tabs στη σελίδα μου (δηλαδή καρτέλες), κατέβασα από κάποιο site όλο το πακέτο που είχε αρχεία jquery και άλλαξα το html αρχείο όπως το ήθελα και δούλεψε μια χαρά. Στη συνέχεια ήθελα να βάλω ένα datepicker. Βρήκα από ένα site, το κατέβασα και ενώ δουλεύει μόνο του όταν το τοποθετώ στη σελίδα που έχω τα tabs μου χαλάει τα tabs και το datepicker δουλεύει. Ίσως να είναι διαφορετικές εκδόσεις το jquery.
Θα ήθελα να ρωτήσω για να δουλέψω σωστά με το jquery τι πρέπει να κάνω από την αρχή. Τα διάφορα plugins που διάβασα σε κάποιες σελίδες τι είναι και πώς τα βρίσκω;
Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει για να ξεδιαλύνει το τοπίο........
Σας ευχαριστώ πολύ.

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

Πώς θα χρησιμοποιήσω το Jquery

Δημοσίευση από burnmind » 12 Ιαν 2010 14:23

Καλησπέρα. Η jQuery είναι μία από τις πιο διάσημες (ίσως και η πιο διάσημη πλέον) JavaScript βιβλιοθήκες. Για να καταλάβεις τι κάνει και πως μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις πέρνα μία βόλτα από το επίσημο site της. Εκεί θα βρεις ένα πλήρες documentation καθώς και μια λίστα με πολλά plugins (ρώτησες που θα τα βρεις).

Κι ένα μικρό παράδειγμα: Θέλεις πχ να κάνεις ένα μικρό effect, όταν κάνεις click σε ένα button, η φωτογραφία που το συνοδεύει να κάνει fade-out. Η jQuery έχει τη function fadeOut που κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα. Οπότε αντί να γράψεις ολόκληρο τον κώδικα του fadeOut, θα καλέσεις απλά το ήδη έτοιμο function της jQuery.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πώς θα χρησιμοποιήσω το Jquery

Δημοσίευση από fafos » 12 Ιαν 2010 16:41

Ektos apo to poly diavasma pou thelei opos proanefere kai o burNMind sta vasika einai oti den mporeis na xrhsimopoieis 2 h perissoteres fores to jquery.js (thn vasikh vivliothikh dhladh) sthn idia selida... symvoulh mou einai na mhn vazeis katholou to jquery.js ston server sou alla na xrhsimopoieis to js pou dinei to google:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type="text/javascript" src="http&#58;//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js"></script>

epishs prepei na gnorizeis oti tis perissoteres fores sygkrouetai me alles ajax-javascripts vivliothikes otan einai sthn idia selida (mootools, prototype klp)
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

alexsoft

Πώς θα χρησιμοποιήσω το Jquery

Δημοσίευση από alexsoft » 12 Ιαν 2010 17:01

fafos έγραψε:epishs prepei na gnorizeis oti tis perissoteres fores sygkrouetai me alles ajax-javascripts vivliothikes otan einai sthn idia selida (mootools, prototype klp)
Με το mootools πράγματι κάνει conflict αλλά με το prototype παράλληλα δουλεύει μια χαρά....

Εγώ χρησιμοποιώ prototype και jQuery μαζί και δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα....

Σε κάθε περίπτωση το jQuery αυτή τη στιγμή είναι ίσως το πιο πλήρες js framework και στο μέλλον θα γίνει ακόμη καλύτερο.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πώς θα χρησιμοποιήσω το Jquery

Δημοσίευση από fafos » 12 Ιαν 2010 17:04

alexsoft έγραψε:
fafos έγραψε:epishs prepei na gnorizeis oti tis perissoteres fores sygkrouetai me alles ajax-javascripts vivliothikes otan einai sthn idia selida (mootools, prototype klp)
Με το mootools πράγματι κάνει conflict αλλά με το prototype παράλληλα δουλεύει μια χαρά....

Εγώ χρησιμοποιώ prototype και jQuery μαζί και δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα....

Σε κάθε περίπτωση το jQuery αυτή τη στιγμή είναι ίσως το πιο πλήρες js framework και στο μέλλον θα γίνει ακόμη καλύτερο.
einai thema tou ekastote script.. exo dei kai tis 3 vivliothikes mazi na douleoun sthn idia selida xoris provlhma.. gia ola vevea yparxei h lysh...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

alexsoft

Πώς θα χρησιμοποιήσω το Jquery

Δημοσίευση από alexsoft » 12 Ιαν 2010 17:10

fafos έγραψε:einai thema tou ekastote script.. exo dei kai tis 3 vivliothikes mazi na douleoun sthn idia selida xoris provlhma.. gia ola vevea yparxei h lysh...
Ναι δεν αντιλέγω....

πάντως το noCinflict() σου λύνει τα χέρια

http://docs.jquery.com/Using_jQuery_wit ... _Libraries

Άβαταρ μέλους
diti
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 09 Ιαν 2004 17:41
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επικοινωνία:

Πώς θα χρησιμοποιήσω το Jquery

Δημοσίευση από diti » 13 Ιαν 2010 14:26

Σας ευχαριστώ πολύ.

emphasy
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 4303
Εγγραφή: 16 Ιαν 2005 10:31

Πώς θα χρησιμοποιήσω το Jquery

Δημοσίευση από emphasy » 21 Ιαν 2010 16:54

Αυτές τι μέρες ξεκίνησα να το ψάχνω και το AJAX και το JQuery. Διάβασα ότι είχε στην επίσημη σελίδα του JQuery αλλά κολλάω, γιατί δεν είχα προηγούμενη εμπειρία ούτε με JavaScript.
Πάνω-κάτω καταλαβαίνω τι παίζεται, έχετε να μου προτείνετε κανένα link να διαβάσω για beginners, μετά για το επόμενο στάδιο κτλ κτλ για AJAX, JQuery ?

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Πώς θα χρησιμοποιήσω το Jquery

Δημοσίευση από dpa » 22 Ιαν 2010 21:20

Φίλε δες εδώ θα σε βοηθήσει αρκετά

http://www.w3schools.com/jquery/default.asp

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες