label η textbox για προβολη κειμενου σε datagrid?

Πληροφορίες σχετικές με την ASP, ASP.NET και με τις εφαρμογές που είναι γραμμένες με αυτήν.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
vagelis28
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 21 Φεβ 2010 12:40

label η textbox για προβολη κειμενου σε datagrid?

Δημοσίευση από vagelis28 » 21 Φεβ 2010 13:21

προσπαθω να φτιαξω ενα φορουμ και εχω το εξης προβλημα καταρχην χρησιμοποιω ενα textbox για να εισαγει το κειμενο καθε μελους σε μια βαση δεδομενων
ο html κωδικας του textbox φαινεται παρακατω

<asp:TextBox ID="tbox_text_caption" runat="server" Height="232px"
Style="left: 400px; position: absolute; top: 8px" MaxLength="750" TextMode="MultiLine" Width="752px"
Wrap="true" TabIndex="5" BackColor="#FFE0C0"></asp:TextBox>

μετα θελω αυτο το κειμενο να εμφανιστει σε ενα datagrid που χρησιμοποιω για να εμφανιστουν ολες οι δημοσιευσεις
το κειμενο στο textbox οταν φτανει στο τελος γραμμης παει στην επομενη γραμμη χωρις να πατηθει enter
ετσι θελω να εμφανιστει και στο datagrid το κειμενο οταν το εξαγω απο τη βαση δεδομενων

ομως οταν χρησιμοποιω label

<asp:Label ID="Label112" runat="server" BorderStyle="None" Width="750px" BorderWidth="0" Text=' <%# Databinder.Eval(Container.Dataitem,"text_caption").ToString.Replace(chr(13),"<br />") & "<br/>" & "<br/>" %>' ></asp:Label>

το προβλημα ειναι οτι ενω το κειμενο εμφανιζεται σωστα με καινουριες γραμμες μαλλον καραταει το μηκος ολοκληρης της γραμμης που εχω γραψει στο textbox και εχει αναδιπλωθει σε πολλες γραμμες και αυτο εχει ως αποτελεσμα να μεγαλωνει το πλατος του datagrid

απο την αλλη οταν χρησιμποιω textbox
<asp:textbox ID="Label11" runat="server" style="overflow:hidden" Font-Size="15px" BackColor="#FFFFC0" TextMode="multiline" Width="750px" Wrap="true" borderstyle="None" BorderWidth="0" Text='<%# Databinder.Eval(Container.Dataitem,"text_caption") %>'></asp:textbox>

δεν εμφανιζονται ολες οι γραμμες του κειμενου παρα μονο οι 2 πρωτες
κατα τα αλλα το κειμενο εμφανιζεται οπως ακριβως πρεπει με ενα καθορισμενο πλατος και αναδιπλωνεται το κειμενο συμφωνα με τις διαστασεις του textbox στο datagrid

ξερει κανενας τι πρεπει να κανω για να εχω normal προβολη κειμενου?

elorant
Δημοσιεύσεις: 173
Εγγραφή: 23 Σεπ 2009 23:09

label η textbox για προβολη κειμενου σε datagrid?

Δημοσίευση από elorant » 21 Φεβ 2010 18:16

Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις literal ή απλά html controls (το label για παράδειγμα)

Μήπως το field έχει white space; Κάντο ένα rtrim πριν το γράψεις στη database

Μικρή παρατήρηση. Αν χρησιμοποιείς ASP.NET 2.0 ή μεταγενέστερη, αντί να γράφεις
Databinder.Eval(Container.Dataitem,"text_caption") μπορείς να γράφεις Eval("text_caption")

vagelis28
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 21 Φεβ 2010 12:40

label η textbox για προβολη κειμενου σε datagrid?

Δημοσίευση από vagelis28 » 22 Φεβ 2010 00:48

δεν γινεται με καποιο τροπο να καθορισω στο grid να εχει ενα συγκεκριμενο πλατος??

επισης μηπως γινεται με καποιο τροπο αν χρησιμοποιησω textbox να δειχνει οσες γραμμες εχει το κειμενο??

elorant
Δημοσιεύσεις: 173
Εγγραφή: 23 Σεπ 2009 23:09

label η textbox για προβολη κειμενου σε datagrid?

Δημοσίευση από elorant » 22 Φεβ 2010 01:43

Το DataGrid έχει width property όπου μπορείς να ορίσεις την τιμή που θες. Επίσης μπορείς να ορίσεις το width και στο TemplateColumn μέσω του ItemStyle-Width property.

vagelis28
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 21 Φεβ 2010 12:40

label η textbox για προβολη κειμενου σε datagrid?

Δημοσίευση από vagelis28 » 22 Φεβ 2010 12:52

ναι το εχω κανει αυτο αλλα αν το πλατος του text ειναι μεγαλυτερο τοτε μεγαλωνει και το πλατος του grid

εννοω αν γινεται να κανω το πλατος του grid fixed με καποιο τροπο..

κατα τα αλλα εχει κανενα ελευθερο φορουμ στην vb σαν το phpbb??
γιατι εχω ταλαιπωρηθει πολυ μονος και ψιλοβαρεθηκα

elorant
Δημοσιεύσεις: 173
Εγγραφή: 23 Σεπ 2009 23:09

label η textbox για προβολη κειμενου σε datagrid?

Δημοσίευση από elorant » 22 Φεβ 2010 13:37

Υπάρχουν πολλά forums για ASP.NET

http://www.codeplex.com/site/search?pro ... Text=forum

vagelis28
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 21 Φεβ 2010 12:40

label η textbox για προβολη κειμενου σε datagrid?

Δημοσίευση από vagelis28 » 22 Φεβ 2010 15:37

ευχαριστω φιλε μου..

προτεινεις καποιο εσυ??για vb.net αν γινεται..

elorant
Δημοσιεύσεις: 173
Εγγραφή: 23 Σεπ 2009 23:09

label η textbox για προβολη κειμενου σε datagrid?

Δημοσίευση από elorant » 22 Φεβ 2010 19:34

Δυστυχώς σε vb.net δεν υπάρχουν πολλά. Θα σου πρότεινα το BeerHouse και το συνοδευτικό του βιβλίο όπου αναλύεται διεξοδικά όλο το project. Ο κώδικας στο βιβλίο είναι σε C# αλλά ο κώδικας του project υπάρχει και σε vb.net.
http://www.amazon.com/ASP-NET-2-0-Websi ... 0764584642
http://thebeerhouse.codeplex.com/releas ... oadId=1385

vagelis28
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 21 Φεβ 2010 12:40

label η textbox για προβολη κειμενου σε datagrid?

Δημοσίευση από vagelis28 » 22 Φεβ 2010 22:24

ευχαριστω φιλε μου δοκιμαζω τωρα το beerhouse 3.5
βασικα παρουσιαζει σφαλματα
και δεν βλεπω να εχει βασεις μεσα

θελει μαλλον επεξεργασια δεν ειναι κατι ετοιμο?

κατι μου λεει για ειναι σφαλμα απο εναν εικονικο καταλογο που δεν εχει ρυθμιστει ως εφαρμογη στον iis
και εχει σχεση λεει με το web config

elorant
Δημοσιεύσεις: 173
Εγγραφή: 23 Σεπ 2009 23:09

label η textbox για προβολη κειμενου σε datagrid?

Δημοσίευση από elorant » 23 Φεβ 2010 06:21

Το BeerHouse στο πρότεινα στη λογική να μάθεις να χτίζεις ένα forum από το μηδέν. Γι αυτό και χρειάζεται να πάρεις το βιβλίο ώστε να δεις βήμα-βήμα πως στήνεται ο κώδικας. Υπάρχει και το dotnetnuke που έχει forum και είναι σε vb.net αλλά είναι πλήρες πακέτο cms και θέλει αρκετές ρυθμίσεις. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις να μεταφράσεις ένα forum από C# σε VB.NET (το http://www.yetanotherforum.net είναι πολύ καλή εφαρμογή), υπάρχουν και online tools για μετατροπή κώδικα (http://www.developerfusion.com/tools/co ... arp-to-vb/).

Ειδικά για το BeerHouse θα πρέπει να αλλάξεις τα path για τη database στο web.config (connection string, membership provider, role provider, κ.ο.κ.). Το site είναι σεταρισμένο να δουλεύει με SQL Express. Αν έχεις πλήρη έκδοση της SQL πρέπει να κάνεις attach το aspnetdb.mdf από το App_Data directory στην SQL. Αυτά για την 2.0 έκδοση κι όχι για την 3.5 την οποία δεν γνωρίζω. Αν το τρέξεις μέσα από Visual Studio πρέπει να ανοίξεις το directory TheBeerHouseVB όπου μέσα θα βρεις ένα solution file. Εναλλακτικά μπορείς να ανοίξεις το directory TBH_Web. Αν το τρέξεις μέσω IIS πρέπει να ρυθμίσεις το directory ως virtual στον IIS.

vagelis28
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 21 Φεβ 2010 12:40

label η textbox για προβολη κειμενου σε datagrid?

Δημοσίευση από vagelis28 » 24 Φεβ 2010 00:01

τελικα βρηκα οτι εκεινο που προκαλουσε το προβλημα ηταν οτι για να τοποθετησω τα label,textboxes κτλ μεσα στο itemtemplate του datagrid ειχα βαλει <pre></pre>
οταν το εβγαλα ολα δουλεψαν μια χαρα

ευχαριστω φιλε μου

Απάντηση

Επιστροφή στο “ASP, ASP.NET”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες