τρόπος εμφάνισης φωτογραφιας

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
parianos
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: 17 Οκτ 2009 21:04
Επικοινωνία:

τρόπος εμφάνισης φωτογραφιας

Δημοσίευση από parianos » 25 Φεβ 2010 14:24

Καλησπερα σε όλους με συγχωρείτε αν κάπου υπάρχει απάντηση ήδη,εκανα μια αναζήτηση αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω τι κάνω λάθος...
έχω φτιάξει ένα ηλ.εμπόριο(μάλλον τώρα το φτιάχνω)...
έχω φτιάξει την αρχική όπου ο πελάτης βλέπει τα πράγματα έπειτα επιλέγει ένα απο αυτά και πηγαινει στην επόμενη σελιδα και βλέπει τα χαρακτηριστικά του.Τώρα θέλω να βλέπει και τη φωτογραφία του προιόντος...
διάβασα σε ένα τοπικ οτι πρέπει να ο΄ρίσω μεσα στο record μου στη βάση όλο το path της φωτό...και πήγα

Κώδικας: Επιλογή όλων

alter table store_items
        ->modify item_image varchar(225)(dioti htan 70) not null;
έπειτα 
        update store_items
        ->set item_image='D:\appserv\www\mplampla.jpg'
        ->where id=1;(dokimastika mhn ta sbhso ola)

επειτα με μια select είδα ότι τα δεδομένα που είχε μέσα το πεδίο είναι
D:appservwwwmplampla.jpg
ως εδώ με τη βάση...
τώρα στη php ενώ μου εμφανίζει όλες τις πληροφορίες του προιόντος την εικόνα δεν μου την δείχνει...

Κώδικας: Επιλογή όλων

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
</head>
</html>
<?php 
//σύνδεση στη βάση δεδομενων 
$conn=mysql_connect&#40;"localhost","parianos"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
mysql_select_db&#40;"project",$conn&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
if &#40;$conn=true&#41; &#123;echo'Συνδεθήκατε με επιτυχία στη Βάση project';&#125;
else &#123;echo'Λυπούμαστε αλλά ατυχήσατε';&#125;

$display_block="<h1>Τα προιόντα μας-Λεπτομέρειες</h1>";

$get_item="select item_tittle, item_price, item_text from store_items where store_items.id=$_GET&#91;item_id&#93;";

$get_item_res=mysql_query&#40;$get_item&#41; or die &#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
$number_of_rows=mysql_num_rows&#40;$get_item_res&#41;;
echo"<br>the number of rows is $number_of_rows";
while &#40;$newarray=mysql_fetch_array&#40;$get_item_res&#41;&#41;
&#123;
$item_tittle=$newarray&#91;'item_tittle'&#93;;
$item_price=$newarray&#91;'item_price'&#93;;
$item_text=$newarray&#91;'item_text'&#93;;
$item_image=$newarray&#91;'item_image'&#93;;

echo "<p><strong>Tittle&#58;$item_tittle</strong></p><br>
                   <p><strong>Price&#58;$item_price euro</strong></p><br> 
				   <p>$item_text</p><br>";
echo '<img src="www/'.$item_image.'"/>';
&#125;

?>
<body>
</body>
</html>
και μία ακόμα ερώτηση,αν θέλω να τα βάλω μεσα σε ένα πίνακα ή σένα div τ'αποτελέσματα,αυτό το κάνω μέσα στο body ή μέσα στο script??και αν είναι μέσα στο body τότε πως το καλώ με echo???
Α και κάτι άλλο όλα είναι μέσω appserv και apache δεν υπάρχουν κάπου να το δείτε!!!τι να δείτε δλδ!!!

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρονο σας...δείξτε κατανόηση τώρα μαθαίνω... :D :D :D :D

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

τρόπος εμφάνισης φωτογραφιας

Δημοσίευση από fafos » 25 Φεβ 2010 16:19

edo: echo '<img src="www/'.$item_image.'"/>';


to www/ ti einai? einai kapoios fakelos pou exeis ta images h o public(root) fakelos tou site?

Άβαταρ μέλους
parianos
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: 17 Οκτ 2009 21:04
Επικοινωνία:

τρόπος εμφάνισης φωτογραφιας

Δημοσίευση από parianos » 25 Φεβ 2010 16:25

ειναι ο public που εχω ολα τα αρχεια εκει περα οτυ site,θελει ξεχωριστό???

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

τρόπος εμφάνισης φωτογραφιας

Δημοσίευση από fafos » 25 Φεβ 2010 16:35

parianos έγραψε:ειναι ο public που εχω ολα τα αρχεια εκει περα οτυ site,θελει ξεχωριστό???
sta path ton images den vazoume ton public... h tha to exeis san http://www.tositemoumesa.gr/images/'.$item_image.' h san images/'.$item_image.' (efoson kaleis thn fotografia apo to root)..

ego gia na mhn mperdeuomai, dino sta settings ths istoselidas (p.x. mesa sto config.php) ena value me to path ths istoselidas.. gia paradeigma: $sitepath ='http://www.tositemoumesa.gr/';
kai katopin opou einai na kaleso image h link klp dino auto:

'.$sitepath.'images/'.$item_image.'

Άβαταρ μέλους
parianos
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: 17 Οκτ 2009 21:04
Επικοινωνία:

τρόπος εμφάνισης φωτογραφιας

Δημοσίευση από parianos » 25 Φεβ 2010 16:45

δηλαδή για να καταλάβω επειδή τώρα μαθαίνω,απλά πρέπει να φτιάξω ένα φάκελο images μέσα στο root και απο κει και πέρα γράφω /images/.$item_image./κλπ κλπ??και στη βάση μέσα στο πεδίο item_image τι θα αποθηκέυσω???
και κάτι άλλο σαυτό που λές με το config απλά γράφω $sitepath klp klp
με συγχωρείς αν είναι λακώδεις οι ερωτήσεις απλά τώρα αθαίνω και θέλω όντος να μάθω...
σευχαριστώ πολυ για την κατανόησή σου...

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

τρόπος εμφάνισης φωτογραφιας

Δημοσίευση από fafos » 25 Φεβ 2010 17:22

parianos έγραψε:δηλαδή για να καταλάβω επειδή τώρα μαθαίνω,απλά πρέπει να φτιάξω ένα φάκελο images μέσα στο root και απο κει και πέρα γράφω /images/.$item_image./κλπ κλπ??και στη βάση μέσα στο πεδίο item_image τι θα αποθηκέυσω???
και κάτι άλλο σαυτό που λές με το config απλά γράφω $sitepath klp klp
με συγχωρείς αν είναι λακώδεις οι ερωτήσεις απλά τώρα αθαίνω και θέλω όντος να μάθω...
σευχαριστώ πολυ για την κατανόησή σου...
ta arxeia den ta rixnoume xyma mesa ston root.. gia kathe eidos arxeiou exoume kai tous analogous fakelous.. gia paradeigma:

images/
images/products/normal/
images/products/thumbs/
js/
css/
klpklp

auto vevea einai thema tou kata poso taktikos einai sthn zoh tou o kathenas :lol:

katopin.. otan kataxoreis ena proion sto pedio ths vash opou dhloneis to image dineis eite sketo to image (p.x. image1.jpg) eite mazi me to path tou fakellou opou tha to anevaseis (p.x. images/products/normal/image1.jpg)

to teleutaio to kanoume otan prokeitai na exoume megalo arithmo proionton-eggrafon gia ton logo oti kapoioi servers periorizoun ton arithmo arxeion pou mporei na exei enas fakelos.. an psakseis edo mesa, exo dosei ena script me ajax kai php gallery opou analoga me ton mhna tou etous feiaxno automata kai enan neo fakello gia na apothikeuo tis photos (p.x. images/201002/ gia ton fevrouario tou 10).. sthn vash kataxoro olo to path pros auton ton fakelo: "images/201002/123image.jpg"..

apo ekei kai pera efoson exoume sthn vash mas to path tou image einai poly eukolo na kalesoume thn fotografia mas..


to config.php einai ena arxeio opou mesa exoume diafora settings opos gia paradeigma thn syndesh me thn vash mas, paths klp.. alloi ta onomazoun global.php alloi configuration.php klp.. den paizei rolo to onoma tou arxeiou..

auto to arxeio synhthos to kaloume se oles tis selides (me include) gia na pairnoume ta settings pou theloume.. ekei loipon vazeis kai to url tou site sou gia na to kaleis se oles tis selides opou xreiazetai na to valeis (images paths, links klp)..

Άβαταρ μέλους
parianos
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: 17 Οκτ 2009 21:04
Επικοινωνία:

τρόπος εμφάνισης φωτογραφιας

Δημοσίευση από parianos » 25 Φεβ 2010 17:54

επιτελους τα κατάφερα...
να σε ρωτήσω και κατι άλλο τώρα πως μπορώ να κάνω resize τώρα??
<img src='img/".$item_image."'/> αρκεί να προσθέσω μόνο width kai height μετά τον ' γιατι το έκανα αλλά δεν μου βγαίνει...
Σευχαριστω πολύ πάντως

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

τρόπος εμφάνισης φωτογραφιας

Δημοσίευση από fafos » 25 Φεβ 2010 18:09

parianos έγραψε:επιτελους τα κατάφερα...
να σε ρωτήσω και κατι άλλο τώρα πως μπορώ να κάνω resize τώρα??
<img src='img/".$item_image."'/> αρκεί να προσθέσω μόνο width kai height μετά τον ' γιατι το έκανα αλλά δεν μου βγαίνει...
Σευχαριστω πολύ πάντως
einai "bad idea" pou elegan kai oi arxaioi na kaneis resize thn kanonikh fotografia.. kanonika, prepei na xrhsimopoihseis ena script to opoio me thn vohtheia ths GD na sou dhmiourgei mia mikrografia... yparxoun scripts pou dhmiourgoun thn mikrografia kai thn apothikeuoun kai kapoia pou aplos thn dhmiourgoun prosorina otan o xrhtshs anoigei thn selida (allh bad idea auth)...

an epimeneis na kaneis resize thn kanonikh photo dose mono to width.. an doseis kai to ypsos tha kaneis polles photo na deixnoun perierga:

<img src='img/".$item_image."' width='120' />

Άβαταρ μέλους
parianos
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: 17 Οκτ 2009 21:04
Επικοινωνία:

τρόπος εμφάνισης φωτογραφιας

Δημοσίευση από parianos » 25 Φεβ 2010 18:26

καλά είσαι μεγάλος thanka a lot...by the way το photo gallery που έκανες τα σπαει θέλω να το μελετήσω εκτενώς...


Άβαταρ μέλους
parianos
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: 17 Οκτ 2009 21:04
Επικοινωνία:

τρόπος εμφάνισης φωτογραφιας

Δημοσίευση από parianos » 25 Φεβ 2010 21:28

Φίλε βασίλη δεν βλέπω κάτι στο link...εκτός αν κάνω κάτι λάθος...

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

τρόπος εμφάνισης φωτογραφιας

Δημοσίευση από Basilakis » 25 Φεβ 2010 21:50

κάνεις κάτι λάθος

Άβαταρ μέλους
parianos
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: 17 Οκτ 2009 21:04
Επικοινωνία:

τρόπος εμφάνισης φωτογραφιας

Δημοσίευση από parianos » 25 Φεβ 2010 23:13

και τώρα ένα αλλο προβλημα που αντιμετωπίζω είναι η αποστολή των δεδομένων απο τη μια σελιδα στην αλλη...
έχω τον εξής κώδικα στη σελιδα οπου εμφανίζεται το προιον με τα χαρακτηριστικά του και κάτω κα΄τω έχω βάλει μέσα στο body μια φόρμα να επιλεξει ποσότητα και να πατήσει add to cart
και μου εμφανίζει :
ΟΚ η τιμή ελήφθει:1 OK η τιμή του κωδικού προιόντος ελήφθει και είναι:1Συνδεθήκατε επιτυχώς με τη βάσηYou have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1

οπότε τι κάνω??? το :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: ...
αυτό το οποίο παρατηρώ γενικότερα είναι ότι σε οποιαδήποτε φόρμα δεν μου αποστέλει τις πληροφορείες στην επόμενη... :evil: :evil: :evil: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:
ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΤΟ ΒΡΗΚΑ...τελικά μέσα στο χάος του κώδικα δεν έβγαζα που είναι το λάθος οπότε,έκανα ένα test.html και test.php και το βρήκα...
το λα΄θος μου ήταν στο condition της if

Κώδικας: Επιλογή όλων

if&#40;$sel_item_id=true&#41; &#123;echo" brethike timh kai einai &#58;$del_item_id";&#125;
οπότε αυτό λογικά επέστρεφε μία τιμη 1 γι'αυτό έβλεπα ασέους...ενώ αλλάζοντας το
σε

Κώδικας: Επιλογή όλων

&#40;$sel_item_id<>0&#41;
όλα οκ....

Φιλε βασιλάκι δεν βλέπω τον κώδικα στο google...:roll: :roll: :roll:
Παντως σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας...

Άβαταρ μέλους
parianos
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: 17 Οκτ 2009 21:04
Επικοινωνία:

τρόπος εμφάνισης φωτογραφιας

Δημοσίευση από parianos » 26 Φεβ 2010 13:24

Και επανέχομαι με μία ερώτηση...
εφτιαξα το καλάθι μου αλλά πως θα προσθέσω στο τέλος το συνολικο άθροισμα των χρημάτων και της ποσότητας που εχει ψωνισει ο πελάτης???
ο κώδικάς μου είναι αυτός για το καλάθι...

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php 
session_start&#40;&#41;;
//Συνδεση με τη βάση
$conn=mysql_connect&#40;"localhost","parianos"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
mysql_select_db&#40;"project",$conn&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
mysql_query&#40;'set character set greek',$conn&#41;;
mysql_query&#40;"SET NAMES 'greek'",$conn&#41;;

if &#40;$conn=true&#41; &#123;echo'Συνδεθήκατε με επιτυχία στη Βάση project';&#125;
else &#123;echo'Λυπούμαστε αλλά πήρατε τον πούλο';&#125;

$display_block="<h1>To καλάθι σας</h1>";

//έλεγχος για τα προιόντα που υπάρχουν στο καλάθι με βάση τον κωδικό συνόδου
$get_cart="select st.id, st.sel_item_id, si.item_tittle, si.item_price, st.sel_item_poso from store_shoppertrack as st left join store_items as si on si.id=st.sel_item_id where session_id='$PHPSESSID'";
$get_cart_res=mysql_query&#40;$get_cart&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
if &#40;$get_cart_res<>0&#41; &#123;echo'<strong>phra timh</strong>';&#125;
if &#40;mysql_num_rows&#40;$get_cart_res&#41;<1&#41; 
&#123;
//εμφάνιση μυνηματος άδειου καλαθιού
$display_block.="<p>Το καλάθι σας είναι άδειο.
Παρακαλώ επιστρέψε στη <a href=\"seestore.php\">σελίδα αγορών!</a></p>";
&#125;
else
&#123;
//ανάκτηση των πληροφοριών του καλαθιού και εμφάνιση υπο μορφή πίνακα
$display_block.="
<table celpadding=3 cellspacing=3 border=1 width=70%>
<tr>
<th>Κωδικός Προιόντος</th>
<th>Όνομα Προιόντος</th>
<th>Τιμή μονάδος</th>
<th>Ποσότητα</th>
<th>Σύνολο &#40;euro&#41;</th>
<th>Action</th>
</tr>";

while &#40;$cart=mysql_fetch_array&#40;$get_cart_res&#41;&#41; 
&#123;
$id=$cart&#91;'sel_item_id'&#93;;
$item_tittle=stripslashes&#40;$cart&#91;'item_tittle'&#93;&#41;;
$item_price=$cart&#91;'item_price'&#93;;
$item_poso=$cart&#91;'sel_item_poso'&#93;;
$total_price=sprintf&#40;"%.02f",$item_price*$item_poso&#41;;
$display_block.="
<tr>
<td allign=center valign=middle>$id</br></td>
<td allign=center valign=middle>$item_tittle</br></td>
<td allign=center valign=middle>$item_price</br></td>
<td allign=center valign=middle>$item_poso</br></td>
<td allign=center valign=middle>$total_price euro</br></td>
<td allign=center><a href=\"removefromcart.php?id=$id\">remove</a></td>
</tr>";
&#125;
$display_block.="</table>";
&#125;
?>
<body>
<?php echo $display_block; ?>

<a href="seestore.php" title="Σελίδα αγορών">Σελίδα αγορών</a>
</body>

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

τρόπος εμφάνισης φωτογραφιας

Δημοσίευση από burnmind » 27 Φεβ 2010 00:01

parianos έγραψε:Και επανέχομαι με μία ερώτηση...
εφτιαξα το καλάθι μου αλλά πως θα προσθέσω στο τέλος το συνολικο άθροισμα των χρημάτων και της ποσότητας που εχει ψωνισει ο πελάτης???
Βάλε μια μεταβλητή που θα κρατάει το άθροισμα (πχ $sum = 0;) πριν από τη while που παίρνεις τα αποτελέσματα και πρόσθεσε σε αυτή κάθε ποσό ενός αντικειμένου, μέσα στη while (πχ $sum += $priceOfItem;). Αφότου τελειώσει η while, εκτύπωσέ το. Το ίδιο και για την ποσότητα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες