τα βρηκα σκουρα με τη java

Συζητήσεις για την Java

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
PASCHALIA_K
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 01 Απρ 2009 22:28
Τοποθεσία: DRAMA

τα βρηκα σκουρα με τη java

Δημοσίευση από PASCHALIA_K » 26 Ιαν 2010 20:34

Χρησιμοποιώντας τις κλάσεις του πακέτου javax.swing να δημιουργήσετε μία εφαρμογή η
οποία θα εμφανίζει στο κύριο παράθυρο τυχαίους ακαίρεους αριθμούς με τυχαία σύμβολα
πράξεων μεταξύ τους τις οποίες ο χρήστης θα πρέπει να εκτελέσει και να καταγράψει το
αποτέλεσμα σε καθορισμένο πλαίσιο κειμένου.
Η εφαρμογή θα πρέπει να μετράει το χρόνο από την εμφάνιση της πράξης μέχρι την
καταχώρηση της απάντησης του χρήστη και να βαθμολογεί τις σωστές απαντήσεις ανάλογα
την επίδοση του χρήστη:
Χρόνος απάντησης Βαθμολογία
0‐5sec 40
6‐10sec 30
11sec ++ 15
Για κάθε λάθος απάντηση δε θα δίνεται κανένας βαθμός. Η διαρκεια του παιχνιδιού θα
είναι 1,5 min. Με τη λήξη του παιχνιδιού θα εμφανίζεται στο χρήστη το πλήθος των σωστών
και των λανθασμένων απαντήσεων καθώς και η συνολική βαθμολογία που έχει
συγκεντρώσει.
Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και ανεξάρτητα από το χρόνο που έχει διανυθεί, θα
πρέπει να είναι διαθέσιμη επιλογή εγκατάλειψης του παιχνιδιού, ενώ θα πρέπει να υπάρχει
μενού που να περιλαμβάνει βασικές λειτουργίες όπως [Έξοδος], [Νέο παιχνίδι] κ.λπ..

PASCHALIA_K
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 01 Απρ 2009 22:28
Τοποθεσία: DRAMA

τα βρηκα σκουρα με τη java

Δημοσίευση από PASCHALIA_K » 26 Ιαν 2010 20:40

// dicegame.java
import java.io.*;
public class dicegame {
// constant variables for status of game
static final int WON = 0, LOST = 1, CONTINUE = 2;
// other variables used in program
static boolean firstRoll = true; // true if first roll
static int sumOfDice = 0; // sum of the dice
static int myPoints = 0; // points if no win/loss on first roll
static int gameStatus = CONTINUE; // game not over yet
// main
public static void main( String args[] )throws IOException
{BufferedReader in = new BufferedReader( new InputStreamReader( System.in ) );
String line=null;
int newGame = 1;
while (newGame == 1) {
System.out.println( "NEW GAME" );
while (gameStatus == CONTINUE) {
play();
}
System.out.println( "END GAME" );
System.out.println( "Play Again??? 0/1" );
line = in.readLine();
newGame = Integer.parseInt(line);
if (newGame == 1) gameStatus = CONTINUE;
}
System.out.println( "Good Bye" );
}
// play method - process one roll of the dice
public static void play()
{ if ( firstRoll ) { // first roll of the dice
sumOfDice = rollDice();
switch ( sumOfDice ) {
case 7: case 11: // win on first roll
gameStatus = WON;
System.out.println( "Player won on first throw" );
break;
case 2: case 3: case 12: // lose on first roll
gameStatus = LOST;
System.out.println( "Player lost on first throw" );
break;
default: // remember points
gameStatus = CONTINUE;
myPoints = sumOfDice;
System.out.println( "Points are " + myPoints );
firstRoll = false;
break;
}
}
else {
sumOfDice = rollDice();
if ( sumOfDice == myPoints ) // win by making points
gameStatus = WON;
else
if ( sumOfDice == 7 ) // lose by rolling 7
gameStatus = LOST;
}
if ( gameStatus == CONTINUE )
System.out.println( "Roll again." );
else {
if ( gameStatus == WON )
System.out.println( "Player wins. " );
else
System.out.println( "Player loses. " );
firstRoll = true;
}
}
// roll the dice method
public static int rollDice()
{int die1, die2, workSum;
die1 = 1 + ( int ) ( Math.random() * 6 );
die2 = 1 + ( int ) ( Math.random() * 6 );
workSum = die1 + die2;
System.out.println( "First Die is " + die1 );
System.out.println( "Second Die is " + die2 );
System.out.println( "The Sum of the dice is " + workSum);
return workSum;
}
}
που είναι στην ουσία προσομοίωση παιχνιδιού με ζάρια!!!

PASCHALIA_K
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 01 Απρ 2009 22:28
Τοποθεσία: DRAMA

τα βρηκα σκουρα με τη java

Δημοσίευση από PASCHALIA_K » 26 Ιαν 2010 20:44

απλα παραδίδω την εργασία αυριο και θα χαιρομουν αν καποιοσ που γνωριζει μου απαντησει!!!
σασ ευχαριστω!

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

τα βρηκα σκουρα με τη java

Δημοσίευση από virxen75 » 27 Ιαν 2010 01:20

θα πρέπει να υπάρχει
μενού που να περιλαμβάνει βασικές λειτουργίες όπως [Έξοδος], [Νέο παιχνίδι] κ.λπ..
αυτό ξέρεις να το φτιάξεις?Αν ναι στείλε το εδώ για αρχή.


τυχαίους ακαίρεους αριθμούς με τυχαία σύμβολα
πράξεων μεταξύ τους τις οποίες ο χρήστης θα πρέπει να εκτελέσει και να καταγράψει το
αποτέλεσμα σε καθορισμένο πλαίσιο κειμένου.
πως φτιάχνουμε τυχαίους αριθμούς ξέρεις?
βάλε 3 ακέραιες μεταβλητες a,b,c να παίρνουν τυχαίες τιμές
το b τιμές από(0-3) --->0=>+ , 1=>- , 2=>/ ,3=>*

φτιάξε ένα jframe με ένα jtextfield και ένα jbutton

αν τα φτιάξεις όλα αυτά και τα στείλεις εδώ τότε ναι να σε βοηθήσω.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Java”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης