αντικειμενο πεφτει σε random θεση/μεγεθος ταχυτητα AS2

ActionScript και Flex Προγραμματισμός

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
PaidiThauma
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 19 Φεβ 2010 18:26

αντικειμενο πεφτει σε random θεση/μεγεθος ταχυτητα AS2

Δημοσίευση από PaidiThauma » 19 Φεβ 2010 23:34

οτι γνωσεις κατεχω σε macromedia Flash 8 AS2 ειναι απο tutorials αλλα νομιζω πως ειναι και ικανοποιητικες για μενα.

λοιπον. θελω να κανω ενα movie clip (πχ μια μπαλα να στριφογυριζει)
και να εχει μεγεθος πχ W:30.0 kai H:30.0
να αρχιζει απο τερμα πανω να πεφτει.

θελω ομως με εναν τροπο (Math.random(); λογικα) να αλλαζει το W kai H (ισες τιμες παντα)
και να βλεπει αμα ειναι μεγαλυτερο το μεγεθος να το φερνει μπροστα απο ολα τα αλλα μικροτερα και να πεφτει πιο γρηγορα απο ολα τα αλλα.

κατι τετοιο.δεν ξερω αμα καταλαβατε αλλα εχω ενα καλο παραδειγμα..
Ραδιο αρβυλα. σαν τις αρβυλες πισω στην οθονη.

nkast
Δημοσιεύσεις: 137
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2009 20:31
Επικοινωνία:

αντικειμενο πεφτει σε random θεση/μεγεθος ταχυτητα AS2

Δημοσίευση από nkast » 24 Φεβ 2010 23:30

Ψάξε για Falling Snow Flash και απλά αλλαξε τα movieclips. :hammer:


px: http://www.kirupa.com/developer/flash8/snow.htm

PaidiThauma
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 19 Φεβ 2010 18:26

αντικειμενο πεφτει σε random θεση/μεγεθος ταχυτητα AS2

Δημοσίευση από PaidiThauma » 28 Φεβ 2010 20:04

ναι.
το σκεφτικα αυτο.
αλλα θα ηθελα καποιον να μου τα γραψει εδω πολυ πιο απλοποιημενα και αναλυτικα.
anyway, ghost forum το βλεπω εδω και δεν μαρεσει...

nkast
Δημοσιεύσεις: 137
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2009 20:31
Επικοινωνία:

αντικειμενο πεφτει σε random θεση/μεγεθος ταχυτητα AS2

Δημοσίευση από nkast » 01 Μαρ 2010 04:18

Δεν είναι καθόλου ghost forum.
Λογικό είναι όταν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απορίες να μην ενδιαφέρεται κάνεις να απαντήσει. Ειδικά όταν υπάρχει η υποψία πως κάποιος θέλει να του λύσουμε την άσκηση τις σχολής του, τοτε η αναμενόμενη αντίδραση είναι να τον αγνοούμε.

Οι γνώσεις σου σε AS2 και σε προγραμματισμό γενικότερα σε τι βαθμό φτάνουν; Εψαξες κάποιο Falling snow tutorial ;
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=7242
Αν ναι, τότε ψάξε και για Depth ordering ή Z-Ordering και προσπάθησε να συνδυάσεις αυτά τα δύο.

Αν κολλήσεις κάπου, είμαι σίγουρος πως θα βρεις βοήθεια εδώ.

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

αντικειμενο πεφτει σε random θεση/μεγεθος ταχυτητα AS2

Δημοσίευση από spookyb52 » 01 Μαρ 2010 10:30

Ούτε εμάς μας αρέσουν απορίες του στύλ:

"Θέλω να φτιάξω ένα παιχνίδι όπως το παλιό platform game alex kid αλλά σε 3d. Άν δέν ξέρετε σε 3d μπορείτε να μου το φτιάξετε και σε 5d, ποιος θα με βοηθήσει?"

:pint:

Λογικό είναι να γίνονται όλοι φαντάσματα μόλις διαβάζουν τέτοια κείμενα. Άν ενδιαφέρεσαι ακόμα να το φτιάξεις εγώ είμαι πρόθυμος να σου πώ την λογική και τις εντολές που θα χρειαστεις και αφου θα έχεις πλέον φτιαξει κάτι χειροπιαστό να σε βοηθήσω όπου κολλήσεις. 8)

Πάντως είμαι σίγουρος πως υπάρχουν και έτοιμα snowfall scripts που κάνουν ότι ζητάς με ελάχιστες προσαρμογές (την προσθήκη ενός rotation πχ η την αφαίρεση πλάγιων ανέμων). Στο παρελθόν τουλάχιστον έχω πετύχει παρόμοια scripts.
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

PaidiThauma
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 19 Φεβ 2010 18:26

αντικειμενο πεφτει σε random θεση/μεγεθος ταχυτητα AS2

Δημοσίευση από PaidiThauma » 23 Μαρ 2010 04:48

η γνωσεις μου πανω σε macromedia flash 8 με as2 ειναι μονο απο tutorials αλλα εχω καταφερει πολλα πραγματα με αυτο μιας και μαθαινω ευκολα.
+ σπουδαζω πληροφορικη σε τει (2ο εξαμηνο) και πολλες εντολεςas2 ειναι ιδιες.

το snowfall ειναι πολυ περιπλοκο.
θελω κατι πολυ απλο.

περιμενω να ειναι κατι σαν το παρακατω:
δημιουργια του Movie clip που θελω.
το βαζω τερμα πανω εξω απο το παραθυρο.
και μετα να κανω μια math.random(); που να υπολογιζει τα x αναμεσα σε πχ 30-100 και τα y = x.
μετα μια if.

Κώδικας: Επιλογή όλων

if&#40;x>=30 and x<35&#41;&#123;movclip.speed =5&#125;
movclip.speed <--- ξερω οτι η εντολη αυτη δεν υπαρχει αλλα ψαχνω κατι σε τετοιο.
και γενικα if για ολα τα μεγεθη.
αμα ειναι μεγαλο να μπαινει απο μπροστα αμα ειναι μικρο να ειναι πισω.

ελπιζω να καταλαβατε.

nkast
Δημοσιεύσεις: 137
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2009 20:31
Επικοινωνία:

αντικειμενο πεφτει σε random θεση/μεγεθος ταχυτητα AS2

Δημοσίευση από nkast » 24 Μαρ 2010 11:16

Τι θα πεί είναι πολύ περίπλοκο; Αυτό που ζητάς είναι ακόμα πιο περίπλοκο απο το snowfall και υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το πετύχεις. Προσπάθησες να διαβάσεις το κώδικα απο κατι παρόμοιο και να καταλάβεις τι κάνει;
Επιπλέον η περιγραφή που δίνεις δεν βγαζει νοημα.
x=y ??
if(x>30 && x<35) speed=5?
Τι προσπαθείς να πετύχεις;
:-?



νομίζω οτι πρεπει να ξεκινήσεις με κατι πιο απλό, πχ ενα hello world τύπου πρόγραμμα και να προχωρήσεις με μικρά βήματα. Μην βάζεις τρελούς στόχους απο τώρα. Επίσης σου προτείνω να αφήσεις την AS2 και να μάθεις την AS3 αν όντος επιθυμείς να προχωρήσεις σε αυτό το τομέα.

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

αντικειμενο πεφτει σε random θεση/μεγεθος ταχυτητα AS2

Δημοσίευση από spookyb52 » 26 Μαρ 2010 00:31

Επειδή δέν είμαι σίγουρος για το τί ακριβώς θέλεις σου έφτιαξα κάτι στα γρήγορα, μπορείς να κατεβάσεις το rar αρχείο, στο attachment που ανέβασα και ότι θές το συζητάμε.

Μου κάνει πάντως εντύπωση πώς επιμένεις ότι δέν θέλεις ένα "περίπλοκο" snowfall script και την ίδια στιγμή περιγράφεις κάτι που μοιάζει με ένα τέτοιο scriptάκι! :P
Συνημμένα

fooootball.swf [ 10.44 KiB | Προβλήθηκε 1858 φορές ]

fooootball.rar
(17.77 KiB) Μεταφορτώθηκε 279 φορές
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

PaidiThauma
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 19 Φεβ 2010 18:26

αντικειμενο πεφτει σε random θεση/μεγεθος ταχυτητα AS2

Δημοσίευση από PaidiThauma » 15 Απρ 2010 15:51

nkast έγραψε:Τι θα πεί είναι πολύ περίπλοκο; Αυτό που ζητάς είναι ακόμα πιο περίπλοκο απο το snowfall και υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το πετύχεις. Προσπάθησες να διαβάσεις το κώδικα απο κατι παρόμοιο και να καταλάβεις τι κάνει;
Επιπλέον η περιγραφή που δίνεις δεν βγαζει νοημα.
x=y ??
if(x>30 && x<35) speed=5?
Τι προσπαθείς να πετύχεις;
:-?



νομίζω οτι πρεπει να ξεκινήσεις με κατι πιο απλό, πχ ενα hello world τύπου πρόγραμμα και να προχωρήσεις με μικρά βήματα. Μην βάζεις τρελούς στόχους απο τώρα. Επίσης σου προτείνω να αφήσεις την AS2 και να μάθεις την AS3 αν όντος επιθυμείς να προχωρήσεις σε αυτό το τομέα.
x=y εννοω ball._x=ball._y
δεν θελω οβαλ. αλλα στρογγυλη μπαλα.

και το if ειναι, αν το μεγεθος ειναι αναμεσα απο το 30 - 35 να πηγενη με μια ταχυτητα.
οταν ειναι μεγαλυτερο πιο γρηγορα. (απλα δεν το εγραψα ολο, πιστευα ημουν κατανοητος)

σπουδαζω πληροφορικη σε τει και ειμαι 2ο εξαμηνο.
με AS2 ασχολουμε απο 2-3 χρονια πριν ετσι για την πλακα.
εχω καταφερει να κανω ενα προγραμμα που αμα βρω πως το βαζω εδω θα σου το δωσω.

ξερω οτι με τον as3 μπορεις να κανεις επιπλεον πραγματακια.
ομως ειναι πολυ πιο περιπλοκος απο τον as2 και δεν θελω να μπερδεψω τωρα αυτα με την σχολη.
και ο as2 κανει πολυ καλη δουλεια.

οσο για το attachment ειναι πολυ μεγαλο λεει.
ξερεις κανα αλλο τροπο να σου στειλω να δεις τι εχω κανει?:D
-------------------------------------------------------------
σποοκυ με καταλαβες απολυτος.
το κατεβασα και θα το περιεργαστω να το μαθω ^^


==============
μην κλειδωνετε ακομα
==============

Απάντηση

Επιστροφή στο “ActionScript και Flex Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες