πρόβλημα με την ημερομηνία

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
alex_begos
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: 07 Σεπ 2007 19:29

πρόβλημα με την ημερομηνία

Δημοσίευση από alex_begos » 10 Μαρ 2010 18:08

Σε μια βάση mysql ένα πίνακα στον οποίο έχω ορίσει ένα πεδίο τύπου date.
Με την χρήση της php εισάγω από ένα αρχείο *.csv εγγραφές στον πίνακά μου.

Στο αρχείο η ημερομηνία είναι της μορφής 30/12/2009 και δεν γίνεται σωστά η εισαγωγή.

Πώς θα λυθεί το πρόβλημα αυτό?
Όταν μετά την εισαγωγή πάω να δω της τιμές της στήλης του πίνακά μου βλέπω 0000-00-00

NDH
Δημοσιεύσεις: 403
Εγγραφή: 03 Φεβ 2009 13:56
Επικοινωνία:

πρόβλημα με την ημερομηνία

Δημοσίευση από NDH » 10 Μαρ 2010 19:33

ayto poy vlepeis einai Year/Month/Day an allakseis sto arxeio sou tis imerominies alios an den mporeis i den einai eukolo stile ena minima na vroume allo poio kalo tropo .

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

πρόβλημα με την ημερομηνία

Δημοσίευση από fafos » 10 Μαρ 2010 19:36

profanos sthn vash h hmeromhnia einai os date h opoia dexetai mono morfh 2010-03-31..

tha prepei prin kanei thn eisagosh sthn vash na kaneis se agglikh hmeromhnia me explode:

Κώδικας: Επιλογή όλων


 $paliadate = '30/12/2009';
 $neadate = explode('/', $paliadate);
$neadate = $neadate[2].'-'.$neadate[1].'-'.$neadate[0];

.... kodikas eisagoghs sthn vash....

NDH
Δημοσιεύσεις: 403
Εγγραφή: 03 Φεβ 2009 13:56
Επικοινωνία:

πρόβλημα με την ημερομηνία

Δημοσίευση από NDH » 10 Μαρ 2010 19:41

kai na opoio sostos tropos sorry pou apantisa ligo viastika!
Mpravo Fafos! 8)

Άβαταρ μέλους
alex_begos
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: 07 Σεπ 2007 19:29

πρόβλημα με την ημερομηνία

Δημοσίευση από alex_begos » 10 Μαρ 2010 21:33

ευχαριστώ παιδια τώρα θα το δοκιμάσω...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες