Vb .net Πως να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα με serial number ;

Συζητήσεις για τις γλώσσες του dot Net και για του Visual Studio της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
netbasic
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 13 Μαρ 2010 11:36

Vb .net Πως να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα με serial number ;

Δημοσίευση από netbasic » 13 Μαρ 2010 11:50

Καλημέρα

χρησιμοποιώ vb .net σε sharpdevelop και φτιάχνω ένα πρόγραμμα ας πούμε κάποιο αρκετά απλό όπως αυτό

Κώδικας: Επιλογή όλων

Public Partial Class MainForm
	Public Sub New()
		' The Me.InitializeComponent call is required for Windows Forms designer support.
		Me.InitializeComponent()
		
		'
		' TODO : Add constructor code after InitializeComponents
		'
	End Sub
End Class
αυτό δεν είναι τίποτα παρά μια φόρμα κενή :p

Εκείνο που θέλω είναι να προσθέσω στο στο πρόγραμμα δυνατότητα serial key, όπως στα εμπορικά προγράμματα που αγοράζουμε και βάζουμε κάποιο κλειδί για να χρησιμοποιήσουμε αφού τα έχουμε αγοράσει . Κάτι όπως το πρόγραμμα λήγει σε 20 ημέρες παρακαλώ εισάγεται το serial number σας , κάτι τέτοιο πως μπορούμε να το φτιάξουμε σε vb .net ;

waxark
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: 04 Μαρ 2010 14:16

Vb .net Πως να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα με serial number ;

Δημοσίευση από waxark » 14 Μαρ 2010 02:57

εννοεις οταν θα πας να μπεις στο προγραμμα να σου βγαζει serial key.....η να εχει το προγραμμα product key ας πουμε.. που να το πατας και να μπορεις να χρησημοποιησεις το προγραμμα?

flasher1973
Δημοσιεύσεις: 37
Εγγραφή: 10 Μαρ 2010 22:07

Vb .net Πως να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα με serial number ;

Δημοσίευση από flasher1973 » 15 Μαρ 2010 11:49

netbasic έγραψε:Καλημέρα

χρησιμοποιώ vb .net σε sharpdevelop και φτιάχνω ένα πρόγραμμα ας πούμε κάποιο αρκετά απλό όπως αυτό

Κώδικας: Επιλογή όλων

Public Partial Class MainForm
	Public Sub New()
		' The Me.InitializeComponent call is required for Windows Forms designer support.
		Me.InitializeComponent()
		
		'
		' TODO : Add constructor code after InitializeComponents
		'
	End Sub
End Class
αυτό δεν είναι τίποτα παρά μια φόρμα κενή :p

Εκείνο που θέλω είναι να προσθέσω στο στο πρόγραμμα δυνατότητα serial key, όπως στα εμπορικά προγράμματα που αγοράζουμε και βάζουμε κάποιο κλειδί για να χρησιμοποιήσουμε αφού τα έχουμε αγοράσει . Κάτι όπως το πρόγραμμα λήγει σε 20 ημέρες παρακαλώ εισάγεται το serial number σας , κάτι τέτοιο πως μπορούμε να το φτιάξουμε σε vb .net ;





Αυτο για να το πετύχεις χρειάζεσε τα εξής.

1. Θα βρίσκεις το serial number του hard drive
2. ας πούμε ειναι το 12345678 θα φτιάξεις ενα αλγόριθμο που βάση του serial number να σου δίνει ο χρήστης ενα αλλο σερrial.
3.Αν εισάγει το σωστο το πρόγραμμα θα παίζει.


εκτός του serial HD μπορείς να πάρεις και την κάρτα γραφικών το speed του cpu και πολλά αλλα αλλα εγκυμονεί ο κίνδυνος να αλλάξει ο χρήστης καποιο απο αυθτα και να ξαναχρει΄'αζεσε registration.

τώρα οσον αφορά το date εκει ειναι λίγο πιο δύσκολα τα π΄ραγματα για να το φτιάξεις μόνος σου.
θα πρέπει να ελέγχεις και αν ο χρήστης αλλαξε το ρολοι.

elorant
Δημοσιεύσεις: 173
Εγγραφή: 23 Σεπ 2009 23:09

Vb .net Πως να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα με serial number ;

Δημοσίευση από elorant » 15 Μαρ 2010 13:51

Το να ζητά η εφαρμογή σου serial number είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι πως θα αποφύγεις το ενδεχόμενο κάποιος να πάρει το serial και να το μοιράσει σε άλλους δέκα χρήστες. Οπότε είτε θα πρέπει να «δέσεις» την εφαρμογή με τον χρήστη μέσω hardware-όπου το καλύτερο είναι να δίνεις κάποιο usb hash καθώς οτιδήποτε άλλο αλλάζει με τον καιρό, είτε θα πρέπει να επικοινωνεί η εφαρμογή σου με έναν κεντρικό server ανά τακτά χρονικά διαστήματα κι εκεί να κάνει upload ένα usage log ώστε μετά να διασταυρώσεις serial numbers με χρήστες για να βρεις παράνομα Logins-το οποίο συνεπάγεται πως η εφαρμογή σου θα πρέπει να είναι updatable από το δίκτυο ώστε να μπορείς να την κλειδώσεις όποτε θες.

Easier said than done.

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Vb .net Πως να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα με serial number ;

Δημοσίευση από virxen75 » 15 Μαρ 2010 20:26

το καλύτερο όσον αφορά τα serials είναι να το <<δέσεις>> με τον σκληρό
δίσκο του χρήστη.

θα πάρεις το physical serial number του(δεν αλλάζει,είναι εργοστασιασκός) και όχι το volume serial number (που αλλάζει ακόμα και με format)

papas2
Δημοσιεύσεις: 59
Εγγραφή: 15 Μάιος 2004 18:16

Vb .net Πως να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα με serial number ;

Δημοσίευση από papas2 » 16 Μαρ 2010 10:00

Κατι που εχω κανει ειναι το εξης:
1)Πηρα το serial number του cd οπου εγραψα το προγραμμα.
2)Το εβαλα για ελεγχο μεσα στο προγραμμα.Δηλ. οταν ξεκινα το προγραμμα διαβαζει το serial number και αν ειναι ιδιο με αυτο που εβαλα μεσα στο προγραμμα ολα καλα.
3)Για να το τρεχει ο κατοχος το προγραμμα πρεπει να εχει το αυθεντικο cd στη cdιερα καθε φορα.
Αυτο εχει τους εξης περιορισμους:
1)Δεν κανει για μαζικη παραγωγη cd γιατι για καθε cd πρεπει να το βαζεις στο πηγαιο κωδικα και να το μεταγλωτιζεις παλι.Απο την αλλη παλι δεν μπορω να πω οτι πουλησα δα και εκκατομυρια κοματια οποτε με βολεψε.
2)Το cd δεν αντιγραφεται οποτε αν ο κατοχος το χασει δεν μπορει να τρεξει το προγραμμα αλλα σε τελικη αναλυση αυτο θελω και εγω.

Civilsitis
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 12 Ιαν 2011 02:35
Τοποθεσία: Αθήνα

Vb .net Πως να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα με serial number ;

Δημοσίευση από Civilsitis » 12 Ιαν 2011 02:45

Στην περίπτωση που ο χρήστης κατεβάζει το πρόγραμμα απο το internet??? Υπάρχει κάποιος τρόπος να κλειδώσουμε;;;;

Απάντηση

Επιστροφή στο “dot Net και Visual Studio”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης