Γράφημα (chart) με δεδομένα από την ΒΔ

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
lon3prog
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 24 Φεβ 2010 22:59

Γράφημα (chart) με δεδομένα από την ΒΔ

Δημοσίευση από lon3prog » 03 Μαρ 2010 18:01

Καλησπέρα,

προσπαθώ να βρω κάποιο script που να δημιουργεί γραφική παράσταση με μπάρες αλλά τα δεδομένα να τα παίρνει από την Βάση.

Αν έχει κανείς κάποια ιδέα..

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

Γράφημα (chart) με δεδομένα από την ΒΔ

Δημοσίευση από burnmind » 03 Μαρ 2010 23:12

Για έτοιμο δε ξέρω, αλλά μπορείς πολύ εύκολα να φτιάξεις ένα δικό σου με τη χρήση της GD Library ή παρόμοιας λύσης. Ψάξε "php bar graph" στο google και θα βρεις άπειρα παραδείγματα για το είδος των γραφημάτων που θέλεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να περάσεις τα δεδομένα από τη βάση αντί να είναι hard-coded.

lon3prog
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 24 Φεβ 2010 22:59

Γράφημα (chart) με δεδομένα από την ΒΔ

Δημοσίευση από lon3prog » 03 Μαρ 2010 23:16

Ναι το έχω καταλάβει..
Ψάχνω όλη την μέρα..Δεν χρειάζομαι κάτι περίπλοκο για αυτό και μίλησα για έτοιμο script..
αλλά το gd library πώς λειτουργεί ακόμα δεν το έπιασα..Απλά μια βιβλιοθήκη?

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

Γράφημα (chart) με δεδομένα από την ΒΔ

Δημοσίευση από burnmind » 03 Μαρ 2010 23:31

lon3prog έγραψε:Ναι το έχω καταλάβει..
Ψάχνω όλη την μέρα..Δεν χρειάζομαι κάτι περίπλοκο για αυτό και μίλησα για έτοιμο script..
αλλά το gd library πώς λειτουργεί ακόμα δεν το έπιασα..Απλά μια βιβλιοθήκη?
Το αντίθετο δεν έπρεπε να γίνεται; Αφού δεν ψάχνεις για κάτι πολύπλοκο, γιατί δεν το φτιάχνεις μόνος σου;!

Όσο για τη GD, αν διαβάσεις κάποιο από τα άπειρα tutorials που κυκλοφορούν θα καταλάβεις πως λειτουργεί. Το παρακάτω είναι ένα μικρό παράδειγμα που έγραψα κάποια στιγμή για ένα tutorial που ακόμα δεν έχω αξιωθεί να ολοκληρώσω:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$image = imagecreate&#40;300, 300&#41;;
$white = imagecolorallocate&#40;$image, 255, 255, 255&#41;;
$blue = imagecolorallocate&#40;$image, 51, 51, 504&#41;;

imagefilledrectangle&#40;$image, 0, 0, 300, 300, $white&#41;;

for &#40;$i=0; $i < 7; $i++&#41;
&#123;
  imagestring&#40;$image, 5, 0, 5+&#40;40*$i&#41;, $i+1, $blue&#41;;
  imagefilledrectangle&#40;$image, 15, 0+&#40;40*$i&#41;, 300, 30+&#40;40*$i&#41;, $blue&#41;;
&#125;

imagepng&#40;$image,'image.png'&#41;;

imagedestroy&#40;$image&#41;;
?>
<img src="image.png" />
Το image.png που παράγεται:

Εικόνα

Οι 2 κύριες functions που χρησιμοποιούνται στο παράδειγμα είναι οι imagefilledrectangle και imagestring

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες