Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από stevebat » 05 Μάιος 2010 23:08

καλά συγνώμη δεν θα το ξανακάνω :ρ

νομίζω latin!!

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από fafos » 05 Μάιος 2010 23:14

mmm.. dyskolh h katastash sou.. as dokimasoume ligo greek way... sto rpc.php vres auta:

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_query(' set character set utf8 ');
mysql_query("SET NAMES 'utf8' ");
kai antikatesthse ta me auta:

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_query("SET NAMES 'latin'");
mysql_query('SET CHARACTER SET latin');
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'latin1_swedish_ci'");

pio kato vres auto:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$queryString = mysql_real_escape_string($q);
akrivos apo kato vale auto:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$queryString = iconv('UTF-8','greek',$queryString);
sose kai dokimase na deis an doulepsei tora..

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από stevebat » 05 Μάιος 2010 23:24

πω είσαι άρχοντας έφτιαξαν τα ελληνικά πάμε στο δεύτερο τώρα πάτα ένα αγγλικό χαρακτήρα να δεις τι βγάζει!!!

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από fafos » 05 Μάιος 2010 23:36

bouzouste έγραψε:πω είσαι άρχοντας έφτιαξαν τα ελληνικά πάμε στο δεύτερο τώρα πάτα ένα αγγλικό χαρακτήρα να δεις τι βγάζει!!!
pos exeis onomasei to field pou koitaei sthn vash?.. ego sto paradeigma to exo value... an esy to les p.x. title tha prepei na allakseis kai auta:
$row[value] = addslashes($row[value]);
$value = stripslashes($row[value]);
se
$row[title] = addslashes($row[title]);
$value = stripslashes($row[title]);

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από stevebat » 05 Μάιος 2010 23:47

οοοοοοοοο yeah you are the best ο ηλίθιος εγω δεν μου πέρασε καν από το μυαλό
τώρα πως να σε ευχαριστήσω? Με ενα απλο ευχαριστω δεν κάνουμε τίποτα θυμαμε σου χρωστάω και 10 σουβλάκια και μια μπίρα τι άλλο θες??Έχω μια καταπληκτική ιδέα θες να σε μάθω jquery?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από fafos » 05 Μάιος 2010 23:52

bouzouste έγραψε:οοοοοοοοο yeah you are the best ο ηλίθιος εγω δεν μου πέρασε καν από το μυαλό
τώρα πως να σε ευχαριστήσω? Με ενα απλο ευχαριστω δεν κάνουμε τίποτα θυμαμε σου χρωστάω και 10 σουβλάκια και μια μπίρα τι άλλο θες??Έχω μια καταπληκτική ιδέα θες να σε μάθω jquery?
tha se apogohteuso alla den douleuei sosta... sthn vash diavazeis kanonika ta ellhnika (vlepeis ellhnikous xarakthres dhladh)? an nai, katarghse to:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$queryString = iconv('UTF-8','greek',$queryString);

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από stevebat » 06 Μάιος 2010 00:03

Που είναι το προβλημα?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από fafos » 06 Μάιος 2010 00:05

bouzouste έγραψε:Που είναι το προβλημα?
oti grafo mou vgazei asxeta apotelesmata.. grapse to alpha sta ellhnika..

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από fafos » 06 Μάιος 2010 00:09

ksexasame kati... akrivos kato apo to <? vale auto:

Κώδικας: Επιλογή όλων

header&#40;'content-type&#58; text/html; charset=iso-8859-7'&#41;;
epishs to arxeio na einai sosmeno se ANSI kai oxi se utf..

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από stevebat » 06 Μάιος 2010 15:47

αααα όχι μια χαρά δουλεύει απλα άλλαξα το query εγώ το έκανα πολύπλοκο δεν μπορώ να στο εξηγήσω anyway είναι μια χαρά ευχαριστώ για την βοήθεια

pagman
Δημοσιεύσεις: 210
Εγγραφή: 15 Μάιος 2008 13:29
Επικοινωνία:

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από pagman » 10 Μάιος 2010 21:59

Πολύ ωραίο scriptaki θα το χρησιμοποιήσω κι εγώ. Ωστόσο αν μια καταχώρηση είναι πχ. Νίκος Παπαδόπουλος τότε εμφανίζεται μόνο η λέξη Νίκος όταν ψάχνω. Αν ψάξω για Παπαδόπουλος δεν το βρίσκει. Πως μπορεί να γίνει να αναζητά όλες τις λέξεις του filed?
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από fafos » 10 Μάιος 2010 22:05

pagman έγραψε:Πολύ ωραίο scriptaki θα το χρησιμοποιήσω κι εγώ. Ωστόσο αν μια καταχώρηση είναι πχ. Νίκος Παπαδόπουλος τότε εμφανίζεται μόνο η λέξη Νίκος όταν ψάχνω. Αν ψάξω για Παπαδόπουλος δεν το βρίσκει. Πως μπορεί να γίνει να αναζητά όλες τις λέξεις του filed?
logika douleuei se oles tis lekseis... gia sigoura apotelesmata h vash prepei na exei collation=utf-8... se alla collations (greek, latin klp) mporei na antidra lathos sta Ellhnika (analoga ton server)...

pagman
Δημοσιεύσεις: 210
Εγγραφή: 15 Μάιος 2008 13:29
Επικοινωνία:

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από pagman » 10 Μάιος 2010 22:34

μάλλον δεν το έθεσα σωστα
όταν αρχίζω να γράφω Νίκος μου εμφανίζει Νίκος Παπαδόπουλος σωστά όπως πρέπει
όταν γράφω Παπαδόπουλος δεν εμφανίζει όμως τίποτα...
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από fafos » 10 Μάιος 2010 22:47

pagman έγραψε:μάλλον δεν το έθεσα σωστα
όταν αρχίζω να γράφω Νίκος μου εμφανίζει Νίκος Παπαδόπουλος σωστά όπως πρέπει
όταν γράφω Παπαδόπουλος δεν εμφανίζει όμως τίποτα...
katalava ti htheles na peis.. alakse auto:

Κώδικας: Επιλογή όλων

value LIKE '$queryString%'
vazontas ena % mprosta sto string:

Κώδικας: Επιλογή όλων

value LIKE '%$queryString%'
(sto arxeio rpc.php)


an synexizei na mhn douleuei einai thema encoding...

pagman
Δημοσιεύσεις: 210
Εγγραφή: 15 Μάιος 2008 13:29
Επικοινωνία:

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από pagman » 10 Μάιος 2010 23:01

oh yes it works! χίλια ευχαριστώ
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης