Hμερομηνίες και php

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
katerinaplus
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 14 Ιαν 2010 20:44

Hμερομηνίες και php

Δημοσίευση από katerinaplus » 15 Ιαν 2010 13:22

Kαλημέρα σας και καλώς σας βρήκα! :D

Εχω κάποιες απορίες και θα ήθελα να τις μειραστώ μαζί σας.
Εχω φτίαξει μια εφαρμογούλα που περνάει κάποια προιόντα σε βάση και μια σελιδούλα που υπολογίζει ανάλογα την ποσότητα απο το κάθε προιόν και το κόστος με ΦΠΑ και κάποιες άλλες παραμέτρους.
Αυτό πού θέλω να κάνω τώρα είναι οτι στο κλείσιμο κάθε μέρας θά πρέπει να γίνεται μια εγραφή για το τι ταμείο έγινε ας το πούμε έτσι και να γίνεται εγγραφή στη βάση ωστε στο τέλος κάθε μήνα να να ξέρουμε τί γινεται και να μπορούμε να βλέπουμε πως πήγε κάθε μέρα.
Τώρα δεν ξέρω πως να ξεκινήσω, να φτίαξω ημερόλογιο?Εχω μπερδευτεί λιγάκι..

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

Hμερομηνίες και php

Δημοσίευση από burnmind » 15 Ιαν 2010 15:03

Αν η ερώτησή σου αφορά στο πως να γίνεται αυτό αυτόματα κάθε μέρα, μπορείς να φτιάξεις ένα cron job που θα τρέχει στον server σου στο τέλος κάθε μέρας και να κάνει τη δουλειά που θέλεις.

Αλλιώς, μπορείς να μην αποθηκεύεις τα δεδομένα κάθε μέρας συγκεντρωμένα σε ένα πεδίο αλλά να φτιάξεις ένα ημερολόγιο και όταν κάνεις click σε μία ημερομηνία να τραβάει από τη βάση όλες τις πωλήσεις της ημέρας και να υπολογίζει εκείνη τη στιγμή το συνολικό ποσό που λάβατε.

katerinaplus
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 14 Ιαν 2010 20:44

Hμερομηνίες και php

Δημοσίευση από katerinaplus » 15 Ιαν 2010 15:24

Το δεύτερο πρέπει να φτίαξω απλά δεν έχω εμπειρία στο πώς θα φτίαξω ημερόλογιο..Προτείνετε να χρησιμοποιήσω κάποιο έτοιμο script?Υπάρχει κατά τη γνώμη σας κάτι εύκολο στο χειρισμό?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Hμερομηνίες και php

Δημοσίευση από fafos » 15 Ιαν 2010 15:48

Ena query einai opou kaleis ta proionta kai ta gkroupareis me thn hmera xrhsimopoiontas tis DAYOFMONTH(), MONTH(), YEAR().. gia paradeigma..

exeis tis polhseis ston pinaka sales.. thn hmeromhnia polhshs os hmera -thn exeis se timestamp (unixtime) an kai douleuei me oles tis morfes hmeromhnias alla me allh syntaksh- kai thn polhsh thn exeis os price:

Κώδικας: Επιλογή όλων

SELECT SUM(price) as polhseis, DAYOFMONTH(FROM_UNIXTIME(hmera)) as ptime, MONTH(FROM_UNIXTIME(hmera)) as pmonth, YEAR(FROM_UNIXTIME(hmera)) as pyear FROM sales   WHERE hmera>'$orio_hmeron'  GROUP BY DAYOFMONTH(FROM_UNIXTIME(hmera)) ORDER BY YEAR(FROM_UNIXTIME(hmera)) ASC, MONTH(FROM_UNIXTIME(hmera)) ASC, DAYOFMONTH(FROM_UNIXTIME(hmera)) ASC

To $orio_hmeron mporeis na to oriseis poses meres thes na sou deixnei tis polhseis(se deuterolepta).. gia paradeigma: oi 100 hmeres tha einai etsi:

Κώδικας: Επιλογή όλων

 $orio_hmeron= time() - (60*60*24*100);
Auto to guery tha sou typosei tis polhseis ton 100 teleutaion hmeron ana hmera (tis hmeres pou exeis polhseis, an mia hmera den exei polhsh den thn typonei)

perissotera gia date time functions: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/ ... tions.html
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

katerinaplus
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 14 Ιαν 2010 20:44

Hμερομηνίες και php

Δημοσίευση από katerinaplus » 16 Ιαν 2010 16:06

Βασικά έκανα κάτι άλλο, όταν περνάω τις πωλήσεις απο τη φόρμα μπορώ να το κάνω με php , για να βλέπω όμως με μια τάξη τις πωλήσεις για όποτε θέλω πήγα εδώ
www.dynamicdrive.com/dynamicindex7/index.html πήρα συγκεκριμένα το δεύτερο για να μπορώ να διαλέξω να δώ τι ταμέιο έγινε όποια μέρα θέλω.Απλά για να πέρασω τις μεταβλητές χρονιά, μήνα, μέρα σε ένα php αρχείο και να κάνω το select κόλλησα λιγάκι, πέρναω τη μέρα ας πούμε κάπως έτσι

Κώδικας: Επιλογή όλων

HTMLstr += "    <b><a href='select.php?day="+date+"'>"+date+"</a></b>\n";
αλλά τις άλλες προσπαθώ προσπαθώ αλλά μπα..μπορώ καταρχίν?
Και αν πούμε ότι τις περάσω στή βάση θα είναι καταχωρημένη η ημερομηνία σε timestamp, μπορώ να κάνω select με τον τρόπο που περνάω τις μεταβλητές ή τσάμπα παιδεύομαι?
τι κάνω λάθος? :-?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Hμερομηνίες και php

Δημοσίευση από fafos » 16 Ιαν 2010 17:12

den einai aparaithto h hmeromhnia na einai timestamp.. an phges sthn selida pou edosa sto prohgoumeno post tha eides kai paradeigmata me kanonikes hmeromhnies..

enas sxetika eukolos calendar pou mporei na travaei dedomena apo vash einai autos: http://www.newmediacampaigns.com/page/c ... ata-source
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

zeppos
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: 26 Μαρ 2006 10:43
Τοποθεσία: Kyklades
Επικοινωνία:

Hμερομηνίες και php

Δημοσίευση από zeppos » 17 Ιαν 2010 15:40

Εάν η ημερομηνία καταχωρείται απλά : 2010-01-17[ πεδίο: date] και στη βάση υπάρχει πεδίο total με το σύνολο κάθε ημέρας, τότε αρκεί μια απλή φόρμα που θα γράφεις την ημερομηνία που θέλεις και ένα μικρό search script που θα ψάχνει στην βάση σου για την ημερομηνία και το σύνολο της είσπραξης..
Ετσι δεν είναι; [Αν δεν κατάλαβα τι θέλεις... σόρυ..]

search.php

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form  action="search.php" method="get" target="_blank"> 
<input type="text" name="q" />
 <input type="submit" name="Submit" value="Search" /> 
</form>
<table width=100%   border=1>
<tr><th>Ημερομηνία</th><th>Σύνολο</th></tr>

<?php
if &#40;isset&#40;$_GET&#91;'submit'&#93;&#41;&#41;
  &#123;
  $date= date&#40;"Y-m-d"&#41;;

  $var = @$_GET&#91;'q'&#93; ;
  $trimmed = trim&#40;$var&#41;; //Βγαζεις τα κενά
// Η εντολή  
$query = "SELECT * FROM records WHERE date LIKE \"%$trimmed%\"    ORDER BY date"; 
  $result = mysql_query&#40;$query&#41; or die&#40;"Couldn't execute query"&#41;;
  while &#40;$row= mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41; &#123;

  echo 
"<td>" .  $row&#91;'date'&#93; . 
"</td><td>" .  $row&#91;'total'&#93;;
&#125;
&#125;
?>
</td></tr></table>

Εικόνα

katerinaplus
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 14 Ιαν 2010 20:44

Hμερομηνίες και php

Δημοσίευση από katerinaplus » 18 Ιαν 2010 12:11

To σκεύτηκα και αυτό είναι σιγουρα ποιο πρακτικό, αλλα θέλω να το κάνω με τον τρόπο που σας είπα για να φένεται ποιο ωραίο και έχω κολλήσει στο πώς θα περασώ τις μεταβλητές στο link δηλαδή την χρονία και τον μήνα για να κάνω το select.

zeppos
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: 26 Μαρ 2006 10:43
Τοποθεσία: Kyklades
Επικοινωνία:

Hμερομηνίες και php

Δημοσίευση από zeppos » 18 Ιαν 2010 13:39

Αντί να παιδεύεσαι με το "λινκ" που λες φιάξε ένα παρόμοιο script με αυτό που σου έδωσα όπου αντί να ψάχνει μια ορισμένη ημερομηνία, να ψάχνει μεταξύ δύο ημερομηνιών όπου η μια θα είναι η πρώτη και η άλλη η τελευταία μέρα του μήνα που θέλεις
Δηλαδή το query θα είναι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$query = "SELECT SUM&#40;total&#41; FROM records WHERE date >='$trimmed'  AND date <='$trimmed0'  ORDER BY date"; 
Και φυσικά και η φόρμα θα έχει 2 search πεδία όπου θα γράφεις τις 2 ημερομηνίες. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να έχεις και συγκεντρωτικά στοιχεία για τις εισπράξεις μήνα, μηνών, εξάμηνο χρόνο κλπ, ότι θές
Εικόνα

katerinaplus
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 14 Ιαν 2010 20:44

Hμερομηνίες και php

Δημοσίευση από katerinaplus » 19 Ιαν 2010 19:42

Nαι αυτό κοιτάω να φτίαξω τώρα αλλά πρεπει να φτίαξω και αυτο με το ημερολόγιο με το javascript και εψαξα να βρώ πως θα περασω τις μεταβλητές σε php και δεν βρήκα κάτι έχω πελαγώσει λιγάκι να πώ την αλήθεια.

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

Hμερομηνίες και php

Δημοσίευση από burnmind » 19 Ιαν 2010 20:15

katerinaplus έγραψε:Nαι αυτό κοιτάω να φτίαξω τώρα αλλά πρεπει να φτίαξω και αυτο με το ημερολόγιο με το javascript και εψαξα να βρώ πως θα περασω τις μεταβλητές σε php και δεν βρήκα κάτι έχω πελαγώσει λιγάκι να πώ την αλήθεια.
Yποθέτω πως θα σε βολέψει να τις περάσεις με GET method:

http://www.mysite.com/whatever.php?opti ... ption2=dyo

Στο whatever.php θα πάρεις το περιεχόμενο των μεταβλητών που πέρασες μέσω του link (ena και dyo δηλαδή) με τον εξής τρόπο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$option1 = $GET_&#91;'option1'&#93;;
$option2 = $GET_&#91;'option2'&#93;;

zeppos
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: 26 Μαρ 2006 10:43
Τοποθεσία: Kyklades
Επικοινωνία:

Hμερομηνίες και php

Δημοσίευση από zeppos » 19 Ιαν 2010 20:18

Θα σου έλεγα να φιάξεις πρώτα "αυτό" και μετά αν δουλεύει - που θα δουλεύει - καλά, πας και πιο κάτω στα ημερολόγια τα ωραία!

Στήσε το πρώτο σενάριο για το σύνολο της κάθε ημέρας που σου έδωσα με τα ονόματα των δικών σου πεδίων στη βάση. Μετά στήσε το δεύτερο, πρώτα την μικρή φόρμα με 2 πεδία όπου θα γράφεις τις ημερομηνίες "ΑΠΟ" - "ΕΩΣ" και το σενάριο με το ψαχτήρι και την εντολή που σου έδωσα και μετά βλέπεις..

Βέβαια εσύ αποφασίζεις..
Εικόνα

katerinaplus
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 14 Ιαν 2010 20:44

Hμερομηνίες και php

Δημοσίευση από katerinaplus » 21 Ιαν 2010 19:33

Eντάξει τελικά το έκανα και με τους δύο τρόπους..σας ευχαριστώ!! :D

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες