Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Intefix
Δημοσιεύσεις: 186
Εγγραφή: 22 Σεπ 2007 16:21
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από Intefix » 02 Ιουν 2010 10:04

@ fafos σε ευχαριστώ... ωραίο και το χρειζόμουνα...
Αν μπορείς να με βοηθήσεις στο εξής...θέλω ένα autocomplete σε select που είναι "lname fname Left(f_fname, 3)" να επιλέγεις, αλλά να στέλνει μετά στο submit το id της εγγραφής...το select μου

Κώδικας: Επιλογή όλων

<span>
<?php
$link = mysql_connect&#40;$dbhost, $dbuser, $dbpass&#41;;
$query ="SELECT * FROM bs_melos ORDER by lname, fname, f_fname";
$result = mysql_query &#40;$query&#41;;
echo "<select style=\"height&#58;22px; width&#58;150px; font-family&#58; Arial Narrow;\" name=melos_id value=''>Μέλος</option>";
echo "<option value='-1'></option>\n";
                  
while&#40;$row=@mysql_fetch_array&#40;$result, MYSQL_BOTH&#41;&#41;
&#123;
if&#40;$row&#91;'melos_id'&#93;==$relation_id&#41; $SELECTED="SELECTED";
else $SELECTED="";
echo "<option value='".$row&#91;'melos_id'&#93;."' $SELECTED>".$row&#91;'lname'&#93;."-".$row&#91;'fname'&#93;."-".$row&#91;'f_fname'&#93;."</option>\n";
&#125;
echo "</select>";// Closing of list box
?>
<label for="melos_id" style="text-align&#58;center" >Δημότης</label>
</span>

Intefix
Δημοσιεύσεις: 186
Εγγραφή: 22 Σεπ 2007 16:21
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από Intefix » 02 Ιουν 2010 11:44

Παρατηρώ ότι πηγαίνει στο price4you.gr...
Τι κουφό είναι αυτό?
Κάποιο gif τραβάει....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Intefix την 02 Ιουν 2010 11:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από stevebat » 02 Ιουν 2010 11:48

Intefix έγραψε:Παρατηρώ επίσης ότι πηγαίνει στο price4you.gr...
Τι κουφό είναι αυτό?
Παίρνει μια εικονίτσα από εκεί για loading!!

Intefix
Δημοσιεύσεις: 186
Εγγραφή: 22 Σεπ 2007 16:21
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από Intefix » 02 Ιουν 2010 12:14

Σωστός...Μπορώ τώρα να
1) να τραβάω κρυφά το id της εγγραφής και να το χώνω σε ένα κρυφό input
2) να δουλέψω με select?

Πάντως fafos είσαι γάτα στα script

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από stevebat » 09 Αύγ 2010 10:37

Μια ερωτησούλα ήθελα να κάνω πανω στο συγκεκριμένο script του fafos θελω να ψάχνει σε 1 table 2 πεδία με κείμενα μέσα, θέλω λοιπόν τα κείμενα να τα χωρίζει σε ξεχωριστές λέξεις και να τις εμφανίζει στα suggestions γίνετε?

nikdim
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010 18:14

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από nikdim » 07 Δεκ 2010 00:58

dj_elgi έγραψε:Ευχαριστώ πάρα πολύ ρε φιλαράκι... Με βολεύει όπως είναι αφού λειτουργεί. :lol:
εμένα όταν πληκτρολογήσω κάτι μου εμφανίζει στη λίστα το arxeio rcp και όχι ττα αποτελέσματα της βάσης. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος;

nikdim
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010 18:14

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από nikdim » 07 Δεκ 2010 15:25

τελικά το πρόβλημα λύθηκε, όταν γράφω php δεν αρκεί να αρχισω με <? αλλα με
<?php

Η απορία που έχω είναι στο αρχείο rcp ποιο είναι το id

Επίσης όταν στη φορμα έχω πληκρολογήσει 3 χαρακτήρες μου επιστρεφει αποτελέσματα, όμως όταν έχω πληκρολογήσει 2 τότε μου βγάζει μηνύματα του τύπου
Notice: Use of undefined constant id - assumed 'id' in C:\wamp\www\test\autocomplete\rpc.php on line 33

Notice: Use of undefined constant value - assumed 'value' in C:\wamp\www\test\autocomplete\rpc.php on line 31

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από fafos » 07 Δεκ 2010 16:24

to exoume xilioapanthsei gia to wampp... apo default erxetai me energopoihmena ta notices (ta opoia den einai kati shmantiko) kai me apaithsh na ksekina h php me <?php...

ta Notices: deksi click sto eikoneidio tou wampp kato dexia... pame PHP >> php.ini kai diplo click epano tou... psaxnoume gia: error_reporting = E_ALL kai to kanoume:

error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_DEPRECATED

save kai epanekkinhsh ton services..

to <?php... click sto idio eikonideio kai pame PHP >> PHP Settings.. tsekaroume to proto setting (short open tag) kai ksana epanekinnhsh services..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

nikdim
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010 18:14

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από nikdim » 07 Δεκ 2010 18:07

to value είναι η τιμή που ψάχνω στη βάση μου, to Ιd τι είναι;

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από fafos » 07 Δεκ 2010 18:30

nikgiannako έγραψε:to value είναι η τιμή που ψάχνω στη βάση μου, to Ιd τι είναι;
einai ena demo... xhsimopoieis oti values thes... to id einai gia to demo.. thes gia paradeigma na doseis xora = Ellada alla sthn pragmatikothta na psaxnei se id kai oxi se keimeno... an psaxneis se keimeno den xreiazetai to id h allo value...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

nikdim
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010 18:14

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από nikdim » 07 Δεκ 2010 19:25

fafos έγραψε:
nikgiannako έγραψε:to value είναι η τιμή που ψάχνω στη βάση μου, to Ιd τι είναι;
einai ena demo... xhsimopoieis oti values thes... to id einai gia to demo.. thes gia paradeigma na doseis xora = Ellada alla sthn pragmatikothta na psaxnei se id kai oxi se keimeno... an psaxneis se keimeno den xreiazetai to id h allo value...
Ολα τα προηγούμενα που μου είπες ήταν ενταξει, με έσωσες!
το παραπάνω δεν το κατάλαβα όμως, εαν μπορείς να το κάνεις πιο λιανά!

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από fafos » 07 Δεκ 2010 21:46

nikgiannako έγραψε: Ολα τα προηγούμενα που μου είπες ήταν ενταξει, με έσωσες!
το παραπάνω δεν το κατάλαβα όμως, εαν μπορείς να το κάνεις πιο λιανά!
asto... einai gia proxorhmnous...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

nikdim
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010 18:14

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από nikdim » 25 Δεκ 2010 19:50

fafos έγραψε:
nikgiannako έγραψε: Ολα τα προηγούμενα που μου είπες ήταν ενταξει, με έσωσες!
το παραπάνω δεν το κατάλαβα όμως, εαν μπορείς να το κάνεις πιο λιανά!
asto... einai gia proxorhmnous...
Υπάρχει τρόπος να περνας δεδομένα από ιnput text;
Δηλαδή το στο αρχειο rcp να μην εκτελεί γενικά select * from... αλλα να διαβάζει και από αλλη συνθήκη που έχει δώσει νωρίτερα ο χρήστης σε άλλο ιnput text.

Άβαταρ μέλους
philos
Δημοσιεύσεις: 263
Εγγραφή: 30 Αύγ 2007 23:32

Autocomplete search και πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από philos » 05 Οκτ 2011 19:45

Παιδιά, στις πόσες πάνω κάτω καταχωρήσεις ένα τέτοιο autocomplete search επιβαρύνει "πολύ" έναν server;
Ίσως είναι λίγο άσχετη η ερώτησή μου, αλλά έχω την εντύπωση ότι από ένα σημείο και μετά είναι δύσκολο για έναν απλό server να διαχειριστεί πολλή πληροφορία χωρίς να "γονατιστεί". :roll:

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες