εκτέλεση url χωρίς να πηγαίνει....

Πληροφορίες σχετικές με την ASP, ASP.NET και με τις εφαρμογές που είναι γραμμένες με αυτήν.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
xakou
Δημοσιεύσεις: 99
Εγγραφή: 27 Νοέμ 2004 00:05

εκτέλεση url χωρίς να πηγαίνει....

Δημοσίευση από xakou » 06 Φεβ 2010 12:07

καλημέρα σε όλους,

δουλεύω μια ιστοσελίδα που έχει ένα textbox και ένα button.
Ο χρήστης πληκτρολογεί κάτι μέσα στο textbox (π.χ. όνομα) και πατόντας το button θέλω να φορτώνει ή να εκτελεί (κρυφά) μια εντολή του στυλ http://www.mytest.gr/MAKIS

Το ΜΑΚΙS το πέρνει από το textbox.

Το πρόβλημα μου είναι ότι ΔΕΝ θέλω να βλέπει ο user την "κρυφή" url , ούτε να πηγαίνει εκεί... Πως να το πως, να εκτελείτε στο background...

Αυτό πως μπορεί να γίνει;

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

εκτέλεση url χωρίς να πηγαίνει....

Δημοσίευση από dva_dev » 06 Φεβ 2010 12:33

Κοίταξε για ajax κλήσεις στο forum ή στο google ή αν δουλεύεις με .net και ajax.net

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

εκτέλεση url χωρίς να πηγαίνει....

Δημοσίευση από dimsis » 06 Φεβ 2010 12:38

Ψάξε για iframe, ajax, content grab / screen scraping
http://www.csharpfriends.com/Articles/g ... icleID=210

xakou
Δημοσιεύσεις: 99
Εγγραφή: 27 Νοέμ 2004 00:05

εκτέλεση url χωρίς να πηγαίνει....

Δημοσίευση από xakou » 06 Φεβ 2010 13:37

ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.

δούλεψα με iframes, αλλά πάλι κάτω στον browser φαίνετε ποια σελίδα φορτώνει.
Επίσης αν έχεις κάποιο πρόγραμμα όπως το wireshark, μπορείς να δεις ποιες σελίδες φορτώνεις κρυφά.

Σωστά τα λέω ή δεν κατάλαβα κάτι σωστά;

Αυτό το θέλω γιατί στη γραμμή π.χ. htpp://www.mytest.gr/MAKIS&user=MAKIS&pass=MAKISTEST

θα μεταφέρω "ευαίσθητες" πληοροφορίες...

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

εκτέλεση url χωρίς να πηγαίνει....

Δημοσίευση από burnmind » 06 Φεβ 2010 13:55

xakou έγραψε:ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.

δούλεψα με iframes, αλλά πάλι κάτω στον browser φαίνετε ποια σελίδα φορτώνει.
Επίσης αν έχεις κάποιο πρόγραμμα όπως το wireshark, μπορείς να δεις ποιες σελίδες φορτώνεις κρυφά.

Σωστά τα λέω ή δεν κατάλαβα κάτι σωστά;

Αυτό το θέλω γιατί στη γραμμή π.χ. htpp://www.mytest.gr/MAKIS&user=MAKIS&pass=MAKISTEST

θα μεταφέρω "ευαίσθητες" πληοροφορίες...
Τότε δε θα τις μεταφέρεις με GET method, αλλά με POST, ή σε κάποιο session variable. Αν είναι πολύ ευαίσθητες, τότε σκέψου να τις κρυπτογραφήσεις κιόλας πριν τις στείλεις, γιατί υπάρχουν τρόποι να τις δει κάποιος.

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

εκτέλεση url χωρίς να πηγαίνει....

Δημοσίευση από dimsis » 06 Φεβ 2010 13:56

Μα από τη στιγμή που ο χρήστης πληκτρολογεί το password του και περνάει μέσω φόρμας, τι σε ενοχλεί που μπορεί να το δει μέσω wireshark ή view source ή firebug ή οτιδήποτε;
Το θέμα είναι να μη βλέπει των άλλων χρηστών όχι το δικό του όσο το κάνει submit!
Άσε που αν είναι τόσο πρόβλημα μπορείς να τα περάσεις encrypted

xakou
Δημοσιεύσεις: 99
Εγγραφή: 27 Νοέμ 2004 00:05

εκτέλεση url χωρίς να πηγαίνει....

Δημοσίευση από xakou » 06 Φεβ 2010 14:18

Ωραία,

αν μεταφέρω με POST τότε δεν θα φαίνετε η καινούργια η σελίδα μου ΔΕΝ θέλω να ανοίγει;
Αν ναι μήπως μπορεί να δωθεί παράδειγμα;

Τώρα για τα password είναι λίγο πιο μπερδεμένη ιστορία.
Λοιπόν, στη γραμμή εντολών πρέπει να υπάρχει το master username + pass και μετά του client username + pass.

Δηλαδή πρέπει να είνα κάπως έτσι: http://www.mytest.gr/MAKIS&user=MAKIS&p ... PASSMASTER.

Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα...

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

εκτέλεση url χωρίς να πηγαίνει....

Δημοσίευση από dva_dev » 06 Φεβ 2010 16:03

Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις και που έχεις πρόβλημα;

elorant
Δημοσιεύσεις: 173
Εγγραφή: 23 Σεπ 2009 23:09

εκτέλεση url χωρίς να πηγαίνει....

Δημοσίευση από elorant » 06 Φεβ 2010 20:24

Για να διαβάζεις σελίδες στο background χρειάζεσαι κάτι σαν αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

Imports System.IO
Imports System.Net

    Public Function GetWebPageAsString(ByVal url As String) As String
        ' create the request
        Dim requestHtml As WebRequest = WebRequest.Create(url)

        ' get the response
        Dim responseHtml As WebResponse = requestHtml.GetResponse

        ' read the response stream
        Dim r As New StreamReader(responseHtml.GetResponseStream)
        Dim htmlContent As String = r.ReadToEnd
        r.Close()
        Return htmlContent
    End Function

xakou
Δημοσιεύσεις: 99
Εγγραφή: 27 Νοέμ 2004 00:05

εκτέλεση url χωρίς να πηγαίνει....

Δημοσίευση από xakou » 06 Φεβ 2010 22:53

Αυτό που θέλω να κάνω ακριβώς είναι να παίρνει από ένα textbox μια τιμή και να την κολλάει σε ένα http line . Η εκτέλεση αυτού δεν θέλω να φαίνεται,

xakou
Δημοσιεύσεις: 99
Εγγραφή: 27 Νοέμ 2004 00:05

εκτέλεση url χωρίς να πηγαίνει....

Δημοσίευση από xakou » 06 Φεβ 2010 23:54

burNMind έγραψε:
xakou έγραψε:ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.

δούλεψα με iframes, αλλά πάλι κάτω στον browser φαίνετε ποια σελίδα φορτώνει.
Επίσης αν έχεις κάποιο πρόγραμμα όπως το wireshark, μπορείς να δεις ποιες σελίδες φορτώνεις κρυφά.

Σωστά τα λέω ή δεν κατάλαβα κάτι σωστά;

Αυτό το θέλω γιατί στη γραμμή π.χ. htpp://www.mytest.gr/MAKIS&user=MAKIS&pass=MAKISTEST

θα μεταφέρω "ευαίσθητες" πληοροφορίες...
Τότε δε θα τις μεταφέρεις με GET method, αλλά με POST, ή σε κάποιο session variable. Αν είναι πολύ ευαίσθητες, τότε σκέψου να τις κρυπτογραφήσεις κιόλας πριν τις στείλεις, γιατί υπάρχουν τρόποι να τις δει κάποιος.
και με session που το δοκίμασα, πάλι βλέπω πως φαίνεται το url μέσα από το wireshark

σκοπός μου είναι να μην φαίνεται...

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

εκτέλεση url χωρίς να πηγαίνει....

Δημοσίευση από dva_dev » 07 Φεβ 2010 02:00

Αν δεν θέλεις ο χρήστης να βλέπει το κρυφό url, τότε μήν καλείς αυτό το url. Κάλεσε κάποιο άλλο που δεν είναι κρυφό και μέσα από αυτό (σε server side) κάνε κλήση στο κρυφό και προώθησε πίσω πίσω την απάντηση πάλι από το ίδιο σημείο.

Αυτά τα "κρυφά" πάντως μου φέρνουν γενικά στο μυαλό ότι κάπου αλλού στο σχεδιασμό υπάρχει πρόβλημα.

xakou
Δημοσιεύσεις: 99
Εγγραφή: 27 Νοέμ 2004 00:05

εκτέλεση url χωρίς να πηγαίνει....

Δημοσίευση από xakou » 07 Φεβ 2010 02:20

dva_dev έγραψε:Αν δεν θέλεις ο χρήστης να βλέπει το κρυφό url, τότε μήν καλείς αυτό το url. Κάλεσε κάποιο άλλο που δεν είναι κρυφό και μέσα από αυτό (σε server side) κάνε κλήση στο κρυφό και προώθησε πίσω πίσω την απάντηση πάλι από το ίδιο σημείο.

ωραία, μπορείς να μου δώσεις ένα παράδειγμα σε παρακαλώ;

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

εκτέλεση url χωρίς να πηγαίνει....

Δημοσίευση από dimsis » 07 Φεβ 2010 13:15

Ακριβώς το ίδιο που σου γράφει και dva_dev σκεφτόμουν και εγώ. Ότι πρέπει να ακολουθείς λάθος μεθοδολογία γενικότερα.
Για να σου πούμε πως αλλιώς μπορείς να το κάνεις πρέπει να εξηγήσεις ακριβώς τι θέλεις να κάνεις και που βρίσκονται τα δεδομένα αυτά που θέλεις να περάσεις από τη μια στην άλλη. Σε database σε ίδιο server; Σε database σε διαφορετικούς servers; Που; Και τι προσπαθείς να κάνεις;

π.χ. αν υπάρχουν ήδη σε μια database αυτά τα στοιχεία του master που μας γράφεις, σε έναν πίνακα θα υπάρχει και τουλάχιστον ένα μοναδικό κλειδί. Ακόμα και αν δεν υπάρχει κλειδί, το username λογικά θα είναι μοναδικό.
Τράβα ένα query είτε για αυτό το κλειδί είτε για το username ώστε να σου γυρίσει από server side το password. Έτσι δεν το περνάς εσύ από κάπου, αλλά το παίρνεις από τον server σε μια μεταβλητή που δεν φαίνεται αν δεν την εμφανίσεις στο wireshark ή οπουδήποτε αλλού.

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

εκτέλεση url χωρίς να πηγαίνει....

Δημοσίευση από dva_dev » 07 Φεβ 2010 14:08

Απλοϊκά, έχεις την φανερό url "server/a.aspx" και το κρυφό "server/b.aspx"
Καλείς από τη σελίδα σου το server/a.aspx με όλες τις παραμέτρους (είτε με get είτε με post). Μέσα στο a.aspx χρησιμοποιείς τον κώδικα του elorant για να καλέσεις το server/b.aspx με τις/όποιες παραμέτρους έχεις πάρει + όσες άλλες μπορείς να δημιουργήσεις (ίσως από κάποια στοιχεία που τραβάς από κάποια βάση) και επιστρέφεις πίσω ότι σου δώσει το η b.aspx.
Εναλλακτικά, ίσως να σε βολεύει και περισσότερο, μπορείς να δείς την Server.Execute() ή την Server.Transfer().

Δες και αυτά
http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... ecute.aspx
http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... nsfer.aspx
http://www.developer.com/net/asp/articl ... direct.htm
http://www.dotnet-guide.com/servertransfer.html

Απάντηση

Επιστροφή στο “ASP, ASP.NET”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες