Ανάλυση εικόνας σε MATLAB

Γενικά θέματα για τις γλώσσες προγραμματισμού που δεν καλύπτονται από τις άλλες περιοχές της κατηγορίας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
free-stuff
Δημοσιεύσεις: 87
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2008 13:07

Ανάλυση εικόνας σε MATLAB

Δημοσίευση από free-stuff » 06 Φεβ 2010 15:57

Μου δίνεται ένα .jpg αρχείο με τυπωμένα κάμποσα μηδενικά και άσσους και καλούμαι να μετρήσω πόσα μηδέν και πόσους άσσους έχει η εικόνα.

Κάνω

I= imread('01.jpg');
BW= edge(I);

για να δημιουργήσω τα περιγράμματα.

Τώρα θέλω να μετρήσω το aspect ratio κάθε ψηφίου ξεχωριστά ώστε με βάση αυτό να καταλαβαίνω αν το ψηφίο είναι μηδέν ή άσσος.

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Ανάλυση εικόνας σε MATLAB

Δημοσίευση από soteres2002 » 06 Φεβ 2010 17:42

Ερώτηση: το aspect ratiο με τη τεχνική το υπολογίζεις; Θέλω να πώ, με ποιο τρόπο βρίσκεις αρχικά το contour των γραμμάτων; Επίσης, δεν ξέρω αν πας να υλοποιήσεις κάποια τεχνική που υπάρχει στη βιβλιογραφία, αλλά πιθανόν μία μεθοδολογία που βασίζεται μόνο σ' αυτό πιθανόν θα έχει ΓΕΝΙΚΑ πολλά false positives. Και αυτό θα γίνει προφανές αν τα 0 και τα 1 τα έχει γράψει άνθρωπος.. Οπότε δεύτερη ερώτηση: άσχετα από το στόχο σου, που είναι να αναγνωρίσεις τα ψηφία, πρέπει σώνει και καλά να χρησιμοποιήσεις (την) συγκεκριμένη μέθοδο;

Προσωπικά επειδή έχω ασχοληθεί με το συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά και με πιο δύσκολα (πραγματικά είναι ωραίο πρόβλημα, που θέλει πολύ φαντασία με μπούσουλα λογικής και συνδιαστικής σκέψης), πιστεύω πως, σαν πρώτη προσπάθεια, με μια naive μέθοδο k-NN θα έχεις πολύ καλά αποτελέσματα με πολύ καλό recognition rate. Όμως αυτό απαιτεί να αναγνωρίσεις με κάποιο τρόπο τα ψηφία μέσα σε bounding boxes, και αυτό είναι κομμάτι δύσκολο πχ για χειρόγραφες μορφές (πχ γράφεις "0101000101" αλλά δεν είναι απόλυτα στην ευθεία τα γράμματα). Συνήθως οι μέθοδοι που αφορούν χειρόγραφα, συνήθως χρησιμοποιούν σαν πρώτο στάδιο μία τεχνική Hough transform. (Αν έχεις ήδη κάτι στα υπόψην σου για matlab που το κάνει αυτό, πάω πάσο, αλλά αν το γράψεις μόνος θέλει λίγη δουλίτσα.) Σαν δέυτερο στάδιο αναγνωρίζουν τα bounding boxes, και απο κει και πέρα αφού κάνουν extract την πληροφορία εντός του bounding box προχωρούν με την αναγνωριση χρησιμοποιόντας άλλες μεθόδους και συγκρίνοντας με ένα trained recognition model... Πάντως, αν έχεις όρεξη για λίγο διαλογισμό, θα σου πρότεινα βάσει του edge detection που κάνεις ήδη, να βρείς κάποιες αμοιβαίως αποκλειόμενες ιδιότητες που έχει το 0 και δεν έχει το 1. Άπαξ και βρεις έστω και μία καλή ιδιότητα, και αφού φυσικά πιστείς για την ορθότητα της ιδιότητας, μπορείς να συγκρίνεις βάσει του χαρακτηριστικού αυτού, και τότε με μεγαλη πιθανότητα θα έχεις ένα καλό expectation για το recognition.

Αν στόχος σου είναι απλώς να αναγνωρίζεις τα 0 και 1, τότε εκμεταλλευομενος κάποιες από τις μορφολογικές ιδιότητες των figures στην εικόνα πιθανόν να μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία δική σου απλή τεχνική. Το θέμα είναι πως πρέπει να εξάγεις τα contours πρώτα, και είναι λίγο πιο δύσκολο από το edge detection. Αν τα ψηφία 0/1 είναι σε κάποια συγκεκριμένη γραμματοσειρά πχ ...πιθανόν... θα μπορούσες να υιοθετήσεις ώς recognition criterion το rate μεταξύ άσπρων και μαύρων pixel, ή ακόμα και αν ειναι grayscale η εικόνα, το λόγο των άσπρων pixel προς το λόγο των pixel με τόνο του γκρι. Αυτό βασικά είναι χαζό κριτήριο, αλλά άν ξέρεις ότι υπολογίζεις σωστά τα bounding boxes και ότι γνωρίζεις εκ των προτέρων την αναλογία μαύρων και άσπρων pixel, τότε νομίζω θα δουλέψει πολύ καλά...

Επίσης, πες μας το γενικό σχήμα της μεθόδου που θες να ακολουθήσεις για να για επιτύχεις την αναγνωριση... Το πρόβλημα πάντως που θίγεις είναι λυμένο τόσο στη βιβλιογραφία όσο και με υλοποιήσεις, όμως σε κάθε λύση υπάρχει ένας παράγοντας σφάλματος. Και αυτό συνήθως γίνεται γιατί το recognition μπορεί να σκαλώσει, δηλ το training data set να μην είναι επαρκές, ή η τεχνική matching να μην είναι ευέλικτη. Νομίζω σε matlab θα υπάρχει ηδη αυτό που προσπαθείς να κάνεις, δεν έχεις παρά να ψάξεις στο mathworks... Κάποιος χομπίστας, φοιτητής ή ερευνητής θα έχει κάτι εκεί πέρα.. Εγώ μπορώ μέχρι στιγμής να σου δόσω κάποιο insight για να φτιάξεις κάτι "δικό" σου, και δεν ξέρω πόσο μπασμένος είσαι στην όλη φάση... Όμως πες μου πως έχει το σκηνικό, δηλ πως είναι η εικόνα και τις μεθόδους που θες να επιλέξεις, και μπορώ να σε κατευθύνω. :wink:

free-stuff
Δημοσιεύσεις: 87
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2008 13:07

Ανάλυση εικόνας σε MATLAB

Δημοσίευση από free-stuff » 06 Φεβ 2010 22:02

Η εικόνα είναι εκτυπωμένη από υπολογιστή, είναι γραμμένα στο word δηλαδή τα μηδέν και ένα.

Άρα όλα τα μηδέν είναι ίδια και όλοι ολοι άσσοι είναι ίδιοι, και όλα είναι γραμμένα με το ίδιο font.

Ο καθηγητής έδωσε τις εξής κατευθυντήριες γραμμές...

- edge detection για να βρω τα περιγράμματα
- aspect ratio για να βρω αν είναι 0 ή 1
- ροπές

χωρίς να σημαίνει πως δεν είμαι ελεύθερος να κάνω ότι θέλω.

Έχω κάνει το edge detection. Τώρα η σκέψη είναι να αναγνωρίσω τα 0 και 1 με βάση το aspect ratio, δηλαδή το μηδέν θα έχει μεγαλύτερο πλάτος επειδή είναι παχουλό ενώ ο άσσος είναι λεπτός.

Ψάχνομαι σχετικά με το aspect ratio τώρα και βρίσκω την εντολή daspect. Η daspect όμως μου δίνει [1 1 1] γιατί αναγνωρίζει όλη την εικόνα.

Ξέρεις πώς μπορώ να το εφαρμόσω αυτό τμηματικά, δηλαδή ξεχωριστά σε κάθε ψηφίο;

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Ανάλυση εικόνας σε MATLAB

Δημοσίευση από soteres2002 » 06 Φεβ 2010 22:15

Μπορώ να σου δόσω άπειρους pointers για βιβλιογραφία για το πως να το κάνεις αυτό. Φαντάζομαι όμως θες να το κάνεις με κάποιο πιο αυτοματοποιημένο τρόπο που παρέχει το Matlab. Παρόλα αυτά δες λίγο κάποιες ιδέες εδώ http://blog.damiles.com/?p=93 . Είναι για C++/OpenCV αλλά μπορείς να τις μεταφέρεις σε Matlab code χωρίς να γράψεις τον κώδικα από την αρχή... Αυτό δουλεύει με k κοντινότερους γείτοννες για αναγνώριση (όπως σου πρότεινα πριν), εσύ όμως θες μόνο την εύρεση των bounding boxes, δλδ θες ένα (χ,y) και ένα (width,height) για κάθε αριθμό. Εφόσον καταφέρεις να το γράψεις κάνεις clip τα minimal bounding boxes και υπολογίζεις τα ratios. Βασικά, μπορείς να πάρεις και αυτόν τον κώδικα και να φτιάξεις μία λύση με αυτή την τεχνική... Αυτό δουλεύει με training.. Βασικά, αν θες να καταλαβαίνει όλη την συμβολοσειρά, πχ ότι λέει στην εικόνα "0101010111000" θέλη και μία "τοπολογική" ταξινόμηση αυτό το πράμα για να βρείς την σωστή διάταξη των αριρθμών στο επίπεδο... Tπτ ιδιαίτερο δλδ, ταξινομείς ώς προς τις τετμημένες πχ.. Αν ακολουθήσεις τη λύση που έχει σε αυτό το blog, για να φτιάξεις έναν καλό ταξινομητή, θα πρέπει να τον κάνεις train με ένα huge databaset. Και btw έχει ήδη samples για τα ψηφία 0 και 1. Αυτό τώρα επειδή αφορά 2 ψηφία, δεν είναι δύσκολο νομίζω να κάνεις ένα script που να χρησιμοποιεί πχ όλες τις γραμματοσειρές και να παράγει αυτόματα πολλλα 1000άδες samples για το κάθε ψηφίο... Οπότε αν ακολουθήσεις τη δική του λογική, φτιάχνεις έναν αρκετά ποιοτικό ταξινομητή, που θα μπορούσες να το xρησιμοποιήσεις και για OCR. Ενώ, αν ακολουθήσεις αυτά που σου είπε ο καθηγητής έχεις μία λύση μόνο για το συγκεκριμένο πρόβλημα με ζερό ικανότητα γενίκευσης...

Επίσης αυτό με το aspect ratio που σου είπε ο καθηγητής δεν είναι γενικά σωστό.. Δηλαδή: αν η γραμματοσειρά είναι η χy καλλιγραφική γραμματοσειρά, πιθανόν αυτό το ευρετικό να μην δουλέψει... Είναι ένα heuristic ειδικά για την περίπτωση της άσκησης απλώς...

Επίσης θα σου πρότεινα να αφήσεις το Matlab άμα είσαι πολύ εξοικιωμένος με C++ και μπορείς να μάθεις σε ώρες ένα framework σαν το opencv... Αυτά τα θεματάκια που πρέπει να ψάξεις για την άσκηση είναι trivial... Το Learning OpenCV της Ο'Reilly είναι ένα βιβλίο που σου δίνει καλό θεωρητικό background για όλα αυτά. Αν είσαι σε θέση να κατανοήσεις τα περιεχόμενα του βιβλίου, νομίζω θα είσαι confident να δώσεις τη λύση που θες στο επόμενο 5λεπτο.. :)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος soteres2002 την 06 Φεβ 2010 22:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

free-stuff
Δημοσιεύσεις: 87
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2008 13:07

Ανάλυση εικόνας σε MATLAB

Δημοσίευση από free-stuff » 06 Φεβ 2010 22:29

Όχι δεν είναι καλλιγραφικά.

Ορίστε η εικόνα να πάρεις μια ιδέα...

Εικόνα

Θέλω να μετρήσω το aspect ratio στο κάθε νούμερο ξεχωριστά. Δηλαδή θα το κάνω αυτό 27 φορές γιατί τόσα είναι τα ψηφία, και θα πάρω 27 τιμές. Οι 14 θα είναι ίδιες, γιατί τόσα είναι τα μηδενικά, και οι άλλες 13 θα είναι ίδιες μεταξύ τους γιατί τόσοι είναι οι άσσοι.

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πως να το κάνω αυτό τμηματικά, δηλαδή να μετράω κάθε φορά ένα διαφορετικό γράμμα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να του δίνω συντεταγμένες και να δημιουργέι ένα κουτί γύρω από τα περιγράμματα;

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Ανάλυση εικόνας σε MATLAB

Δημοσίευση από soteres2002 » 06 Φεβ 2010 22:36

Κοίτα λίγο την προηγούμενη απάντησή μου, σου απαντώ ακριβώς αυτό που ξαναρωτάς. Επίσης μετά από αυτό διάβασε λίγο και το blog ποστ. Δεν έχεις φίλος να ψάξεις παραπάνω... Η λύση υπάρχει, απλά πρέπει να καταλάβεις τι χρειάζεσαι για να την δώσεις εσύ... Και πιο συγκεκριμένα όσον αφορά αυτό που ρωτάς, δεν δίνεις εσύ συντεταγμένες, βρίσκεις απλώς τα bounding boxes με μία απλή μέθοδο... Και παρεπτιπτόντως, αυτή θα δουλεύει σχεδόν πάντα σωστά αλλά όχι όλες τις φορές...

Μπορείς να φτιάξεις μία χαζή μέθοδο με hough transform μάλιστα για να το κάνεις αυτό. Θα σου δείξω ένα παράδειγμα στο τι μπορεί να κάνει για να κτλβεις... θα κάνω reedit σε 5'.

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Ανάλυση εικόνας σε MATLAB

Δημοσίευση από soteres2002 » 06 Φεβ 2010 22:53

Λοιπόν, παρατήρησε την εικόνα που σου επισυνάπτω. Στο ένα window με το title Source, φαίνεται μία εικόνα από ένα διαφημιστικό φυλλαδιο. Δεν βρήκα καλό παράδειγμα, αλλα δες αυτό και θα καταλάβεις τι μπορείς να κάνεις με το HT. Παρατήρησε στην αρχική εικόνα το "Preso Netto...." thing στο footer του φυλλαδίου. Στο άλλο Window με title Ηοugh, φαίνεται σε κόκκινα σημεία όλες οι γραμμές (τώρα έτσι όπως είναι το συγκεκριμένο παράδειγμα... πές τα και σημεία :roll:). Εδώ βασικά έχει π**εί ο δίας από γραμμές, αλλά μην δίνεις σημασία. Παρατήρησε όμως στο ίδιο σημείο που έχει το footer note, ότι έχει 3 παχιές γραμμές που καλύπτουν το σημείωμα αυτό. Νομίζω ότι έτσι κτλβαίνεις ότι μπορείς να πάρεις ακριβώς τα bounding boxes, με κάποιο έστω χαζό τρόπο. Σε μία εικόνα με σκέτο κείμενο, θα έβλεπες ότι ξεκάθαρα το Hough transform πάει και καλύπτει τις περιοχές του κειμένου. Φυσικά, αυτό είναι insight για να σκεφτείς, δεν είναι formal λύση αυτό...

Υπάρχουν μελέτες για τέτοιου είδους τεχνικές. Αν κάνεις μεταπτυχιακό και είσαι εξικοιωμένος με papers σε αυτή την περιοχή μπορώ να σου πώ μερικά...
Συνημμένα
Untitled.jpg
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος soteres2002 την 06 Φεβ 2010 22:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

free-stuff
Δημοσιεύσεις: 87
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2008 13:07

Ανάλυση εικόνας σε MATLAB

Δημοσίευση από free-stuff » 06 Φεβ 2010 22:58

Ίσως σου έδωσα λάθος εικόνα, δεν ξέρω πολλά από προγραμματισμό, ούτε καν matlab.

Μου ανατέθηκε αυτή η εργασία χωρίς να διδαχθώ matlab και παιδεύομαι με searches να βγάλω άκρη.

Αυτά που μου γράφεις μου φαίνονται πολύπλοκα και δεν τα καταλαβαίνω.

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Ανάλυση εικόνας σε MATLAB

Δημοσίευση από soteres2002 » 06 Φεβ 2010 23:01

ΟΚ, σε τι σχολή είσαι btw? Σου προτείνω να κάτσεις και να διαβάσεις το πόστ, νομίζω δεν θα βρεις καλύτερο, εκτός αν βρεις την άσκηση στο ιντερνετ (καθόλου απίθανο). Για οποια απορία έχεις γράψε εδω... Πάντως, για να σε ενθαρρύνω, πραγματικά δεν είναι τοοοσο δύσκολο, ακόμα και με λίγες γνώσεις βγάζεις τη hackia... :hammer:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος soteres2002 την 06 Φεβ 2010 23:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

free-stuff
Δημοσιεύσεις: 87
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2008 13:07

Ανάλυση εικόνας σε MATLAB

Δημοσίευση από free-stuff » 06 Φεβ 2010 23:02

Το διάβασα το post αλλά είναι c++ !

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Ανάλυση εικόνας σε MATLAB

Δημοσίευση από soteres2002 » 06 Φεβ 2010 23:05

Δεν γνωρίζεις τπτ από C++; Ίσως θα μπορούσες να διαβάσεις λίγο τον αλγόριθμο να πάρεις μία ιδέα, αυτό δεν θέλει να αντιλαμβάνεσαι C++... Δες τα code listings που έχει... Το ποστ είναι πραγματικά πολύ καλο!
Έχει και την λύση σου.. :kaloe:

free-stuff
Δημοσιεύσεις: 87
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2008 13:07

Ανάλυση εικόνας σε MATLAB

Δημοσίευση από free-stuff » 06 Φεβ 2010 23:08

Να σε ρωτήσω...

Αν είχες αυτή την εικόνα και ήθελες να γράψεις κάτι στο matlab και να σου λέει πόσα μηδεν και πόσοι άσσοι υπάρχουν στην εικόνα, ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να το κάνεις αυτό? Τι θα έκανες εσύ;

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Ανάλυση εικόνας σε MATLAB

Δημοσίευση από soteres2002 » 06 Φεβ 2010 23:14

Νομίζω είμαι ανίκανος να κρίνω τον πιο εύκολο τρόπο, γιατί δεν ξέρω τι θεωρείς εσύ εύκολο. Αν δεν γνώριζα τώρα τπτ για αυτό το πρόβλημα, θα προσπαθούσα να καταστρόσω έναν τρόπο που θα αναγνωρίζω τα ψηφία πάνω στην εικόνα (συζητήσαμε πως πριν). Για καλή μου τύχη, σε βιβλία αναγνώρισης προτύπων ή υπολογιστικής όρασης (ή και στο Learning OpenCV!!) λέει ξεκάθαρα πως θα γίνει αυτό. Φυσικά, δεν θα ασχολούμουν με Hough transform γιατί παρόλου που έχει χρήση εδώ είναι άλλη φάση, και θέλει ιδιαίτερο διάβασμα, που για την ώρα θα ήταν άσκοπο. Οπότε αφού έφτιαχνα ενα πλάνο για το τι πρέπει να φτιάξω, θα αναγνώριζα τις αντίστοιχες ευκολίες που μου δίνει η Matlab για να το καταφέρω. Ηδη σου έχω πει πως μπορείς να βγάλεις την δουλειά. Επίσης, το post σου λέει έναν τρόπο ξεκάθαρα... Δηλαδή τα έχεις τώρα όλα μπροστά σου, πρέπει να αναγνωρίσεις τι θες από αυτά αφού πρώτα καταλάβεις 5 πράματα. Νομίζω είναι η ώρα να αρχίσεις να διαβάζεις σοβαρά τα δεδομένα που σου έδοσα εγώ, άσχετα του τι ξέρεις ή δεν ξέρεις. Επίσης, θα ήταν καλό να συμβουλευτείς και τον καθηγητή σου, αν κάποιο τρόπο το θεωρεί too much. Πιθανόν, θα θέλει απο σένα μόνο trivial πραγματάκια.. Δηλαδή αυτό το ευριστικό με το aspect ratio.

Κοίτα επίσης, αυτό που ρωτάς με το "πόσα" στο συγκεκριμένο πρόβλημα δεν μπορείς να δώσεις μία έμμεση λύση που είναι γρήγορη, απλώς κάνεις την τυπική διαδικασία που σου είπα πριν.

Πιθανόν, να υπάρχει και έμμεσος τρόπος, αλλα τότε δεν μιλάμε για μεθόδους αναγνώρισης προτύπων... Ακόμα και αν ο τρόπος είναι γενικά αποδεκτός και σωστός.

free-stuff
Δημοσιεύσεις: 87
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2008 13:07

Ανάλυση εικόνας σε MATLAB

Δημοσίευση από free-stuff » 06 Φεβ 2010 23:20

Αχ και πάλι δε βοηθήθηκα.

Προσπαθώ να βρω πως μπορώ να δημιουργήσω bounding boxes σε matlab και να το συσχετίσω με την εντολή daspect που μου δίνει το matlab.

EDIT: Στο μάθημα αναγνώριση προτύπων δεν είχα τέτοια άσκηση, η άσκηση αυτή αφορά το μάθημα "Ανάλυση εικόνας". Ο καθηγητής ήταν ξεκάθαρος, μας είπε να βρούμε τα περιγράμματα με edge, μετά να μετρήσουμε το aspet ratio κάθε ψηφίου και τέλος ανέφερε κάτι για ροπές.

Δεν πειράζει σ' ευχαριστώ που προσπάθησες να με βοηθήσεις πάντως, να 'σαι καλά και καλό Σαββατόβραδο.

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Ανάλυση εικόνας σε MATLAB

Δημοσίευση από soteres2002 » 06 Φεβ 2010 23:24

Αν είσαι σε γρουπ, πες και τους άλλους ότι υπάρχει παράθυρο να λυθεί η άσκηση και να σε βοηθήσουν και αυτοί με τη δική τους προσπάθεια... Το σίγουρο είναι πως αν προσπαθήσεις θα πάρεις τουλάχιστον 100/100, ειδικά αμα καταφέρεις κι όλας να μάθεις τι σημαίνουν όλα αυτά. Νομίζω ο καθηγητής σου θα το εκτιμήσει ιδιαίτερα αυτό, και θα γνωρίζει καλά πως να εκτιμήσει την προσπάθειά σου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος soteres2002 την 06 Φεβ 2010 23:27, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Απάντηση

Επιστροφή στο “γλώσσες προγραμματισμού - γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης