Προβλημα με αποστολη φορμασ

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
kostaspel
Δημοσιεύσεις: 86
Εγγραφή: 04 Μαρ 2008 12:38

Προβλημα με αποστολη φορμασ

Δημοσίευση από kostaspel » 02 Φεβ 2010 22:24

Καλησπέρα σε όλους!!

Έχω ένα πρόβλημα και θα ήθελα όποιος γνωρίζει να μου δώσει τα φώτα του!
Έχω φτιάξη μια σελίδα με κωδικοποίηση utf-8, το περιεχόμενο τις σελίδας το τραβάω από μια βάση δεδομένων, ως εδώ όλα καλά. Το πρόβλημα είναι πως όταν μου στέλλουν μήνυμα με ελληνικούς χαρακτήρες που βγάζει (όπως λέγανε και οι δάσκαλοι μου ) ορνιθοσκαλίσματα.

Αν τώρα αλλάξω την κωδικοποίηση της σελίδας σε greek ISO το e-mail μου έρχεται κανονικά αλλά το περιεχόμενο της σελίδας βγαίνει κάτι σε ιερογλυφικό.
Γίνεται αυτό να διορθωθεί κάνοντας κάτι στα <input type="text">.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Προβλημα με αποστολη φορμασ

Δημοσίευση από vassilism » 02 Φεβ 2010 22:55

1 Αποθηκεύσε το αρχείο/α php utf8 χωρίς bom.
2 Στην mail() και στο σημείο που καλείς τα headers κάνε τα έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$headers ="MIME-Version&#58; 1.0\n";
$headers .="Content-type&#58; text/html; charset=utf-8; \n";
Δηλαδή η συνάρτηση mail να γίνει κάπως έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

mail&#40;mail@hh.gr,thema,keimeno,$headers&#41;;

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Προβλημα με αποστολη φορμασ

Δημοσίευση από EneMe » 03 Φεβ 2010 11:06

vassilism έγραψε:1 Αποθηκεύσε το αρχείο/α php utf8 χωρίς bom.
Αυτό είναι από τα πιο βασικά πράγματα που συνήθως γίνεται και το "λάθος". Την έχω πατήσει άπειρες φορές με αυτό το θέμα κι έχω γελάσει με τον εαυτό μου και τα χάλια μου. :P
Προτείνω -ειδικά για τέτοιες περιπτώσεις- η επεξεργασία των αρχείων να γίνεται με κάποιο πρόγραμμα όπως το Notepad++ (δωρεάν-ανοιχτού κώδικα) για να αποφεύγονται τέτοια αστεία λάθη. ;)

kostaspel
Δημοσιεύσεις: 86
Εγγραφή: 04 Μαρ 2008 12:38

Προβλημα με αποστολη φορμασ

Δημοσίευση από kostaspel » 05 Φεβ 2010 14:49

Vassilism τα αρχεία contact.php και send.php τα έσωσα χωρίς bom .

Ο κώδικας του αρχείου send.php είναι

Κώδικας: Επιλογή όλων

mail&#40;"$mail", $subject, &#40;"
---------------------------------------------------------
ΟΝΟΜΑ&#58;             $first_name
---------------------------------------------------------
ΕΠΩΝΥΜΟ&#58;         $last_name
---------------------------------------------------------
ΤΗΛΕΦΩΝΟ&#58;        $phone
---------------------------------------------------------
ΚΙΝΗΤΟ&#58;              $mobile
---------------------------------------------------------
ΣΧΟΛΙΑ&#58;              $comment
---------------------------------------------------------
"&#41;, "From&#58; $email"&#41;;
	
header&#40; "Location&#58;$redirect&code=correct"&#41;;



τα $headers τα δηλώνω στην αρχή μαζί με τις μεταβλητές που γίνονται post από το contact.php ? και αν ναι τη μεταβλητή $headers τη βάζω μετά από το πίνακα ή στο τέλος μετά το "From: $email" ?

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Προβλημα με αποστολη φορμασ

Δημοσίευση από vassilism » 05 Φεβ 2010 15:27

Δοκίμασε να το κάνεις έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$headers ="MIME-Version&#58; 1.0\n"; 
$headers .="Content-type&#58; text/html; charset=utf-8; \n";

mail&#40;"$mail", $subject, &#40;" 
--------------------------------------------------------- 
ΟΝΟΜΑ&#58;             $first_name 
--------------------------------------------------------- 
ΕΠΩΝΥΜΟ&#58;         $last_name 
--------------------------------------------------------- 
ΤΗΛΕΦΩΝΟ&#58;        $phone 
--------------------------------------------------------- 
ΚΙΝΗΤΟ&#58;              $mobile 
--------------------------------------------------------- 
ΣΧΟΛΙΑ&#58;              $comment 
--------------------------------------------------------- 
"&#41;, "From&#58; $email", $headers&#41;; 
    
header&#40; "Location&#58;$redirect&code=correct"&#41;;

kostaspel
Δημοσιεύσεις: 86
Εγγραφή: 04 Μαρ 2008 12:38

Προβλημα με αποστολη φορμασ

Δημοσίευση από kostaspel » 05 Φεβ 2010 15:46

Warning: mail() [function.mail]: SAFE MODE Restriction in effect. The fifth parameter is disabled in SAFE MODE. in /var/www/vhosts/domain.gr/httpdocs/send.php on line 55

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/domain.gr/httpdocs/send.php:55) in /var/www/vhosts/domain.gr/httpdocs/send.php on line 59



line 55 είναι το
"), "From: $email", $headers);

και line 59 το
header( "Location:$redirect&code=correct");

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Προβλημα με αποστολη φορμασ

Δημοσίευση από vassilism » 05 Φεβ 2010 16:16

Δοκίμασε το παρακάτω:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$headers ="MIME-Version&#58; 1.0\n"; 
$headers .="Content-type&#58; text/html; charset=utf-8; \n"; 
$headers .= $email;

mail&#40;"$mail", $subject, &#40;" 
--------------------------------------------------------- 
ΟΝΟΜΑ&#58;             $first_name 
--------------------------------------------------------- 
ΕΠΩΝΥΜΟ&#58;         $last_name 
--------------------------------------------------------- 
ΤΗΛΕΦΩΝΟ&#58;        $phone 
--------------------------------------------------------- 
ΚΙΝΗΤΟ&#58;              $mobile 
--------------------------------------------------------- 
ΣΧΟΛΙΑ&#58;              $comment 
--------------------------------------------------------- 
"&#41;, $headers&#41;; 

header&#40;"Location&#58; http&#58;//www.freestuff.gr/ "&#41;;
Λογικά με την αποστολή της φόρμας θα σε βάλει στη σελίδα του freestuff.
Αν δουλεύει σωστά διόρθωσε την header("Location: &#8230;&#8230;) και είσαι έτοιμος.

kostaspel
Δημοσιεύσεις: 86
Εγγραφή: 04 Μαρ 2008 12:38

Προβλημα με αποστολη φορμασ

Δημοσίευση από kostaspel » 05 Φεβ 2010 16:52

O.K. δουλεύει μια χαρά!

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης