Πρόβλημα με limit chars σε textarea & checkbox

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με limit chars σε textarea & checkbox

Δημοσίευση από vcore » 15 Μαρ 2010 23:28

Καλησπέρα.

Μέσα στην html μου έχω:

Κώδικας: Επιλογή όλων

                            <div id="mt" class="limittext" style="display&#58;none;">sometext</div>
και σε ένα js που κάνω include έχω:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$&#40;'input#menu_title&#91;maxlength&#93;'&#41;.keyup&#40;function&#40;&#41;&#123;											
		var max = parseInt&#40;$&#40;this&#41;.attr&#40;'maxlength'&#41;&#41;;
		if&#40;$&#40;this&#41;.val&#40;&#41;.length > max&#41;&#123;
			$&#40;'#mt'&#41;.fadeIn&#40;'fast'&#41;;			
			$&#40;this&#41;.val&#40;$&#40;this&#41;.val&#40;&#41;.substr&#40;0, $&#40;this&#41;.attr&#40;'maxlength'&#41;&#41;&#41;;
		&#125;

		//$&#40;this&#41;.parent&#40;&#41;.find&#40;'.limittext'&#41;.html&#40;&#40;max - $&#40;this&#41;.val&#40;&#41;.length&#41; + ' characters remaining'&#41;;
		
	&#125;&#41;;


Δεν μου εμφανίζει το div με id mt με καμία παναγία λέμε!!!
Που είναι το λάθος? :x

Ευχαριστώ πολύ!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vcore την 17 Μαρ 2010 23:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με limit chars σε textarea & checkbox

Δημοσίευση από vcore » 16 Μαρ 2010 22:12

ουδείς?
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Πρόβλημα με limit chars σε textarea & checkbox

Δημοσίευση από dimsis » 17 Μαρ 2010 08:42

demo: http://www.avadaz.com/playground/jquery ... _input.htm

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http&#58;//www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http&#58;//www.w3.org/1999/xhtml" xml&#58;lang="el" lang="el">
<head>
<meta name="lang" http-equiv="Content-Language" content="el" />
<title>Test by DimSis</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<link rel="icon" href="favicon.ico" />
<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" />
<meta name="Description" content="test" />
<meta name="Keywords" content="test" />
<meta name="author" content="Developed by Dimitris Siskopoulos" />
<link rel="stylesheet" href="css/style.css" type="text/css" />
<style>
#mt &#123; display&#58;none&#125;
.limittext &#123; color&#58;#FF0000&#125;
</style>
<script src="http&#58;//www.google.com/jsapi" type="text/javascript"></script>
<script type="text/javascript">
  google.load&#40;"jquery", "1.4.2"&#41;; 
  //google.load&#40;"jqueryui", "1.7.2"&#41;;
</script>
<script>
$&#40;function &#40;&#41; &#123; 
	$&#40;'input#menu_title'&#41;.keyup&#40;function&#40;&#41;&#123;                                 
      var max = parseInt&#40;$&#40;this&#41;.attr&#40;'maxlength'&#41;&#41;;
      if&#40;$&#40;this&#41;.val&#40;&#41;.length >= max&#41;&#123;
        //$&#40;this&#41;.val&#40;$&#40;this&#41;.val&#40;&#41;.substr&#40;0, $&#40;this&#41;.attr&#40;'maxlength'&#41;&#41;&#41;;
 	  	$&#40;'#mt'&#41;.fadeIn&#40;'slow'&#41;;
      &#125;
	 $&#40;'#counter'&#41;.text&#40;'Characters left&#58; ' + &#40;max-$&#40;this&#41;.val&#40;&#41;.length&#41;&#41;;
   &#125;&#41;;
&#125;&#41;;
</script>
</head>
<body>
<form>
	Γράψε κάτι &#40;max&#58;10 chars&#41;&#58;<input type="text" name="menu_title" id="menu_title" maxlength="10" />
	<span name="mt" id="mt" class="limittext">Μέχρι 10 είπαμε!</span>
</form>
<div id="counter"></div>
</body>
</html>
Δεν έμπαινε ποτέ στο if σου... γιατί είχες μεγαλύτερο όχι και ίσο με το max...

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με limit chars σε textarea & checkbox

Δημοσίευση από vcore » 17 Μαρ 2010 17:03

:o :o :o Είχα την εντύπωση ότι αφού έφτανα στο max θα δούλευε λογικά ο κώδικας γιατί
με αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$&#40;this&#41;.parent&#40;&#41;.find&#40;'.limittext'&#41;.html&#40;&#40;max - $&#40;this&#41;.val&#40;&#41;.length&#41; + ' characters
έπερνα τους υπολοιπόμενους χαρακτήρες...

Να σε καλά σε ευχαριστώ!!!
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Πρόβλημα με limit chars σε textarea & checkbox

Δημοσίευση από dimsis » 17 Μαρ 2010 17:46

Ναι αλλά το $(this).parent().find... το είχες εκτός if :wink:
Να'σαι καλά.

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με limit chars σε textarea & checkbox

Δημοσίευση από vcore » 17 Μαρ 2010 20:57

Thanks dim :)
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με limit chars σε textarea & checkbox

Δημοσίευση από vcore » 17 Μαρ 2010 22:40

Να ρωτήσω κάτι ακόμα?

Κάτι παίζει με το ajax script και δεν μπορώ να καταλάβω τι... :x

Εχω στην φόρμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<input name="menu_active" id="menu_active" value="1" type="checkbox">
Και στο js:

Κώδικας: Επιλογή όλων

		$.ajax&#40;&#123;
			type &#58; 'POST',
			url &#58; 'functions/menu_insert.php',
			dataType &#58; 'json',
			data&#58; &#123;
				menu_title &#58; $&#40;'#menu_title'&#41;.val&#40;&#41;,
				menu_parent_id  &#58; $&#40;'#menu_parent_id'&#41;.val&#40;&#41;,
				menu_description  &#58; $&#40;'#menu_description'&#41;.val&#40;&#41;,
				menu_active  &#58; $&#40;'#menu_active'&#41;.val&#40;&#41;				
			&#125;,
Στο menu_insert.php:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$ma = $_POST&#91;'menu_active'&#93;;
	mysql_query&#40;"INSERT INTO neaeparxia_menu &#40;
							menu_id,
							menu_parent_id,
							menu_position,
							menu_title,
							menu_description,
							menu_active
							&#41; VALUES &#40;
							'',
							'$mpi',
							'$position',
							'$mt',
							'$md',
							'$ma'
							&#41;", $db&#41;;
Αν το κάνω με php απλά παίζει αλλά έτσι όπως έχει γίνει συνέχεια το menu_active πάει και καρφώνει στην βάση 1 χωρίς εγώ να έχω κλικάρει στο checkbox. Βλέπεις τίποτα βρόμικο που δεν φτάνουν οι γνώσεις μου να το δω?

Ευχαριστώ και πάλι!
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Πρόβλημα με limit chars σε textarea & checkbox

Δημοσίευση από dimsis » 17 Μαρ 2010 23:17

Αν κατάλαβα καλά το checked state του checkbox θέλεις να ελέγξεις και όχι το value του... οπότε κάτι τέτοιο θα χρειαστείς:
menu_active : $('#menu_active:checked').val()
θα πρέπει να ελέγξεις και για null αν είναι uncheked...

Γενικότερα μπορείς να ελέγχεις αν ένα checkbox είναι checked κάπως έτσι
if ($('#menu_active:checked').val() !== null) {
// ο κώδικας σου εδώ
}

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με limit chars σε textarea & checkbox

Δημοσίευση από vcore » 17 Μαρ 2010 23:20

Ναι κάτι τέτοιο ψάχνω.

Αμα δεν ψάχνεις και πιο λεπτομεριακά στον γούγλη.....

Ορίστε η λύση:

Κώδικας: Επιλογή όλων

			if &#40;$&#40;'input&#91;type="checkbox"&#93;'&#41;.is&#40;'&#58;checked'&#41;&#41; &#123;
					var menu_active = 1;
					//alert&#40;menu_active&#41;;
					//$&#40;'#some_textarea'&#41;.html&#40;$&#40;this&#41;.val&#40;&#41;&#41;;
				 &#125; else &#123;
				 	var menu_active = 0;
					//alert&#40;menu_active&#41;;
				 &#125;
οπότε μετά από αυτό θα πασάρει ο ajax στο Php το menu_Active με την σωστή τιμή! όσο για το state το checkbox εχει 2 οπότε αν δεν είναι γιάννης θα είναι γιαννάκης :kaloe:
Ευχαριστώ και πάλι φίλος.
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες