Εναλλαγή ελληνικά σε αγγλικά και αντίστροφα πάνω σε flash

ActionScript και Flex Προγραμματισμός

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
karamolegos
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 03 Σεπ 2005 22:04

Εναλλαγή ελληνικά σε αγγλικά και αντίστροφα πάνω σε flash

Δημοσίευση από karamolegos » 22 Ιαν 2010 21:27

Καλησπέρα
Έχω δει σε flash site να γίνετε εναλλαγή από ελληνικά σε αγγλικά και αντίστροφα χωρίς να ξαναφορτώνει από την αρχή πάλι το site, να γίνετε μόνο αλλαγή στο text περιεχόμενο τις σελίδας
Μήπως ξέρει κανείς πως γίνετε ?

Ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
geoki
Δημοσιεύσεις: 309
Εγγραφή: 07 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Giannitsa

Εναλλαγή ελληνικά σε αγγλικά και αντίστροφα πάνω σε flash

Δημοσίευση από geoki » 23 Ιαν 2010 00:09

Θα σου πω πως το κάνω εγώ με asp και swishmax.
O τρόπος είναι ο ίδιος και με php / flash.

στην html προσθέτεις στο όνομα του αρχείου την μεταβλητή της γλώσσας.
πχ
myflash.swf?lang=<%=lang%>
έτσι στέλνεις στο αρχειο flash την παράμετρο της γλώσσας πχ. gr

κατόπιν στο flash αρχείο με action script παίρνεις αυτή την πληροφορία και την αναθέτεις στη μεταβλητή lang

Κώδικας: Επιλογή όλων

onSelfEvent &#40;load&#41; &#123;
    langTXT.text = lang;
&#125;
εφόσον έχεις τη γλώσσα του λές να παίξει τα περιεχόμενα της συγκεκριμένης γλώσσας

Κώδικας: Επιλογή όλων

onFrame &#40;1&#41; &#123;
    if &#40;lang == "gr"&#41; &#123;
        gloses.gotoAndPlay&#40;"gr_section"&#41;;
    &#125;
    if &#40;lang == "en"&#41; &#123;
        gloses.gotoAndPlay&#40;"en_section"&#41;;
    &#125;
     if &#40;lang == ""&#41; &#123;
        gloses.gotoAndPlay&#40;"gr_section"&#41;;
    &#125;
&#125;
Ίσως στο flash μα υπάρχουν κάποιες μικροδιαφορές στη σύνταξη... το γενικό σκεπτικό όμως είναι αυτό.

nkast
Δημοσιεύσεις: 137
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2009 20:31
Επικοινωνία:

Εναλλαγή ελληνικά σε αγγλικά και αντίστροφα πάνω σε flash

Δημοσίευση από nkast » 25 Ιαν 2010 12:52

Αν κατάλαβα, Εχεις ενα flash site με αρκετο βαθος και θελεις οταν ο χρηστης ειναι στα /Home/Products/Latest και αλλάζει γλώσσα, να γινεται χωρις να τον πεταει πισω στο Home, σωστα;

Σε τι AS γραφεις; Το περιεχομενο ειναι δυναμικο και το τραβαει απο τον server σε καθε βημα ή ειναι ολα φορτωμενα σε frames σε ενα μονολιθικο flash;

karamolegos
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 03 Σεπ 2005 22:04

Εναλλαγή ελληνικά σε αγγλικά και αντίστροφα πάνω σε flash

Δημοσίευση από karamolegos » 25 Ιαν 2010 23:37

Σας ευχαριστώ και τους 2
Το θέμα είναι ότι δεν έχω και πολλές γνώσης και δυσκολεύομαι λίγο

Θα κάνω μια προσπάθεια πάνω σε αυτά που μου έδωσε ο geoki

Nkast καλά κατάλαβες όταν αλλάζω γλώσσα να μη με πετάει πίσω στο Home.
Και όπως είπα παραπάνω δεν έχω πολλές γνώσης και τα φορτώνω σε frames
Έχεις να μου προτείνεις η να μου δήξεις κάτι ?

Ευχαριστώ και πάλι

nkast
Δημοσιεύσεις: 137
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2009 20:31
Επικοινωνία:

Εναλλαγή ελληνικά σε αγγλικά και αντίστροφα πάνω σε flash

Δημοσίευση από nkast » 26 Ιαν 2010 11:16

Όλα τα κείμενα είναι στατικά από ότι κατάλαβα. Δοκίμασε κάθε textfield ή group από κείμενα να μπουν σε ένα movieclip με δυο frames. Όταν αλλάζεις γλώσσα θα κάνεις gotoAndStop(1) ή gotoAndStop(2) οπως είπε και ο geoki.

Η δυσκολία είναι στο να βρεις όλα αυτά τα mc και να αλλάζουν αυτόματα όταν τοποθετούνται στο stage ή όταν αλλάζει ή γλώσσα!

Απάντηση

Επιστροφή στο “ActionScript και Flex Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες