thema me ISO-8859-7 proti fora to pathenw...

Από που να ξεκινήσω; Που θα βρω; κ.α. γενικές ερωτήσεις για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
NDH
Δημοσιεύσεις: 403
Εγγραφή: 03 Φεβ 2009 13:56
Επικοινωνία:

thema me ISO-8859-7 proti fora to pathenw...

Δημοσίευση από NDH » 21 Φεβ 2010 23:30

Hi pedia ithela na mou peite kati logiko gt tha trelathw exw mia selida me html php javascript kai enw exw ISO-8859-7 an valw ellinika den tavgazei kanonika kai den kserw ti na pw den to exw ksanapathei ti mporei na einai?

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

thema me ISO-8859-7 proti fora to pathenw...

Δημοσίευση από Basilakis » 21 Φεβ 2010 23:41

βάλε καλύτερα utf-8

NDH
Δημοσιεύσεις: 403
Εγγραφή: 03 Φεβ 2009 13:56
Επικοινωνία:

thema me ISO-8859-7 proti fora to pathenw...

Δημοσίευση από NDH » 21 Φεβ 2010 23:47

orea doulepse alla ypotithete oti eprepe na douleuei kai prin giati mipos ksereis?

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

thema me ISO-8859-7 proti fora to pathenw...

Δημοσίευση από Basilakis » 21 Φεβ 2010 23:58

Δεν ξέρω πως τα καλείς απο την βάση δεδομένων σου, με τι κωδικοποίηση... επίσης πως είναι σωμένα τα αρχεία σου;

Καλύτερα πάντως τα χρησιμοποιήσεις utf8 :)

NDH
Δημοσιεύσεις: 403
Εγγραφή: 03 Φεβ 2009 13:56
Επικοινωνία:

thema me ISO-8859-7 proti fora to pathenw...

Δημοσίευση από NDH » 22 Φεβ 2010 00:02

php einai to arxeio mou kai xalaei kai lekseis pou den einai apo vasi tespa ok! thanks!

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

thema me ISO-8859-7 proti fora to pathenw...

Δημοσίευση από korgr » 22 Φεβ 2010 09:51

Ας το αναφερουμε αλλη μια...
Το encoding ενος πχ php file, δεν καθοριζεται μονο απο την εντολη που του βαζουμε στον html ή php κωδικα, αλλα και απο τον τροπο που σωζεται το συγκεκριμενο αρχειο.
Υπαρχουν καλοι editors που μας επιτρεπουν να βλεπουμε και να αλλαζουμε την τρεχουσα κωδικοποιηση των περιεχομένων ενος text file, οπως το Notepad++ και το Notepad2.

Στο επισυναπτομενο μου δειχνω μια τετοια περιπτωση οπου ενω η πραγματικη κωδικοποιηση ειναι UTF-8, η html κωδικοποιηση ειναι ...windows-1253.
Ειναι δηλαδη σαν να γραψαμε με utf-8 encoding την λεξη "windows-1253" ή "ISO-8859-7" κλπ.

Αν δεν ορισουμε και στα δυο αυτα σημεια, ιδια κωδικοποιηση, αποτελεσμα ειναι αυτος ο χαμος και ο πανικος με τα ακαταλαβιστικα...
Συνημμένα
CAPTURE.gif
(15.95 KiB) Μεταφορτώθηκε 112 φορές

Άβαταρ μέλους
vtripolitakis
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 13 Οκτ 2009 23:03
Επικοινωνία:

thema me ISO-8859-7 proti fora to pathenw...

Δημοσίευση από vtripolitakis » 22 Φεβ 2010 23:36

δύσκολο αλλά όχι απίθανο (μου έχει τύχει και κόντεψα να πάω στο τρελοκομείο μέχρι να το βρω) είναι ο Apache να επιβάλλει ως default encoding π.χ. το UTF-8...

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

thema me ISO-8859-7 proti fora to pathenw...

Δημοσίευση από Basilakis » 22 Φεβ 2010 23:57

Καλώς τον στο freestuff! :D

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

thema me ISO-8859-7 proti fora to pathenw...

Δημοσίευση από cdhyper » 23 Φεβ 2010 00:29

Basilakis έγραψε:Καλύτερα πάντως τα χρησιμοποιήσεις utf8 :)
Γιατί;
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

thema me ISO-8859-7 proti fora to pathenw...

Δημοσίευση από Basilakis » 23 Φεβ 2010 00:39

γιατί σπάνια έχω δεί αν χτυπάει κάτι σε αυτούς που δεν έχουν γνώσεις για να επεξεργαστούν και να αλλάξουν κάποια πράγματα

Άβαταρ μέλους
vtripolitakis
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 13 Οκτ 2009 23:03
Επικοινωνία:

thema me ISO-8859-7 proti fora to pathenw...

Δημοσίευση από vtripolitakis » 23 Φεβ 2010 00:45

cdhyper έγραψε:
Basilakis έγραψε:Καλύτερα πάντως τα χρησιμοποιήσεις utf8 :)
Γιατί;
Είναι απλό. Το UTF-8 παίζει παντού και θα παίζει και στο μέλλον. Συμβατότητα!

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

thema me ISO-8859-7 proti fora to pathenw...

Δημοσίευση από cdhyper » 23 Φεβ 2010 00:47

Αν δεν έχεις σκοπό να εισάγεις πολύ ιδιαίτερους χαρακτήρες (αλλά μιλάμε για πολύ ιδιαίτερους) τότε δεν υπάρχει λόγος. Και η ελληνική iso παίζει παντού και η windows μη σου πω. Δεν ξέρω αν αξίζει σχετικά με τα πλεονεκτήματά του το να έχεις μια διπλάσια σε μέγεθος βάση δεδομένων. Ένας χαρακτήρας unicode είναι διπλάσιος σε όγκο από έναν single byte character.... σκέψου και το περιβάλλον :)
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

thema me ISO-8859-7 proti fora to pathenw...

Δημοσίευση από dva_dev » 23 Φεβ 2010 07:42

Ένας χαρακτήρας unicode είναι διπλάσιος σε όγκο από έναν single byte character.... σκέψου και το περιβάλλον
Μια-δύο εικόνες background να βγάλεις από το site, έχεις κάνει αρκετή οικονομία για να τα κάνεις όλα utf32.

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

thema me ISO-8859-7 proti fora to pathenw...

Δημοσίευση από cdhyper » 23 Φεβ 2010 12:33

Δεν θα περάσω όμως τις εικόνες από τη βάση με BLOB.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

thema me ISO-8859-7 proti fora to pathenw...

Δημοσίευση από korgr » 23 Φεβ 2010 13:09

Παντως εγω το γυρισα μονιμα στο utf-8 (και σωθηκα) οταν σε καποια σελιδα επρεπε να εχω ταυτοχρονα αγγλικα, γερμανικα και ελληνικα. Δεν ξερω αν γινεται τελικα χωρις utf-8, παντως πλεον δεν χρειαζεται να αφιερωνω χρονο σ'αυτο. Ο,τι γραφω φαινεται! Its so f**** simple. Και οσο για τα 2bytes / character κλπ, οποιος δεν θελει να ζυμωσει, δεκα μερες κοσκινιζει :hammer:

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές ερωτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες