Search MySQL

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

geosep
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 15 Μαρ 2009 01:26

Search MySQL

Δημοσίευση από geosep » 27 Φεβ 2010 12:42

Το προβλημα συνεχιζει να υπαρχει, δεν εχω καταφερει τιποτα τοσο καιρο και δεν μπορω να καταλαβω που ειναι το λαθος.

geosep
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 15 Μαρ 2009 01:26

Search MySQL

Δημοσίευση από geosep » 01 Μαρ 2010 13:10

Το προβλημα συνδεσης με την db το ελυσα, αλλα δεν παιρνει αποτελεσματα, δεν εχω κανενα error, απλα δεν βρισκει τιποτα.

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Search MySQL

Δημοσίευση από ThyClub » 01 Μαρ 2010 16:30

Δώσε κώδικα καθώς και το database schema σου

geosep
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 15 Μαρ 2009 01:26

Search MySQL

Δημοσίευση από geosep » 01 Μαρ 2010 23:00

Ο κωδικας ειναι του fafos και τον ευχαριστω πολυ.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php

$dbhost = "localhost";
$dbuser = "User";
$dbpass = "Password";
$dbname = "DbName";

$conn = mysql_connect&#40;$dbhost, $dbuser, $dbpass&#41; or die                      &#40;'Error connecting to mysql'&#41;;
mysql_select_db&#40;$dbname&#41;;

if&#40;isset&#40;$_GET&#91;'query'&#93;&#41;&#41; &#123; $query = $_GET&#91;'query'&#93;; &#125; else &#123; $query = ""; &#125;
if&#40;isset&#40;$_GET&#91;'type'&#93;&#41;&#41; &#123; $type = $_GET&#91;'type'&#93;; &#125; else &#123; $query = "count"; &#125;

$query = mysql_real_escape_string&#40;$query&#41;;


if&#40;$type == "count"&#41;
&#123;
   $sql = mysql_query&#40;"SELECT count&#40;id&#41;
                        FROM search
                        WHERE MATCH&#40;namecn, nameen, image&#41;
                        AGAINST&#40;'$query' IN BOOLEAN MODE&#41;"&#41;;
   $total = mysql_fetch_array&#40;$sql&#41;;
   $num = $total&#91;0&#93;;
   
   echo $num;
   
&#125;

if&#40;$type == "results"&#41;
&#123;
   $sql = mysql_query&#40;"SELECT count&#40;id&#41;
                        FROM search
                        WHERE MATCH&#40;namecn, nameen, image&#41;
                        AGAINST&#40;'$query' IN BOOLEAN MODE&#41;"&#41;;
   while&#40;$array = mysql_fetch_array&#40;$sql&#41;&#41; &#123;

      $namecn = $array&#91;'namecn'&#93;;
      $nameen = $array&#91;'nameen'&#93;;
      $image = $array&#91;'image'&#93;;
     
      echo '<table width="400" cellpadding="3" cellspacing="0" style="border-width &#58; 1px 1px 1px 1px;border-style &#58; solid solid solid solid;border-color &#58; #cccccc #cccccc #cccccc #cccccc;">
  <tbody>
    <tr>
      <td align="center" valign="top" style="padding-right &#58; 15px;" width="120">
    
<img src="'.$image.'" style="max-width&#58;40px;max-height&#58;40px;" border="0">    
    
     </td>
      <td align="left" valign="top" style="font-size &#58; 12px;font-family &#58; Verdana;font-weight &#58; normal;color &#58; #000099;">
English title&#58; '.$nameen.'<br />
Chinese title&#58;     '.$namecn.' 
    
    
    
     </td>
    </tr>
  </tbody>
</table>
<br />
';
           
   &#125;
   
&#125;

mysql_close&#40;$conn&#41;;

?>
και η db ειναι οπως την εχω στις εικονες στα προηγουμενα posts, απλα εσβησα τα 3 και 4.

Σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου να με βοηθησεις.

Το link για να δεις τι βγαζει ετσι οπως το εχω ειναι το εξης:
http://search.c-sro.eu/

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Search MySQL

Δημοσίευση από fafos » 01 Μαρ 2010 23:11

mono pou o fafos den exei dosei pouthena to image mesa sta MATCH...

geosep
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 15 Μαρ 2009 01:26

Search MySQL

Δημοσίευση από geosep » 02 Μαρ 2010 00:43

Ναι σε αυτο εχεις δικιο, εγω τα εβαλα.
Παντως ειναι δεν ειναι τα image εκει το ιδιο βγαζει, τωρα στο παραπανω link που κανω τις δοκιμες ειναι χωρις τα image στα match, αλλα και παλι το ιδιο βγαζει.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Search MySQL

Δημοσίευση από fafos » 02 Μαρ 2010 02:09

o fafos sto 2o query den leei select count(id) alla:

Κώδικας: Επιλογή όλων

   $sql = mysql_query&#40;"SELECT namecn, nameen, image 

geosep
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 15 Μαρ 2009 01:26

Search MySQL

Δημοσίευση από geosep » 02 Μαρ 2010 14:04

fafo το αλλαξα και αυτο, αν δεις στο link τωρα δεν βγαζει απολυτος τιποτα, ουτε καν αυτα που εβγαζε.

http://search.c-sro.eu/

Στην db εχω τις λεξεις protector, weapon, elixir, που κανονικα θα επρεπε να τα βρει και να μου βγαλει κατι, αλλα δεν το κανει.

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Search MySQL

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 02 Μαρ 2010 14:46

Αν βάλεις weapon δεν βρίσκει τίποτα.
Αν βάλεις Weapon βρίσκει 1 εγραφή.
Απλώς στο chinese title βγάζει ερωτηματικά.

geosep
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 15 Μαρ 2009 01:26

Search MySQL

Δημοσίευση από geosep » 02 Μαρ 2010 14:52

O ναι εχεις δικιο, μολις το ειδα.

Εχουμε τα παρακατω προβληματα δηλαδη τωρα.

1. Δεν εμφανιζει τα images
2. Πως μπορει να γινει οταν καποιος κανει search να μην υπαρχει προβλημα αν τα γραφει με κεφαλαια η μικρα.
3. Τα κινεζικα να τα εμφανιζει κανονικα και οχι με ερωτηματικα.

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Search MySQL

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 02 Μαρ 2010 15:17

geosep έγραψε:1. Δεν εμφανιζει τα images
Θέμα path
geosep έγραψε:2. Πως μπορει να γινει οταν καποιος κανει search να μην υπαρχει προβλημα αν τα γραφει με κεφαλαια η μικρα.
Με την MATCH δεν ξέρω να σου πω γιατί δεν την δουλεύω.
Για τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιώ την LIKE.
Καλύτερα να σου πουν τα παιδιά μιάς και σίγουρα θα έχουν λύσει αυτό το πρόβλημα.
geosep έγραψε:3. Τα κινεζικα να τα εμφανιζει κανονικα και οχι με ερωτηματικα.
Φοβάμαι πως έμπλεξες. Αν δεν κάνω λάθος είναι θέμα κωδικοποίησης, οπότε αν αλλάξεις το metta δεν θα σου εμφανίζει σωστά άλλα πεδία.
Δοκίμασε μήπως μπορείς να κάνεις κάτι με την mb_convert_encoding().

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Search MySQL

Δημοσίευση από fafos » 02 Μαρ 2010 15:25

To arxeio prepei na einai sosmeno se UTF xoris BOM..

kato apo to mysql_select_db($dbname); vale auta:

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_query&#40;' set character set utf8 '&#41;;
mysql_query&#40;"SET NAMES 'utf8' "&#41;;

geosep
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 15 Μαρ 2009 01:26

Search MySQL

Δημοσίευση από geosep » 02 Μαρ 2010 16:05

1. Images Done

2. UTF-8 Done Ευχαριστω και παλι fafos

3. Αν κανω search sta Κινεζικα δεν μου βγαζει σωστα τα αποτελεσματα, π.χ. αν βαλω την λεξη που ειναι στην παρενθεση με η χωρις αυτην που συμενει weapon δεν θα μου βγαλει τιποτα.
Αν βαλω την λεξη που ειναι πριν την παρενθεση μου βγαζει αποτελεσματα, αν βαλω ολη την λεξη μαζι με αυτην σε παρενθεση μου βγαζει ολα τα αποτελεσματα αλλα και αυτα που δεν εχουν την λεξη της παρενθεσης.

4. Για το θεμα μικρα μεγαλα γραμματα μπορει να γινει κατι?

5. Υπαρχει καποιος κωδικας ωστε να τον βαλω με button και να κανει resset για new search κλπ?


Σας ευχαριστω πολυ παιδια για την βοηθεια σας, ειστε πολυ καλοι.

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Search MySQL

Δημοσίευση από vcore » 02 Μαρ 2010 16:23

'Offtopic' μήπως έχει σχέση αυτό που φτιάχνεις με Lineage? :O
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Search MySQL

Δημοσίευση από fafos » 02 Μαρ 2010 17:03

allakse to encoding ths vashs sou apo UTF8 bin se UTF8 unicode_ci... ta kinezika einai 3 bits grammata kai to bin (an den kano lathos) den ta yposthrizei..

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες