Απορια Για προγραμμα σε C

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Stefos
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: 25 Δεκ 2009 02:16

Απορια Για προγραμμα σε C

Δημοσίευση από Stefos » 14 Μαρ 2010 18:32

κανω ενα μαθηματικο προβλημα σε c!
για την ακριβεια ειναι επιλυση μη γραμμικων εξισωσεων
κ υπαρχουν τρεις μεθοδοι!
εχω κανει τον κωδικα για την καθε μεθοδο
αλλα θελω να τα βαλω ολα μαζι σε ενα προγραμματακι
ωστε να ζηταει απο το χρηση να δωσει μια επιλογη
κ να κανει τα αλλα μονο του!
αλλα επειδη οι 3 συναρτησεις(μια για καθε μεθοδο) πρεπει να εχουν αλλη μια μικρη συναρτηση θελω με καποιο τροπο να το ορισω στο κυριο προγραμμα
κ να την βλεπουμ ολες οι συναρτησεις..πως μπορω να το κανω αυτο?

επισης αν ξερεις καποιος να μου πει πως μπορω να δινω απο το πληκτρολογια μια συναρτηση
θα βοηθουσε :)

Erevis
Δημοσιεύσεις: 56
Εγγραφή: 12 Ιουν 2008 16:31
Τοποθεσία: Χαλάνδρι

Απορια Για προγραμμα σε C

Δημοσίευση από Erevis » 15 Μαρ 2010 00:45

Δήλωσε τη συνάρτηση αυτή πάνω από τις υπόλοιπες.

Για να διαβάσεις μια συνάρτηση:

Μια ιδεά θα ήταν να διαβάζεις επαναληπτικά τα πολυώνυμα της συνάρτησης και να έχεις ένα struct με πεδία το βαθμό του πολυωνύμου και το συντελεστή του. Κάθε φορά που θα διαβάζεις ένα πολυώνυμο θα το περνάς σε μία συνδεδεμένη λίστα. Όταν σταματήσεις το επαναληπτικό διάβασμα θα έχεις μια λίστα με τα πολυώνυμα της συνάρτησης.

Stefos
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: 25 Δεκ 2009 02:16

Απορια Για προγραμμα σε C

Δημοσίευση από Stefos » 15 Μαρ 2010 02:15

το λυσα το ενα προβλημα αυτο με τη συναρτηση..
απλα τα δηλωσα σε καθε μια συναρτηση κ απλα την δηλωσα μια φορα..
οποτε αν χρειαστει να αλλαξω πολυωνυμο το αλλαζω μονο
στην δηλωση αυτης της συναρτηση κ ειμαι οκ :)

τωρα αυτο με το πολυωνυμο που ειπες θελει ψαξιμο κ δν εχω ουτε ορεξη ουτε χρονο...

κ κατι ακομη..πως μπορω να εμφανισω τα στοιχεια σε στηλες?
ωστε να μην ξεπερναει το οριο?
δλδ πχ πανω να ειναι α/α α β
κ κατο απο καθε στηλη να εχει τα στοιχεια..

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Απορια Για προγραμμα σε C

Δημοσίευση από virxen75 » 15 Μαρ 2010 09:46

στείλε ένα αριθμητικό παράδειγμα με την ακριβή
έξοδο που θες.τι εννοείς όριο?

Stefos
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: 25 Δεκ 2009 02:16

Απορια Για προγραμμα σε C

Δημοσίευση από Stefos » 16 Μαρ 2010 13:52

εχουμε τη συναρτηση f(x)=x3-2x-5
κ δυο τιμες α κ β

κ θελουμε στην εξοδο να μας εμφανιζει τις τιμες

σε μια στηλη τις τιμες που παιρνει το α διπλα του β του f(α) του f(β) κτλ

α β f(α) f(β)
2 4.43 2,454 3.541
4 5.43 2,54 6,35
3 2.54 4,54 1,486
6 1.566 2,369 3,14
4 1.23 7,56 3,13
4 3.31 3,14 0,12


να τα εμφανιζει ετσι
αλλα οταν ειναι μεγαλο ενα νουμερο
να μην χαλαει η διπλα στηλη

δλδ να μην γινετε αυτο

α β f(α) f(β)
2 4.43 2,454 3.541
4 5.43 2,541111 6,35
3 2.54 4,5454 1,486
6 1.566 2,369312 3,14
4 1.23 7,56 3,13
4 3.31 3,14 0,12

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Απορια Για προγραμμα σε C

Δημοσίευση από virxen75 » 16 Μαρ 2010 18:40

Κώδικας: Επιλογή όλων


#include <stdio.h>

int main&#40;&#41;&#123;
float resultsA&#91;&#93;=&#123;1.232,3435.4,4,1.222,3.444,6.66,77777.77&#125;;
float resultsB&#91;&#93;=&#123;1234.1,345.1,4,1.22,3.444,6.66,777777.77&#125;;
printf&#40;"\n  A/A      A          B          C          D"&#41;;
for &#40;int i=0;i<7;i++&#41;
      printf&#40;"\n%4d %10.3f %10.3f %10.3f %10.3f",&#40;i+1&#41;,resultsA&#91;i&#93;,resultsB&#91;i&#93;,resultsA&#91;i&#93;,resultsB&#91;i&#93;&#41;;
      getchar&#40;&#41;;
return 0;
&#125;
δες αυτό

Stefos
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: 25 Δεκ 2009 02:16

Απορια Για προγραμμα σε C

Δημοσίευση από Stefos » 21 Μαρ 2010 23:44

βοηθησε λιγο αυτο που μου πες αλλα τελειως δεν λυθηκε το προβλημα..τεσπα την παρουσιαση την εκανα κ πηγε κ πολυ καλα :)
κατι αλλο που θελω να ρωτησω..

σε ενα αλλο προγραμμα θελω να κανω μια συναρτηση κ να περασω σαν παραμετρο 3 πινακες..
θα γινει void print(float *,float *,float *);
κ μετα στον ορισμο της συναρτησης θα γινει
void print(float *c,float *b,float *d){
ο κωδικας της συναρτησης
}

ετσι δεν γινετε ή τα εχω ?
ο πρωτος πινακας ειναι δυο διαστασεων

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Απορια Για προγραμμα σε C

Δημοσίευση από virxen75 » 22 Μαρ 2010 00:02

www.ibiblio.org/pub/languages/fortran/append-c.html

www.macdonald.egate.net/CompSci/harray2.html

εχει θεωρία και παραδείγματα.

πρόσεξε τον πίνακα 2 διαστάσεων που αναφέρεις....

Stefos
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: 25 Δεκ 2009 02:16

Απορια Για προγραμμα σε C

Δημοσίευση από Stefos » 22 Μαρ 2010 17:51

να σ πω την αληθεια δεν εβγαλα ακρη :S

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Απορια Για προγραμμα σε C

Δημοσίευση από virxen75 » 22 Μαρ 2010 20:31

Stefos έγραψε:να σ πω την αληθεια δεν εβγαλα ακρη :S



Κώδικας: Επιλογή όλων


#include <stdio.h>

void print&#40;int a&#91;&#93;&#91;3&#93;,int a_size,int *b,int b_size&#41;&#123;
    
    for &#40;int i=0;i<a_size;i++&#41;&#123;
       for&#40;int j=0;j<3;j++&#41;
           printf&#40;" A&#91;%d&#93;&#91;%d&#93;=%d ",i,j,a&#91;i&#93;&#91;j&#93;&#41;;
        printf&#40;"\n"&#41;;
    &#125;
    printf&#40;"\n"&#41;;
    for &#40;int i=0;i<b_size;i++&#41;
        printf&#40;" B&#91;%d&#93;=%d ",i,b&#91;i&#93;&#41;;
&#125;

int main&#40;&#41;&#123;
    int a&#91;10&#93;&#91;3&#93;;
    int b&#91;20&#93;;
    //gemisma pinakon
    for &#40;int i=0;i<10;i++&#41;
       for&#40;int j=0;j<3;j++&#41;
            a&#91;i&#93;&#91;j&#93;=i*3+j;
    for &#40;int i=0;i<20;i++&#41;
            b&#91;i&#93;=i;       
    //kalo tin sinartisi
    print&#40;a,10,b,20&#41;;
    getchar&#40;&#41;;
    return 0;
            
&#125; 

τώρα?

Stefos
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: 25 Δεκ 2009 02:16

Απορια Για προγραμμα σε C

Δημοσίευση από Stefos » 22 Μαρ 2010 22:59

ευχαριστω :)
βγηκε η ακρη..εγω
απλα δεν εδινα σαν παραμετρο το ενα μεγεθος του πινακα :)

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες