ενα εφε σαν αυτο

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

ενα εφε σαν αυτο

Δημοσίευση από wwf » 26 Ιαν 2010 00:46

γεια σας
μια ερώτηση, πως μπορώ να κάνω η να βρω κάπου ενα τετοιο εφε?
το εφε ειναι οτι κάνει σαν αλληλεπιδραστη το ποντίκι στο background.
κ γενικε υπαρχει καποιο ονομα για αυτο το εφε?
http://www.almeco.gr/#/about

Άβαταρ μέλους
paink1ller
Δημοσιεύσεις: 865
Εγγραφή: 21 Ιαν 2008 19:51

ενα εφε σαν αυτο

Δημοσίευση από paink1ller » 26 Ιαν 2010 00:56

Δεν εχω συναντησει καποια συγκεκριμενη ονομασια για αυτο αλλα δεν ειναι κατι δυσκολο.

Πρωτα κανεις ενα movieclip το οποιο θα περιεχει το background pic. Το movieclip αυτο θα κινηται με μια easyin/out tween στις αντιθετες τιμες του mouse pointer υπο κλιμακα.

Δλδ αν το moyse παει 100px αριστερα και 100px πανω το movieclip πρεπει να παει 10px δεξια και 10px κατω. 10/1 κλιμακα δλδ.
Ηobby: Shooting photons

Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

ενα εφε σαν αυτο

Δημοσίευση από wwf » 26 Ιαν 2010 01:01

εχεις κανένα παράδειγμα, προσπάθησα να κανω κατι αλλα δεν... :(
εψαξα να βρω κ τπτ μα τιποτα...
αν ξερει κανεις?
εστω tutorial

Άβαταρ μέλους
Maradonna
Δημοσιεύσεις: 135
Εγγραφή: 07 Ιουν 2007 03:19
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

ενα εφε σαν αυτο

Δημοσίευση από Maradonna » 26 Ιαν 2010 02:23

Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο.

Αφιέρωσε ένα background layer στο timeline.Μέσα στο layer φτιάξε ένα νέο movieClip και βάλε μέσα την εικόνα σου (προτείνεται μία high resolution εάν πρόκειται για full browser)
Να είναι επίσης κατα βάση jpg και πηγαίνοντας στα properties της ΕΙΚΟΝΑΣ,ενεργοποίησε το smoothing option (ο τύπος στη σελίδα που μας έστειλες δεν κάνει smooth και η εικόνα τετραγωνίζεται...)

Σου έφτιαξα ένα mouse Detection script..

var stageWidth=stage.stageWidth;
var stageHeight=stage.stageHeight;
var currentMouseX=0;
var currentMouseY=0;
var previousMouseX=0;
var previousMouseY=0;
var printX:String="";
var printΥ:String="";
function Start() {
this.myBg_mc.x=stageWidth-stageWidth/2;
this.myBg_mc.y=stageHeight-stageHeight/2;
stage.addEventListener(MouseEvent.MOUSE_MOVE, detectMouse);
}
Start();
function detectMouse(event:MouseEvent):void {
traceCord_txt.text="οριζόντια θέση:"+horizontalPos()+" - κάθετη θέση:"+verticalPos();
moveBackground();
event.updateAfterEvent();
}
function horizontalPos():String {
previousMouseX=currentMouseX;
currentMouseX=stage.mouseX;
if (previousMouseX>currentMouseX) {
printX="αριστερά";
} else if (previousMouseX < currentMouseX) {
printX="δεξιά";
} else {
printX="";
}
return printX;
}
function verticalPos():String {
previousMouseX=currentMouseY;
currentMouseY=stage.mouseY;
if (previousMouseX>currentMouseY) {
printΥ="επάνω";
} else if (previousMouseX < currentMouseY) {
printΥ="κάτω";
} else {
printΥ="";
}
return printΥ;
}
function moveBackground():void {
//sinartisi me tin opoia mporeis analoga me to pou vriskete to mouse,na kaneis tween to background movieclip ;)
}
Συνημμένα
moveMouseWithBg_maradonnaFS.GR.rar
(288.94 KiB) Μεταφορτώθηκε 135 φορές
Εικόνα
Code is poetry

Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 919
Εγγραφή: 08 Μάιος 2007 00:27

ενα εφε σαν αυτο

Δημοσίευση από Garakatsamol » 26 Ιαν 2010 02:47


Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

ενα εφε σαν αυτο

Δημοσίευση από wwf » 26 Ιαν 2010 11:11

Maradonna έγραψε:Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο.

Αφιέρωσε ένα background layer στο timeline.Μέσα στο layer φτιάξε ένα νέο movieClip και βάλε μέσα την εικόνα σου (προτείνεται μία high resolution εάν πρόκειται για full browser)
Να είναι επίσης κατα βάση jpg και πηγαίνοντας στα properties της ΕΙΚΟΝΑΣ,ενεργοποίησε το smoothing option (ο τύπος στη σελίδα που μας έστειλες δεν κάνει smooth και η εικόνα τετραγωνίζεται...)

Σου έφτιαξα ένα mouse Detection script..

var stageWidth=stage.stageWidth;
var stageHeight=stage.stageHeight;
var currentMouseX=0;
var currentMouseY=0;
var previousMouseX=0;
var previousMouseY=0;
var printX:String="";
var printΥ:String="";
function Start() {
this.myBg_mc.x=stageWidth-stageWidth/2;
this.myBg_mc.y=stageHeight-stageHeight/2;
stage.addEventListener(MouseEvent.MOUSE_MOVE, detectMouse);
}
Start();
function detectMouse(event:MouseEvent):void {
traceCord_txt.text="οριζόντια θέση:"+horizontalPos()+" - κάθετη θέση:"+verticalPos();
moveBackground();
event.updateAfterEvent();
}
function horizontalPos():String {
previousMouseX=currentMouseX;
currentMouseX=stage.mouseX;
if (previousMouseX>currentMouseX) {
printX="αριστερά";
} else if (previousMouseX < currentMouseX) {
printX="δεξιά";
} else {
printX="";
}
return printX;
}
function verticalPos():String {
previousMouseX=currentMouseY;
currentMouseY=stage.mouseY;
if (previousMouseX>currentMouseY) {
printΥ="επάνω";
} else if (previousMouseX < currentMouseY) {
printΥ="κάτω";
} else {
printΥ="";
}
return printΥ;
}
function moveBackground():void {
//sinartisi me tin opoia mporeis analoga me to pou vriskete to mouse,na kaneis tween to background movieclip ;)
}
please σε cs3

Άβαταρ μέλους
Maradonna
Δημοσιεύσεις: 135
Εγγραφή: 07 Ιουν 2007 03:19
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

ενα εφε σαν αυτο

Δημοσίευση από Maradonna » 26 Ιαν 2010 19:26

cs3
Συνημμένα
moveMouseWithBg_maradonnaFS.GR.rar
(291.8 KiB) Μεταφορτώθηκε 124 φορές
Εικόνα
Code is poetry

Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

ενα εφε σαν αυτο

Δημοσίευση από wwf » 26 Ιαν 2010 20:03

Maradonna έγραψε:cs3
δεν καταλαβα αυτο ειναι που θελω?
κ πως το προσαρμοζω? να ακολουθα η φωτο το ποντικι σαν το παραδιγμα κ αν γινετε να μιν κανει τετραγωνακια?

Άβαταρ μέλους
Maradonna
Δημοσιεύσεις: 135
Εγγραφή: 07 Ιουν 2007 03:19
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

ενα εφε σαν αυτο

Δημοσίευση από Maradonna » 26 Ιαν 2010 20:55

Αυτο είναι παράδειγμα για το πως αναγνωρίζεις τη θέση του mouse.Μέσα στη τελευταία συνάρτηση μπορείς να φτιάξεις ένα script το οποίο ανάλογα με τη θέση,θα δίνει ένα λόγο 10/1 όπως είπε και ο προλαλήσας,και ταυτόχρονα θα σπρόχνει με tween το bgMovieClip.
Εικόνα
Code is poetry

Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 919
Εγγραφή: 08 Μάιος 2007 00:27

ενα εφε σαν αυτο

Δημοσίευση από Garakatsamol » 27 Ιαν 2010 11:21

Όταν λές cs3 μάλλον εννοείς actionscript3 e?

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες