cookies για logout

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Wolfi
Δημοσιεύσεις: 162
Εγγραφή: 20 Φεβ 2005 18:59

cookies για logout

Δημοσίευση από Wolfi » 05 Φεβ 2010 03:53

Eχω φτιάξει μια σελίδα και χρησιμοποιώ cookies για να παραμένει ο χρήστης logged in.
μεχρι εδω καλα.
οταν ομως θελει να κανει LOGOUT πρέπει με καποιο τρόπο να σβηνονται τα cookies.
Θελω με τη javascript να φτιάξω ενα cookie (username) το οποιο να εχει expire date το παρελθόν.
Για να αντικαθιστά το παλιο cookie και να το σβηνει ο browser μονος του .
Αλλα δεν ξέρω πώς. Οσα tutorial διαβασα δεν με φώτησαν.

elorant
Δημοσιεύσεις: 173
Εγγραφή: 23 Σεπ 2009 23:09

cookies για logout

Δημοσίευση από elorant » 05 Φεβ 2010 12:08

Αν αφήσεις το expire date κενό ("") τότε μόλις κλείσει ο browser σβήνει αυτομάτως το cookie. Επομένως στο Logout μπορείς να ξαναγράψεις το cookie με το expire date κενό.

Wolfi
Δημοσιεύσεις: 162
Εγγραφή: 20 Φεβ 2005 18:59

cookies για logout

Δημοσίευση από Wolfi » 05 Φεβ 2010 16:15

Δεν υπαρχει καποιος τροπος να βαλω το expire date στο παρελθον για να μην χρειαστεί να κλείσει ο browser;
Αν πχ θελει να κανει log in με αλλο acount;

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

cookies για logout

Δημοσίευση από korgr » 05 Φεβ 2010 17:06

Γιατι δεν δοκιμαζεις με session variables?
Οταν στηριζεσαι για τετοια πραγματα σε ρυθμισεις του χρηστη, ειναι σιγουρο πως καπου θα βρεις "πορτα κλειστη".
Οταν το login - logout ειναι θεμα server, ολα ειναι πιο απλα και ασφαλη. Θα δουλεψουν no matter what!

elorant
Δημοσιεύσεις: 173
Εγγραφή: 23 Σεπ 2009 23:09

cookies για logout

Δημοσίευση από elorant » 05 Φεβ 2010 17:35

Αν θες να βάλεις το expire date στο παρελθόν χρησιμοποίησε κάτι σαν το ακόλουθο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

var expireDate = new Date();
expireDate.setMonth(expireDate.getMonth() - 10);
expireDate=expireDate.toUTCString();
Και στη συνέχεια γράφεις τη μεταβλητή expireDate στο cookie σου.

Wolfi
Δημοσιεύσεις: 162
Εγγραφή: 20 Φεβ 2005 18:59

cookies για logout

Δημοσίευση από Wolfi » 07 Φεβ 2010 00:34

Βασικα δεν ξερω απο sessions.
Τελικα καταφερα να καταστρεψω τα cookies και να δημιουργησω μεσω της php.

Wolfi
Δημοσιεύσεις: 162
Εγγραφή: 20 Φεβ 2005 18:59

cookies για logout

Δημοσίευση από Wolfi » 07 Φεβ 2010 00:35

σας ευχαριστω παντως

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης