Πρόβλημα με ημερομηνία

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 279
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ημερομηνία

Δημοσίευση από dimos_mitel » 13 Ιαν 2010 23:01

Καλησπέρα σε όλους. το πρόβλημα που έχω και προσπαθώ να λύσω είναι να καταφέρω να μετατρέψω την αγγλικά ημερομηνία (2010-13-01) που βρίσκετε μέσα σε κάποιον πίνακα της βάσης δεδομένων στον δικό μας (13-01-2010). Δηλαδή μετά απο το ερώτημα της select που χρησιμοποιώ για να εμφανίσω τα δεδομένα σε κάποιον πίνακα, με μία συνάρτηση να αλλάζει η τύπος της ημερομηνίας και να εμφανίζετε η φυσιολογική στον πίνακα.
miteletsis

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ημερομηνία

Δημοσίευση από Basilakis » 14 Ιαν 2010 00:19

H date http://php.net/manual/en/function.date.php
δεν μπορείς να την περάσεις μέσα απο την function?

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 279
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ημερομηνία

Δημοσίευση από dimos_mitel » 14 Ιαν 2010 00:40

Το πρόβλημα είναι το ότι μέσα στον πίνακα της βάσης δεδομένων έχει αναγκαστικά την αγγλική μορφή. εγω στον πελάτη δέν θέλω να εμφανίζω στα στοιχεία την αγγλική, αλλα με κάποιον τρόπο την ημερομηνία που είναι καταχωριμένη στον πίνακα να μετατρέπετε στην φυσιολογική.

χρησιμοποιώ μία select για να πάρω τα στοιχεία που μέσα σε αυτά είναι και η ημερομηνία παραγγελίας


$query3 =mysql_query("SELECT * FROM paraggelies where username='$username'");

και μέσα σε ένα πεδίο εμφανίζω την ημερομηνία

<td bgcolor="#66FF00"><font color="black"><?php echo $rows2['hmer_paraggelias']; ?></font></td>

μάλλον μετά την select θα πρέπει με μία συνάρτηση να μετατρέψω την υπάρχουσα. έχω μπερδευτεί πολύ σε αυτό το θέμα.
miteletsis

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με ημερομηνία

Δημοσίευση από fafos » 14 Ιαν 2010 01:04

poia einai me Agglikh morfh?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 279
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ημερομηνία

Δημοσίευση από dimos_mitel » 14 Ιαν 2010 01:07

Στον πίνακα της βάσης μου είναι π.χ. έτσι 2009-12-12 (σάν αγγλική μορφη την ξερω)

εγώ θέλω στην σελίδα μου να μετατραπεί σε 12-12-2009.
miteletsis

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με ημερομηνία

Δημοσίευση από fafos » 14 Ιαν 2010 01:08

dimos_mitel έγραψε:Στον πίνακα της βάσης μου είναι π.χ. έτσι 2009-12-12 (σάν αγγλική μορφη την ξερω)

εγώ θέλω στην σελίδα μου να μετατραπεί σε 12-12-2009.
poios einai o mhnas poia h hmera?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 279
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ημερομηνία

Δημοσίευση από dimos_mitel » 14 Ιαν 2010 01:27

στην βάση έχει την μορφή: χρόνος - Μήνας - Ημέρα

εγώ θέλω να γίνει Ημέρα - Μήνας - Χρόνος.
miteletsis

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με ημερομηνία

Δημοσίευση από fafos » 14 Ιαν 2010 01:29

sto 1o post ta exeis anapoda omos... anyway pou elegan kai oi arxaioi:

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo date&#40;'j-n-Y', strtotime&#40;$rows2&#91;'hmer_paraggelias'&#93;&#41;&#41;;
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 279
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ημερομηνία

Δημοσίευση από dimos_mitel » 14 Ιαν 2010 01:41

οκ λύθηκε το πρόβλημα. fafos σε χιλιοευχαριστώ!! το αστείο της υπόθεσης είναι ότι όπου δεν είχε ημερομηνία έβαλε αυτόματα 1-1-1970 ;)
miteletsis

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 279
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ημερομηνία

Δημοσίευση από dimos_mitel » 14 Ιαν 2010 01:49

Απλά παρατήρησα ότι αντί την ημερομηνία να την εμφανίσει 14-01-2010 την εμφανίζει 14-1-2010. υπάρχει κάποιος τρόπος να μήν παραλείπει το 0?
miteletsis

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με ημερομηνία

Δημοσίευση από fafos » 14 Ιαν 2010 02:01

vale mia synthikh opou den exei hmeromhnia na mhn kanei to echo..

format date: http://php.net/manual/en/function.date.php

allazeis ta j=hmera, n=mhnas kai Y=etos
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 279
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ημερομηνία

Δημοσίευση από dimos_mitel » 14 Ιαν 2010 14:57

Οκ όλα τώρα είναι σωστά. ευχαριστώ πολύ!!
miteletsis

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 279
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ημερομηνία

Δημοσίευση από dimos_mitel » 14 Ιαν 2010 15:23

Παιδία επειδή δέν θέλω να γίνομαι κουραστικός και να φημιουργώ και νέο θέμα σηζήτησης. σας έχει τύχει ποτέ να εμφανίζετε με μία select δεδομένα απο την βάση μέσα σε text box, αλλα να μήν εμφανίζετε ολόκληρο το όνομα αλλα μόνο η πρώτη λέξη?? πχ αν υπάρχει μέσα στον πίνακα η φράση Γεια σας παδιά, μέσα στο text box θα εμφανίσει μόνο το Γεια.
miteletsis

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με ημερομηνία

Δημοσίευση από fafos » 14 Ιαν 2010 15:36

dimos_mitel έγραψε:Παιδία επειδή δέν θέλω να γίνομαι κουραστικός και να φημιουργώ και νέο θέμα σηζήτησης. σας έχει τύχει ποτέ να εμφανίζετε με μία select δεδομένα απο την βάση μέσα σε text box, αλλα να μήν εμφανίζετε ολόκληρο το όνομα αλλα μόνο η πρώτη λέξη?? πχ αν υπάρχει μέσα στον πίνακα η φράση Γεια σας παδιά, μέσα στο text box θα εμφανίσει μόνο το Γεια.
nai.. an dineis to value xoris quotes to kanei auto: value=kati.. to sosto einai value="kati"
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 279
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ημερομηνία

Δημοσίευση από dimos_mitel » 14 Ιαν 2010 15:53

στον κώδικα το έχω έτσι

$onoma_proiontos = $newArray['onoma_proiontos'];
echo "<td><b>ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ: </b><input type=text name=onoma_proiontos value=" . $onoma_proiontos . "></td>";
miteletsis

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες