php αρχικα

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
mag100
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 11 Ιαν 2010 15:19

php αρχικα

Δημοσίευση από mag100 » 14 Ιαν 2010 22:23

Για να ασχοληθω με την PHP εχω κατεβασει τον Xampp.
Εφτιαξα ενα προγραμματακι με το σημειωματαριο.
το εσωσα στον φακελο D:\Xampp
με το ονομα hello.php
D:\xampp\hello.php , οταν γραφω στον browser http://localhost/hello.php
μου γραφει τα γνωστα object not found....klp.
πως θα το δω το εκτελεσιμο αρχειο, επρεπε να το σωσω καπου αλλου?

mag100
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 11 Ιαν 2010 15:19

php αρχικα

Δημοσίευση από mag100 » 14 Ιαν 2010 22:47

ψαχνοντας στο δικτυο καποιος λεει να γινεται σωσιμο στο htdocs που βρισκεται στον Apachi, αλλα δεν υπαρχει αυτος ο φακελος εκει αλλα στον D:\Xampp
τον μετεφερα στον htdocs και τιποτα

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

php αρχικα

Δημοσίευση από dva_dev » 14 Ιαν 2010 22:48

Πρέπει κάτω από τον φάκελο xampp να υπάρχει κάπου ένας υποφάκελος htdocs. Εκεί μέσα βάλε το.

mag100
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 11 Ιαν 2010 15:19

php αρχικα

Δημοσίευση από mag100 » 15 Ιαν 2010 07:59

στον D:
εχω δημιουργησει ενα φακελο με το ονομα xampp
εκει μεσα εχω τους φακελους apachi, php, perl κλπ. καθως και το φακελο htdocs

μεσα στον htdocs εχω
1. tους φακελους xampπ με αρχεια filezila.php, start.php και αλλα διαφορα αρχεια php.
2. το joomla
3. index.php
καθως και το αρχειο hello.php (που εφτιαξα..)

στην μπαρα εγραψα http://localhost/hello.php και τοποτα (object not found κλπ..)
μετα το εβγαλα απο το htdocs και το περασα απλα στο φακελο xampp (τον αρχικο)
και παλι τα ιδια..
τι κανω δεν μπορω να δουλεψω την PHP!!!

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

php αρχικα

Δημοσίευση από dva_dev » 15 Ιαν 2010 10:05

Κράτα τα δικά σου αρχεία (hello.php και ότι άλλο έχεις φτιάξει), κάνε απεγκατάσταση το xamp.
Διάβασε εδώ και μετά κάνε το εγκατάσταση.

mag100
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 11 Ιαν 2010 15:19

php αρχικα

Δημοσίευση από mag100 » 17 Ιαν 2010 16:00

παλι τα ιδια!

εκανα απεγκατασταση τον xampp και τον ξαναεγκαταστησα
στον c:
C:\xampplite

στον htdocs που βρισκεται
C:\xampplite\htdocs

δημιουργησα ενα φακελο mysite
C:\xampplite\htdocs\mysite

εκει εφτιαξα ενα αρχειο το hello.php.
γραφοντας στον browser http://localhost/hello.php
παλι γραφει τα παρακατω:

Object not found!
The requested URL was not found on this server. If you entered the URL manually please check your spelling and try again.

If you think this is a server error, please contact the webmaster.

Error 404
localhost
01/17/10 15:37:14
Apache/2.2.14 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.14 OpenSSL/0.9.8l mod_autoindex_color PHP/5.3.1

να σημειωσω δεν εχω πειραξει τιποτα πανω στα αρχεια οπως πηγαινε η εγκατασταση των προγραμματων.
τι θα κανω τωρα, δεν θα μπορω να δουλεψω την php??

Άβαταρ μέλους
paink1ller
Δημοσιεύσεις: 865
Εγγραφή: 21 Ιαν 2008 19:51

php αρχικα

Δημοσίευση από paink1ller » 17 Ιαν 2010 16:04

Ηobby: Shooting photons

mag100
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 11 Ιαν 2010 15:19

php αρχικα

Δημοσίευση από mag100 » 17 Ιαν 2010 20:43

το δοκιμασα και μου εβγαλε τα ιδια
σκεφτηκα και αλλαξα editor δοκιμασα τον dev-php2 και το εσωσα το αρχειο στο C:\xampplite\htdocs\mysite
και τοτε πηγε καλα.
εγραψα το παρακατω προγραμματακι με το ονομα first
<?php echo 'Hello, World!'; ?>;
γραφωντας http://localhost/mysite/first

μου εμφανισε η οθονη <?php echo 'Hello, World!'; ?>;
οτι εγραψα στην οθονη.
για να εμφανιζε στην οθονη σκετο Hello, World επρεπε να αλλαξω κάτι?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

php αρχικα

Δημοσίευση από fafos » 17 Ιαν 2010 20:46

patas to xampp start?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

php αρχικα

Δημοσίευση από mrpc » 19 Ιαν 2010 01:06

Το αρχείο σου δεν έχει .php extension οπότε δεν περνάει από τον parser. Άλλαξε όνομα σε first.php και μετά κάλεσε το ως
http://localhost/mysite/first.php

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 279
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

php αρχικα

Δημοσίευση από dimos_mitel » 19 Ιαν 2010 15:59

Μήπως φταίει που έχει στο τέλος ερωτηματικό?

<?php echo 'Hello, World!'; ?> ;
miteletsis

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

php αρχικα

Δημοσίευση από mrpc » 19 Ιαν 2010 16:15

Όχι.. αυτό δεν θα περάσει από τον Parser έτσι κι αλλιώς. Δοκίμασες αυτό που σου είπα;
Ο apache δεν περνάει από την php όλα τα αρχεία, μόνο όσα έχουν extension .php (και ότι άλλο προσθέσεις στις ρυθμίσεις του).

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες