2 Ερωτήσεις

Συζητήσεις για την τοπική βάση δεδομένων Access της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
GERORG
Δημοσιεύσεις: 61
Εγγραφή: 22 Απρ 2004 17:39

2 Ερωτήσεις

Δημοσίευση από GERORG » 09 Μαρ 2010 23:58

dva_dev έγραψε:Αν σου πω ότι το μόνο κίτρινο χρώμα που βλέπω είναι από τη φατσούλα ;) θα με πιστέψεις;

Ομως ίσως να σου δημιουργεί πρόβλημα το κενό ανάμεσα στην τελεία και το Επώνυμο και αφού το επώνυμο είναι κείμενο πρέπει να μπεί και σε εισαγωγικά. Τα ξέχασα.

Κώδικας: Επιλογή όλων

stLinkCriteria = "[Πελάτης]='" & Me.Επώνυμο & "'"
Νομίζω πάντως πως θα σου ήταν χρήσιμο να πιάσεις κάποιο βιβλίο για την access για να μπεις στα βασικά. Τι είναι οι βάσεις δεδομένων, πως χρησιμοποιούνται τι ρόλο βαράνε οι σχέσεις, πως φτιάχνουμε φόρμες, εκθέσεις, queries και κάποια πράγματα από vba.
Σε ευχαριστώ φίλε μου, θα το δοκιμάσω αύριο στη δουλειά κ θα σου πω....
(Η αλήθεια είναι ότι θέλω αλλά βλέπεις όλοι με το χρόνο τρέχουμε... :hammer: ....)

Άβαταρ μέλους
GERORG
Δημοσιεύσεις: 61
Εγγραφή: 22 Απρ 2004 17:39

2 Ερωτήσεις

Δημοσίευση από GERORG » 10 Μαρ 2010 11:28

Καλημέρα φίλε μου....dva_dev ... :D
Επειδή το πάλεψα και με την αλλαγή που μου είπες αλλά ενώ σε κάποια φάση δεν μου έβγάλε πρόβλημα στο κώδικα, όμως όταν πάταγα το κουμπί για να μου ανοίξει τις μελέτες δεν μου έδειχνε καμιά εγγραφή, ήταν τα πεδία κενά...
Τέλος πάντων (μαλλον θέλω διάβασμα.... :lol: ), αποφάσισα λοιπόν πάνω στο αρχείο το δικό σου που μου έχεις στείλει να βάλω τα δικά μου στοιχεία για να δω πως δουλεύει....
Τελικά είναι όλα εντάξει απλά έχω το εξής πρόβλημα και πες σου σε παρακαλώ αν μπορούμε να το λύσουμε και αν θέλεις να σου στείλω το αρχείο το δικό σου που μετέτρεψα με βάση τα δικά μου στοιχεία....
Το πρόβλημα μου τώρα (όπως σου έλεγα και σε προηγούμενα post) είναι αν γίνεται όταν περνάω τα στοιχεία μια Μελέτης να έχω την δυνατότητα την στιγμή εκείνη να περνάω και το όνομα του πελάτη, έτσι ώστε να γίνεται και η συνδέση...Γιατί τώρα εσύ μου έχεις βάλει ένα πεδίο στις Μελέτες που λέγεται "id pelati" που περιέχει αριθμό και συνδέεται με τους κωδικούς των πελετών...Δηλαδή τώρα όταν θέλω να καταχωρήσω μια Μελέτη δεν βλέπω κάποιο όνομα από τους πελάτες για να μπορώ να την αντιστοιχήσω πάρα μόνο το idpelati που είναι αριθμός με αποτέλεσμα να μη ξέρω που ανήκει......
Σε ευχαριστώ...

Άβαταρ μέλους
GERORG
Δημοσιεύσεις: 61
Εγγραφή: 22 Απρ 2004 17:39

2 Ερωτήσεις

Δημοσίευση από GERORG » 10 Μαρ 2010 11:44

Σου στέλνω και το αρχείο με τα δικά μου στοιχεία.... :D
Συνημμένα
Πελάτες.rar
(32.48 KiB) Μεταφορτώθηκε 302 φορές

Άβαταρ μέλους
GERORG
Δημοσιεύσεις: 61
Εγγραφή: 22 Απρ 2004 17:39

2 Ερωτήσεις

Δημοσίευση από GERORG » 10 Μαρ 2010 13:53

Λοιπόν φίλε μου το έψαξα κ εγώ λίγο και έκανα το εξής για το πρόβλημα μου...
Μέσα στην φόρμα των Πελάτών πήγα και έβαλα ένα σύνθετο πλαίσιο των Μελετών δηλαδή και έτσι από κάτω από τα πεδία του Πελάτη μου εμφανίζονται και οι Μελέτες και μπορώ και να καταχωρίσω στοιχεία κιόλας.....
Δεν ξέρω αν συμφωνείς με αυτό που έκανα, αλλά νομίζω ότι είναι σωστό και εντομεταξύ δουλεύουν και τα κουμπιά που μου έχεις φτιάξει....Απλά όταν ρολλάρω ρολλάρουν οι εγγραφές αντί να κατεβαίνει η μπάρα του παραθύρου της φόρμας...(θα το βρώ αυτό)...
Σε ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια σου....

Απάντηση

Επιστροφή στο “MS Access”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης