Ελληνικα σε cms

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Ελληνικα σε cms

Δημοσίευση από stevebat » 18 Φεβ 2010 21:23

Γεια σας πριν λίγες μέρες βρήκα ένα πολύ απλό cms στο internet το εγκατέστησα και όλα ωραία και καλά μέχρι εκεί αλλά όταν γράφω ελληνικά μου βγάζει αλαμπουρνέζικα
να δειτε και το demo

http://www.bouzouste.eu/ και για να μπείτε στο admin πατήστε/admin user:admin pass:test

δοκίμασα στον κώδικα να βάλω αυτό(όπως έλεγε σε ενα ποστ ο φίλος Banavas ) mysql_query("SET NAMES 'utf8'", $con); αλλά δεν έγινε τίποτα (μήπως έκανα καμια χαζομάρα δεν γνωρίζω) αν δεν βαριέστε ριχτε του μια μάτια!!!!

ευχαριστω πολυ :oops:
Συνημμένα
php-mysql-simple-cms(2).zip
(647.84 KiB) Μεταφορτώθηκε 159 φορές

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Ελληνικα σε cms

Δημοσίευση από vcore » 18 Φεβ 2010 21:30

Φυσικά τα δείχνει αλαμπουρνέζικα γιατί το encoding εϊναι
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">

άλλαξε το σε iso-8859-7

:)
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Ελληνικα σε cms

Δημοσίευση από vcore » 18 Φεβ 2010 21:31

Είναι στο αρχείο body.php ξέχασα να αναφέρω αυτά :)
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Ελληνικα σε cms

Δημοσίευση από stevebat » 18 Φεβ 2010 21:37

χαχαχα τώρα είναι χειρότερα lol anyway αποκλείεται να είναι αυτό το πρόβλημα εφόσον είχα δοκιμάσει utf-8

σε ευχαριστώ πολύ πάντως!!!!

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Ελληνικα σε cms

Δημοσίευση από vcore » 19 Φεβ 2010 02:09

'Εκανες τον κόπο να αλλάξεις το charset σε iso-8859-7 και δεν το άλλαξες στο admin page. Πως περιμένεις να δεις σωστά ελληνικά δηλαδή?

Για κάνε μια ακόμα.
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
mechpanos
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1709
Εγγραφή: 20 Μαρ 2003 00:59
Τοποθεσία: Athens - Pyrgos
Επικοινωνία:

Ελληνικα σε cms

Δημοσίευση από mechpanos » 19 Φεβ 2010 12:43

Φίλε vcore, εφόσον προσέθεσε στον κώδικα την εντολή για utf-8, πρέπει να το αλλάξει σε UTF-8 και όχι σε iso-8859-7.
bouzouste κάνε αυτό και ξαναέλα με τον κηδεμόνα σου χε χε χε...
Για του λόγου το αληθές, αυτή την στιγμή που γράφω το κείμενο αυτό, αν κάνεις Προβολή>Κωδικοποίηση Χαρακτήρων>Unicode (UTF-8) γίνονται όλα όμορφα κι ωραία!
Cheers! :pint:
Πύργος θεός Πανηλειακός!!

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Ελληνικα σε cms

Δημοσίευση από vcore » 19 Φεβ 2010 12:49

mechpanos έγραψε:Φίλε vcore, εφόσον προσέθεσε στον κώδικα την εντολή για utf-8, πρέπει να το αλλάξει σε UTF-8 και όχι σε iso-8859-7.
bouzouste κάνε αυτό και ξαναέλα με τον κηδεμόνα σου χε χε χε...
Για του λόγου το αληθές, αυτή την στιγμή που γράφω το κείμενο αυτό, αν κάνεις Προβολή>Κωδικοποίηση Χαρακτήρων>Unicode (UTF-8) γίνονται όλα όμορφα κι ωραία!
Cheers! :pint:

Εγώ πάλι τα βλέπω κινέζικα :lol: :lol:
Δεν κάνεις μια προσπάθεια να ανοίξεις τα files με Notepad++ και να κάνεις μετατροπή στο encoding?

Εδώ είμαστε να το ξανασυζητήσουμε :)
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
mechpanos
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1709
Εγγραφή: 20 Μαρ 2003 00:59
Τοποθεσία: Athens - Pyrgos
Επικοινωνία:

Ελληνικα σε cms

Δημοσίευση από mechpanos » 19 Φεβ 2010 13:00

Βλ. συνημμένη εικόνα...[/b]
Συνημμένα
geiasou.jpg
Πύργος θεός Πανηλειακός!!

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Ελληνικα σε cms

Δημοσίευση από vcore » 19 Φεβ 2010 14:37

mechpanos έγραψε:Βλ. συνημμένη εικόνα...[/b]
Σωστά και ξαναλέω στο admin page body έχει αφήσει την επιλογή

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">

'Οπως ακριβώς το ανέφερες όταν άλλαξα to encoding στο main page τα είδα κανονικά και εγώ τα ελληνικά.

Η θα αποφασίσει να γυρίσει και main page & admin page σε utf-8 or iso-8859-7
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Ελληνικα σε cms

Δημοσίευση από stevebat » 19 Φεβ 2010 14:59

και εμένα ελληνικά τα δείχνει αν βάλω utf-8 encording άλλα άμα πατήσεις άλλη σελίδα στο menu χαλάει πάλι!!!

ευχαριστω πολυ παιδιά για τον ενδιαφέρον!

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Ελληνικα σε cms

Δημοσίευση από stevebat » 19 Φεβ 2010 15:02

τώρα τα έκανα όλα utf-8 κατά 80% το πρόβλημα νομίζω το έχει το page.php αλλά δεν ξέρω πιο ειναι αυτο !!!:p

edit το πρόβλημα τώρα είναι ότι τα ελληνικά τα βγάζει έτσι &alpha;&delta;&sigma;&alpha;&delta;&alpha;&sigma;&delta;&phi;&alpha;

:-(

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Ελληνικα σε cms

Δημοσίευση από fafos » 19 Φεβ 2010 16:31

bouzouste έγραψε:τώρα τα έκανα όλα utf-8 κατά 80% το πρόβλημα νομίζω το έχει το page.php αλλά δεν ξέρω πιο ειναι αυτο !!!:p

edit το πρόβλημα τώρα είναι ότι τα ελληνικά τα βγάζει έτσι &alpha;&delta;&sigma;&alpha;&delta;&alpha;&sigma;&delta;&phi;&alpha;

:-(
auto einai thema editor pou xrhsimopoiei to cms.. ti editor xrhsimopoiei?

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Ελληνικα σε cms

Δημοσίευση από vcore » 19 Φεβ 2010 17:09

tinymce χρησιμοποιεί fafos.

Ορίστε 1 link

http://tinymce.moxiecode.com/punbb/view ... hp?id=5033

έχει μερικά solutions εκεί διάβασε τα και δοκίμασε τα.

Καλησπέρα.
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Ελληνικα σε cms

Δημοσίευση από fafos » 19 Φεβ 2010 17:55

ta solutions yparxoun panta sto fs: http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=22325

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Ελληνικα σε cms

Δημοσίευση από vcore » 19 Φεβ 2010 19:17

Ωραίος ;) +1 από εμένα.

Σε 2 μέρες θα έφτανα στο σημείο που έπρεπε να στήσω τον tiny mce σε μια σελίδα. Να και η λύση λοιπόν. :) Well done.
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης