Οι υπηρεσίες διαδικτύου στην Ελλάδα έχουν ωριμάσει και οι απαιτήσεις της αγοράς είναι πλέον μεγάλες. Kαθημερινά αυξάνονται οι επαγγελματίες που προσφέρουν υπηρεσίες διαδικτύου
Το Web Design Forum δημιουργήθηκε για τους designers-developers που θέλουν να ανταλλάξουν απόψεις να παρουσιάσουν έργα τους, να βρουν λύσεις μέχρι και να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους μέσω του φόρουμ και τον κατάλογο που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τον χώρο του web design & web hosting, χωρίς απολύτως κανένα κόστος.
Μπορείτε πλέον να παρουσιάσετε τα έργα σας, ένα promotion video της δουλειάς και τις υπηρεσίες που προσφέρετε και να βαθμολογήσετε/σχολιάσετε τη δουλειά συναδέλφων.
Γεία σε όλους
Με λένε Γιώργο και είμαι 32 χρονών.
Ασχολούμαι με το web design εδώ και αρκετά χρόνια και έχω δουλέψει σε αρκετές σχετικές εταιρίες.
Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι το οτι λαμβάνω σε καθημερινή βάση emails απο διάφορες εταιρίες * κατασκευής ιστοσελίδων που κάθε άλλο παρά επαγγελματικές μπορώ να τις χαρακτηρίσω, ζητώντας "εξευτελιστικά" πολλές φορές ποσά για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας. Αναρωτιέμαι πραγματικά αν πίσω απο αυτά τα mails κρύβετε μια σοβαρή εταιρία ή απλά ένας επιτήδειος που δίνοντας απλά ένα site builder διαφημίζει πως κάνει και web desing.
Και να ξεκαθαρίσω αρχικά την θέση μου
Νομίζω πως τελικά το web design δεν είναι ούτε το cms που κάποιος διαλέγει σαν βάση ούτε το αν διαλέγει ένα έτοιμο template.
Θέλω να πω, έχω δεί custom εφαρμογές χωρίς κανένα εικαστικό αποτέλεσμα και έχω δεί και έτοιμα templates δουλεμένα σωστά με αποτελέσματα που ποτέ δεν φανταζόμουν.
Στην τελική νομίζω, δεν είναι τα scripts που κάνουν τον designer αλλά ο designer έχει σαν εργαλεία του τα scripts ώστε να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα ...
Θα μου πείτε πως είναι στο χέρι του καθενός το τι ποσό θα ζητήσει και πως θα προωθήσει τις υπηρεσίες του, αλλά για μένα, τελικά, μέσα απο όλο αυτό το χάος, χαμένος δεν είναι μόνο ο πελάτης που θα αγοράσει αλλά και όλοι εμείς που είμαστε επαγγελματίες μιας και δεν υπάρχουν κάποια standard κριτήρια ώστε ο πελάτης να γνωρίζει τι τελικά ζητάει και τι ουσιαστικά παίρνει.
Αποφάσισα λοιπόν να ανοίξω το web design forum http://www.wdf.gr γιατί βλέπω πως ο χώρος του web design και γενικότερα το internet στην Ελλάδα έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας και καλό θα ήταν όλοι εμείς να που ασχολούμαστε επαγγελματικά να διαδώσουμε τις γνώσεις μας ώστε να μην πέσουν πλέον και αλλοι θύματα του καθε επιτήδειου και της παραπληροφόρισης και γιατί όχι ίσως κάποια στιγμή καταφέρουμε να εδραιώσουμε κάποια κριτήρια ώστε να προφυλαχτεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο χώρος μας.
Νομίζω πως ο καθένας στον χώρο θα εχει παρόμοιες σκέψεις/ανησυχίες ...
τέλος να προσθέσω πως το forum θα είναι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου σε beta εκδοσή για τυχόν προβλήματα και bugs
Σας ευχαριστώ πολυ για τον χρόνο σας και ελπίζω να τα πούμε και εδώ αλλά και μέσα στο Forum .....
ps: δεν ξέρω αν αυτός είναι ο κατάλληλος χώρος για να γίνει το post (αν όχι παρακαλώ να το μεταφέρετε)