substr & utf8 πρόβλημα!

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

substr & utf8 πρόβλημα!

Δημοσίευση από vcore » 23 Φεβ 2010 19:51

Καλησπέρα ότι λέει ο τίτλος :P

Είχε κανείς παρόμοιο πρόβλημα?

Κάνω:

echo substr($row[menu_description], 0, 20);

πέρνω σωστό αποτέλεσμα όταν οι χαρακτήρες που καταχώρησα είναι στα αγγλικά.
Στα ελληνικά όμως πέρνω μερικούς χαρακτήρες (καμμία με το 20 που έχω δώσει)και στο τέλος ένα περίεργο ερωτηματικό μαυρισμένο? .

Η σελίδα μου έχει encoding utf8 και η mysql επίσης.

WTF dudes?
Ευχαριστώ!
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

substr & utf8 πρόβλημα!

Δημοσίευση από dva_dev » 23 Φεβ 2010 20:07

Χρησιμοποίησε την mb_substr.

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

substr & utf8 πρόβλημα!

Δημοσίευση από vcore » 23 Φεβ 2010 20:14

dva_dev έγραψε:Χρησιμοποίησε την mb_substr.
Ευχαριστώ :D
Was about to post for solution. My bad δεν ήξερα ότι η substr δεν είχε unicode support.

Solution:

echo mb_substr($row[menu_description],0,10,"utf-8");

Thanks!!! :pint:
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης