Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
dj_elgi
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 01 Ιουν 2007 23:12

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από dj_elgi » 15 Ιαν 2010 21:31

Είναι ένας κώδικας autocomplete search με php + ajax + mySQL. Δουλεύει άψογα αλλά όταν πρόκειται να κάνω αναζήτηση ελληνικών δε μου εμφανίζει αποτελέσματα. Αν βάλω στη βάση πχ. καποια περιοχή (peristeri, περιστερι) και πατήσω στο πεδίο "per" θα πάρω αποτελέσματα σωστά και θα φανεί και το περιστέρι στα ελληνικά αλλά αν πατήσω "περ" δε θα μου το εμφανίσει.

Δε ξέρω αν το έχω διατυπώσει σωστά.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει... έχω ανεβάσει και τα αρχεία.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Συνημμένα
autocomplete.zip
(119.26 KiB) Μεταφορτώθηκε 649 φορές

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από fafos » 15 Ιαν 2010 21:32

ti collation exeis sthn vah sou?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

dj_elgi
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 01 Ιουν 2007 23:12

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από dj_elgi » 16 Ιαν 2010 00:37

Όλα είναι utf8.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από fafos » 16 Ιαν 2010 01:05

sto php arxeio kato apo to $connLink=... vale auta:

Κώδικας: Επιλογή όλων

 mysql_query(' set character set utf8 ');
mysql_query("SET NAMES 'utf8' ");
to

Κώδικας: Επιλογή όλων

if (strtolower(substr(utf8_decode($aUsers[$i]),0,$len)) == $input)
kane to:

Κώδικας: Επιλογή όλων

if (strtolower(substr($aUsers[$i],0,$len)) == $input)
kai ksanaprospathise...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

dj_elgi
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 01 Ιουν 2007 23:12

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από dj_elgi » 16 Ιαν 2010 01:39

δυστυχώς τίποτα. τα πρώτα με τα utf8 το είχα κάνει, βέβαια τα ξαναεβαλα αλλά....

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από fafos » 16 Ιαν 2010 02:00

dokimase, kato apo to:

$input = strtolower( $_GET['input'] ); //Variable in which i am getting the value


vale kai auto:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$input = iconv('greek','UTF-8',$input);
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

dj_elgi
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 01 Ιουν 2007 23:12

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από dj_elgi » 16 Ιαν 2010 02:25

ουτε αυτό. μήπως υπάρχει κατι ετοιμο και να λειτουργει????

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από fafos » 16 Ιαν 2010 02:34

ti thes na emfanizei?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

dj_elgi
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 01 Ιουν 2007 23:12

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από dj_elgi » 16 Ιαν 2010 02:44

θελω οταν πληκτρολογω κάτι να εμφανίζει αυτόματα αυτά που έχω βάλει σε μια βάση δεδομένων όπως αυτό http://www.brandspankingnew.net/special ... plete.html αλλα και τα ελληνικά. αυτο προσπαθώ αλλα τιποτα.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από fafos » 16 Ιαν 2010 03:17

kati sta grhgora..

katevase to zip pou episynapto kai aposympiese to...

tha vreis 2 arxeia kai ena fakelo.. to rpc.php einai to arxeio pou psaxnei sthn vash.. ego to exo me kati xores.. esy allakse tous kodikous gia thn vash kai to query:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$nms = "SELECT * FROM countries  WHERE value LIKE '$queryString%'";
me ta dika sou dedomena.. epishs allakse parakato to:

$row[value] me $row[name] (se 2 shmeia, efoson psaxneis gia to name)

h forma einai sto index.php.. kane thn opos nomizeis.. aplos to id tou input prepei na tairiazei me ta $("#s") pou einai pio pano sto javascript (se 2 shmeia)..

an thes na allakseis to style ths listas.. epeksergasou auto: js/auto/jquery.autocomplete.css
Συνημμένα
autoComplete.zip
(24.71 KiB) Μεταφορτώθηκε 764 φορές
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

dj_elgi
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 01 Ιουν 2007 23:12

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από dj_elgi » 16 Ιαν 2010 17:07

Ευχαριστώ πάρα πολύ ρε φιλαράκι... Με βολεύει όπως είναι αφού λειτουργεί. :lol:

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από stevebat » 05 Μάιος 2010 22:37

Γεια σας εγώ σήμερα που το δοκίμασα αντιμετώπισα 2 προβλήματα
1)όταν πάταγα η γραμμα η λέξη έβγαζε από κάτω τα suggestions αλλά αδεία δεν έγραφαν τίποτα και
2)όταν πάτησα ελληνικά μου έγραφε << illegal mix of collations (latin1_swedish_ci,IMPLICIT) and (utf8_general_ci,COERSIBLE) for operation 'like'>>
Δεν το χάλασα εγώ!!
δείτε το εσείς οι ίδιοι πατηστε το γραμμα s και μετα το α

Κώδικας: Επιλογή όλων

cms.bouzouste.info/search-form.php/
ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από fafos » 05 Μάιος 2010 22:46

bouzouste έγραψε:Γεια σας εγώ σήμερα που το δοκίμασα αντιμετώπισα 2 προβλήματα
1)όταν πάταγα η γραμμα η λέξη έβγαζε από κάτω τα suggestions αλλά αδεία δεν έγραφαν τίποτα και
2)όταν πάτησα ελληνικά μου έγραφε << illegal mix of collations (latin1_swedish_ci,IMPLICIT) and (utf8_general_ci,COERSIBLE) for operation 'like'>>
Δεν το χάλασα εγώ!!
δείτε το εσείς οι ίδιοι πατηστε το γραμμα s και μετα το α

Κώδικας: Επιλογή όλων

cms.bouzouste.info/search-form.php/
ευχαριστώ
h vash einai se utf-8?

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από stevebat » 05 Μάιος 2010 22:52

τι εννοείτε?? τη Σύνθεση latin1_swedish_ci?? Έχει ελληνικά μέσα η βάση πάντως

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από fafos » 05 Μάιος 2010 23:00

bouzouste έγραψε:τι εννοείτε?? τη Σύνθεση latin1_swedish_ci?? Έχει ελληνικά μέσα η βάση πάντως
den se rothsame polloi.. monos mou eimai... mhn mou milas ston plhthyntiko giati nomizo oti eimai geros :P

gia to collation ths vashs milao.. ti morfhs einai? utf? latin? greek?

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες