Custom Sorting php

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Custom Sorting php

Δημοσίευση από vcore » 04 Μαρ 2010 13:14

Καλησπέρα.

Φτιάχνω ένα CMS ' ο θεός να το κάνει' και έχω μενού και υπομενού.
Στην κεντρική σελίδα που τα βλέπω έχω βελάκια κίνησης πάνω και κάτω για να πάει το μενού στην θέση που θέλω.

Η βάση με τα δεδομένα που έχει τώρα:

Εικόνα

'Ενα demo : http://www.datalabs.ws/neaeparxia/admin ... r/menu.php

Το πρόβλημα αν το θεωρήσει κανείς πρόβλημα είναι το εξής:
Αν κάποιο μενού έχει και υπομενού όπως θα δείτε στο δείγμα (αριθμός) τότε αν πάω για παράδειγμα να μετακινήσω το μενού Α(2) θα πατήσω 3 φορές το κάτω βελάκι για να πάει δεύτερο. Και σωστό είναι επειδή στην βάση το Α είναι 1 το Α1 2 και το Α2 3.

Ο Κώδικας:

Κώδικας: Επιλογή όλων

                 
 <?		
                  <?		
					$SELECT = mysql_query&#40;"SELECT * FROM neaeparxia_menu WHERE menu_parent_id = '0' ORDER BY menu_position ASC", $db&#41;;
	
					if &#40;mysql_num_rows&#40;$SELECT&#41;&#41;&#123;				  																																				
							while &#40;$event = mysql_fetch_array&#40;$SELECT&#41;&#41; &#123;													   							   
							   			
				
							   $weight1 = $event&#91;menu_position&#93; - 1;
							   $weight3 = $event&#91;menu_position&#93; + 1;
								
							   $res = mysql_query&#40;"SELECT * FROM neaeparxia_menu WHERE menu_position = '$weight1'", $db&#41;;
							   $bid1 = mysql_fetch_array&#40;$res&#41;;
							   $con1 = $bid1&#91;menu_id&#93;;
							   $res2 = mysql_query&#40;"SELECT * FROM neaeparxia_menu WHERE menu_position = '$weight3'", $db&#41;;
							   $bid2 = mysql_fetch_array&#40;$res2&#41;;
							   $con2 = $bid2&#91;menu_id&#93;;	
							   
							// Dikse dipla apo kathe menu posa ipomenu iparxoun arithmitika
							$rows = mysql_query&#40;"SELECT * FROM neaeparxia_menu WHERE menu_parent_id <> '0' AND menu_parent_id = '$event&#91;menu_id&#93;'",$db&#41;;
							$result = mysql_num_rows&#40;$rows&#41;;							   															   																																														  			  						  
                  ?>  
Πρέπει να βρω έναν τρόπο ώστε, αν το μενού που φυσικά έτσι όπως το έχω κάνει θα είναι root μενού και θέλω να το μετακινήσω και έχει υπομενού μέσα του να αγνοήσει την αρίθμηση των υπομενού και να κάνει sort με τα άλλα root μενού.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Custom Sorting php

Δημοσίευση από fafos » 04 Μαρ 2010 16:50

Sou eipa oti eimaste aisios sto 2010? :lol:

ti velakia kai istories tou phpnuke perasmenhs 10etias? mexri na kanei taxinomhsh o admin tha exei vgei sthn syntaksh!

efoson exoume thn ajax paleuoume me authn:

http://istopoli.com/tuts/short/

katevase ta arxeia kai melethse ta..
Συνημμένα
short.zip
short menu
(16.11 KiB) Μεταφορτώθηκε 236 φορές

nbc
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 526
Εγγραφή: 05 Σεπ 2009 20:12
Επικοινωνία:

Custom Sorting php

Δημοσίευση από nbc » 04 Μαρ 2010 17:32

Ως συνήθως, you wrote :lol:


ΥΓ: Βάλτε ρε admins χεράκια πάνω-κάτω να τρελάνω τον φάφο στα votes!

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Custom Sorting php

Δημοσίευση από vcore » 04 Μαρ 2010 17:35

fafos έγραψε:Sou eipa oti eimaste aisios sto 2010? :lol:

ti velakia kai istories tou phpnuke perasmenhs 10etias? mexri na kanei taxinomhsh o admin tha exei vgei sthn syntaksh!

efoson exoume thn ajax paleuoume me authn:

http://istopoli.com/tuts/short/

katevase ta arxeia kai melethse ta..
Χαχαχαχα ευχαριστώ πολύ φαφούλι.
Βασικά είναι κώδικας παλιός που μου χορήγησε ο cha0s και τον τροποποίησα.
Πιστεύω ότι από την στιγμή που δουλεύει τι σημασία έχει αν είναι ajax , klinex , skip .... :lol:

Anywayz θα μελετήσω τον κώδικα που μου έδωσες γραμμή προς γραμμή και ελπίζω να βγάλω ένα ζουμί. Ευχαριστώ πολύ :)

Υ.Γ όσο για τον admin με τις περικοπές στις συντάξεις δεν θα τον συμφέρει να βγει στην σύνταξη!!! :lol:
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Custom Sorting php

Δημοσίευση από vcore » 04 Μαρ 2010 17:37

Μόλις παρατήρησα ότι έχεις και υπομενού!!!

Ωραίος ρε φίλε!!!

Αυτό σε mix με Pagination είναι αυτό που ζητάω!!!

Εις Υγείαν :pint:
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Custom Sorting php

Δημοσίευση από fafos » 04 Μαρ 2010 17:57

vcore έγραψε: Πιστεύω ότι από την στιγμή που δουλεύει τι σημασία έχει αν είναι ajax , klinex , skip .... :lol:
skepsou na exeis 40-50 menu kai na thes to teleutaio na to vaeis proto kai na exeis kai argh syndesh h server.. exo riksei 2000 agkistria paragadia, ta exo mazepsei, exo faei ta psaria kai esy akoma kaneis taxinomhsh patontas velakia.. :lol:

shmeiosh.. auto exei ena psiloprovlhma, me poion allon ton Explorer otan pas na taxinomhseis ypomenu.. tha to psakso otan vro kairo..

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Custom Sorting php

Δημοσίευση από fafos » 04 Μαρ 2010 18:16

vcore έγραψε:
Αυτό σε mix με Pagination είναι αυτό που ζητάω!!!
an katafereis na exeis pagination kai na pareis kapoio menu apo thn teleutaia selida kai na to valeis sthn proth, tha kopso to kapnisma.. :lol:

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Custom Sorting php

Δημοσίευση από vcore » 04 Μαρ 2010 18:40

fafos έγραψε:
vcore έγραψε: Πιστεύω ότι από την στιγμή που δουλεύει τι σημασία έχει αν είναι ajax , klinex , skip .... :lol:
skepsou na exeis 40-50 menu kai na thes to teleutaio na to vaeis proto kai na exeis kai argh syndesh h server.. exo riksei 2000 agkistria paragadia, ta exo mazepsei, exo faei ta psaria kai esy akoma kaneis taxinomhsh patontas velakia.. :lol:

shmeiosh.. auto exei ena psiloprovlhma, me poion allon ton Explorer otan pas na taxinomhseis ypomenu.. tha to psakso otan vro kairo..
Ναι έχεις δίκιο με τα μενού αν είναι πολλά σε αριθμό. Αλλά δεν παίζει στον ΙΕ φίλε. :P

Ενώ με php ρε φίλε όσο εσύ θα ψάρευες θα καθάριζες τα ψάρια και θα τα τηγάνιζες ο admin μέχρι εσύ να τελείωνες θα είχε κάνει τo sorting :P

:lol: :lol: :lol: :lol:

Thanks man !
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Custom Sorting php

Δημοσίευση από fafos » 04 Μαρ 2010 19:10

douleuei me IE alla aplos thelei ligo prosoxh sto drop.. to psaxno eipame..

an exeis polles ypomenu, gia na mhn fasei h selida sthn kalamata h sto xorio sou sthn crete mporeis na emfanizeis tis ypokathgories me sliding:

http://istopoli.com/tuts/short/sliding.php

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Custom Sorting php

Δημοσίευση από vcore » 04 Μαρ 2010 19:21

fafos έγραψε:douleuei me IE alla aplos thelei ligo prosoxh sto drop.. to psaxno eipame..

an exeis polles ypomenu, gia na mhn fasei h selida sthn kalamata h sto xorio sou sthn crete mporeis na emfanizeis tis ypokathgories me sliding:

http://istopoli.com/tuts/short/sliding.php
Οκ μαν το κατάλαβα ότι το ψάχνεις δεν σε πίεσα :P
Και η καλαμάτα είναι το δεύτερο μου χωριό οπότε αποφάσισε :lol:

Τι θέλω και κάνω ποστ μου λές? Με φυτίλιασες και τώρα σταμάτησα να γράφω κώδικα και άρχισα την αναζήτηση πάλι :P

Τώρα ψάχνω sorting & pagination με jquery αλλα δεν το κόβω.....ίσως ένα Pagination σε συνδηασμό με το δικό σου κάτι μπορεί να γίνει.

Πάω να βρω τα υλικά για να ετοιμάσω την "σάλατα" :pint:
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Custom Sorting php

Δημοσίευση από korgr » 04 Μαρ 2010 19:38

Εξαιρετικο Δασκαλε :pint:

Δυο αποριες που εχω ριχνοντας μια βιαστικη ματια στον κωδικα ειναι:

1. Γιατι οριζεις για καθε div δικη του js function?
Δεν θα ειχες το ιδιο αποτελεσμα με μια περνωντας τον δεικτη σαν ορισμα?
Για παραδειγμα να ειχες

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type="text/javascript">
<!--
function showSlidingDiv&#40;index&#41;&#123;
$&#40;"#div"+index&#41;.animate&#40;&#123;"height"&#58; "toggle"&#125;, &#123; duration&#58; 1000 &#125;&#41;;
&#125;
//-->
</script>
<span onClick="showSlidingDiv&#40;2&#41;; return false;" style="font-weight &#58; bold;color &#58; green;cursor &#58; pointer;">+</span>

και
2. Αν και δεν εχει ιδιαιτερη σημασια, γιατι εχεις για καθε div δηλωμενο σε <style> tag το display:none? Δεν βολευει σε τετοιες περιπτωσεις inline style declaration στο καθε div tag?

Ρωταω γιατι συνηθως δεν κανεις κατι χωρις να υπαρχει λογος :)

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Custom Sorting php

Δημοσίευση από vcore » 04 Μαρ 2010 20:13

Fafouli ενημερωτικά o php κώδικας σου θέλει λίγο φτιάξιμο για μενούς και όταν αυτά έχουν submenus.

Αυτό ψάχνω τώρα να δω πως μπορώ να το υλοποιήσω π.χ (όπου menu_parent_id = 0 root menu)

menu_id menu_parent_id menu_position menu_title
1 0 1 A
2 1 2 A1
3 0 3 B
4 1 4 A2

σύμφωνα με αυτό το παράδειγμα αν τσιμπήσω όλο το Α που περιλαμβάνει Α1 & Α2 και το μετακινήσω στην θέση του Β πέρνω:

menu_id menu_parent_id menu_position menu_title
1 0 2 A
2 1 2 A1
3 0 1 B
4 1 4 A2

αυτό που μάρκαρα με bold έπρεπε να είχε γίνει 3 :P :)
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Custom Sorting php

Δημοσίευση από fafos » 04 Μαρ 2010 20:21

vcore.. ti to thes to paging? posa kyria menu mporeis na exeis? 500?
auto pou les me thn metakinhsh to exo poly sosta... allo to shorting gia ta kyria menu, alla gia ta submenus... otan ena submenu pou anoigei to A h to B kyrio menu kanei shorting ksekina apo 1 kai proxoraei..


kontopatrioth.. den gnorizo poia kyria menu tha exoun submenu gia na vazo kai to analogo javascript kai style.. etsi, emfanizo auta ta komatia kodika mono otan exoun submenus kai efoson prokeitai gia id style prepei to kathena na exei kai diaforetiko titlo kai kalesma sthn jquery.. etsi kai ego ta onomazo #div + to id tou kyriou menu..

....


gia to provlhma tou IE to efeiaksa me lifo funcybox:

http://istopoli.com/tuts/short/sliding-fancy.php

kai ta arxeia me ole tis teleutaies allages...
Συνημμένα
short.zip
(58.06 KiB) Μεταφορτώθηκε 132 φορές
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος fafos την 04 Μαρ 2010 20:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Custom Sorting php

Δημοσίευση από vcore » 04 Μαρ 2010 20:35

fafos έγραψε:vcore.. ti to thes to paging? posa kyria menu mporeis na exeis? 500?
auto pou les me thn metakinhsh to exo poly sosta... allo to shorting gia ta kyria menu, alla gia ta submenus... otan ena submenu pou anoigei to A h to B kyrio menu kanei shorting ksekina apo 1 kai proxoraei..


kontopatrioth.. den gnorizo poia kyria menu tha exoun submenu gia na vazo kai to analogo javascript kai style.. etsi, emfanizo auta ta komatia kodika mono otan exoun submenus kai efoson prokeitai gia id style prepei to kathena na exei kai diaforetiko titlo kai kalesma sthn jquery.. etsi kai ego ta onomazo #div + to id tou kyriou menu..

....


gia to provlhma tou IE to efeiaksa me lifo funcybox:

http://localhost/test/short/sliding-fancy.php

kai ta arxeia me ole tis teleutaies allages...
Ρε διαύγεια ο fafos :P

Να διορθώσω το url που έδωσες με Localhost και δεν θα μπει άνθρωπος

http://istopoli.com/tuts/short/sliding-fancy.php

Ευχαριστώ για τα tips. Οκ δεν θα υπάρχουν πάνω από 15 μενού και πολλά είπα. Το θέμα είναι ότι πρέπει να το φτιάξω το Php κομμάτι για να δουλεύει σωστά στην αρίθμηση και με τα submenus :/
8)

Α και κάτι ακόμα φαφούλι είδα το ίδιο ακριβώς παράδειγμα σε έναν bloger σε αυτόν όμως έπεζαν τα μενού θα μου πεις δεν είχε submenus. 'Αλλαξες το library του jquery ui στο latest?

<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jq ... "></script>

Μήπως έπεζε καμιά bugia?
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Custom Sorting php

Δημοσίευση από fafos » 04 Μαρ 2010 20:54

vcore έγραψε:Το θέμα είναι ότι πρέπει να το φτιάξω το Php κομμάτι για να δουλεύει σωστά στην αρίθμηση και με τα submenus :/
8)

Α και κάτι ακόμα φαφούλι είδα το ίδιο ακριβώς παράδειγμα σε έναν bloger σε αυτόν όμως έπεζαν τα μενού θα μου πεις δεν είχε submenus. 'Αλλαξες το library του jquery ui στο latest?

<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jq ... "></script>

Μήπως έπεζε καμιά bugia?
pali ta idia.. opos to exo einai to sosto.. kathe submenu ksekina apo to 1 thn taxinomhsh! den einai id pou to kathena prepei na exei monadiko arithmo.. ksekolla! :lol:

den ksero an travane zori oi palies ekdoseis tou ui.. aplos etyxe na valo auto...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης