Image component

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Darkdream3r
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 23 Νοέμ 2007 12:26

Image component

Δημοσίευση από Darkdream3r » 08 Μαρ 2010 20:49

Γεια σας

Θα ηθελα να ρωτησω το εξης:

Χρησιμοποιω την Borland Builder 6.0 και εχω βαλει
σε μια φόρμα ένα Image component για να φορτωνω
εικόνες.Αν καμια φορα η εικόνα ξεπερνα το μεγεθος
του component δεν θέλω να κάνει την εικόνα strech,
υπάρχει κάποια ιδιότητα ή κάποιος κώδικας που όταν
φορτώνεται τέτοια εικονα να βγάζει δεξια και κάτω δυο μπάρες
για να μπορώ να την βλέπω?Επίσης δεν θα ήθελα να βαλω ξεχωριστα scrollbars
γιατι δεν θα φαίνεται ωραίο.

Ευχαριστώ

nbc
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 526
Εγγραφή: 05 Σεπ 2009 20:12
Επικοινωνία:

Image component

Δημοσίευση από nbc » 08 Μαρ 2010 22:29

Αν θυμάμαι καλά, γίνεται βάζοντας το TImage σε TScrollbox. Το TImage->AutoSize πρέπει να είναι true.

Darkdream3r
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 23 Νοέμ 2007 12:26

Image component

Δημοσίευση από Darkdream3r » 10 Μαρ 2010 16:31

Καταρχην σε ευχαριστω πολυ που απαντησες.Αν δε κάνω λάθος το autosize είναι
όταν βάζεις εικόνα μεγαλύτερη απο το component να σου μεγαλώνει το component.
Εγώ το θέλω να είναι σταθερό.Εστω αμα βάλω scrollbars για να κουνάω την εικόνα
ποιος είναι ο κώδικας ή έστω ποια είναι η ιδοτητα που κουνλαει την εικόνα?

nbc
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 526
Εγγραφή: 05 Σεπ 2009 20:12
Επικοινωνία:

Image component

Δημοσίευση από nbc » 10 Μαρ 2010 17:51

Κατάλαβα τι ζητάς και η λύση είναι αυτή που σου έγραψα (μόλις τη δοκίμασα).

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Image component

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 10 Μαρ 2010 20:13

se afto apantise ...
to TImage tha mpei mesa sto TScrollbox ...
opote otan einai megaleitero tou pllasiou tou
TScrollbox tha vgazei bares...

Darkdream3r
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 23 Νοέμ 2007 12:26

Image component

Δημοσίευση από Darkdream3r » 12 Μαρ 2010 21:43

Σας ευχαριστω πολυ. Οντως δουλευει
δεν το είχα καταλάβει στην αρχή.

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες