project σε java( jsp και servlets)-πρόβλημα με φόρμα

Συζητήσεις για την Java

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
pantelispyla
Δημοσιεύσεις: 45
Εγγραφή: 06 Νοέμ 2009 10:20

project σε java( jsp και servlets)-πρόβλημα με φόρμα

Δημοσίευση από pantelispyla » 16 Μαρ 2010 17:04

έχω ένα project σε java στο οποίο χρησιμοποιώ jsp και servlets.
έχω μια φόρμα στην οποία υπάρχει ένα checkbox το οποίο οταν πατηθεί θέλω να ενεργοποιεί ένα δεύτερο textfield αναλόγως αν είναι ενεργοποιημένο ή όχι το checkbox.
όμως οταν ξαναφορτώνει την φόρμα θέλω να κρατάει τα υπόλοιπα πεδία στο πίνακα αν έχουν συμπληρωθεί.
το πρόβλημα είναι ότι στην ίδια φόρμα και έχω και ενα ακόμα κουμπί,την αποθήκευση όλων αυτών το οποίο δεν δουλεύει ταυτόχρονα με το checkbox μέσα στην ίδια φόρμα.
ξέρει κανείς να με βοηθήσει...?

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

project σε java( jsp και servlets)-πρόβλημα με φόρμα

Δημοσίευση από burnmind » 16 Μαρ 2010 20:39

Εκτός του ότι τα λες λίγο μπερδεμένα, χωρίς να post-άρεις και τον κώδικά σου λίγο δύσκολο να σου απαντήσει κάποιος χωρίς κληρονομικό χάρισμα! :P

pantelispyla
Δημοσιεύσεις: 45
Εγγραφή: 06 Νοέμ 2009 10:20

project σε java( jsp και servlets)-πρόβλημα με φόρμα

Δημοσίευση από pantelispyla » 17 Μαρ 2010 15:45

Λοιπόν, έχω αυτόν τον κώδικα,

Κώδικας: Επιλογή όλων

    stmt1 = con.prepareCall("select distinct * from company;");
             stmt4=con.prepareCall("select * from activities;");
             rs1=stmt1.executeQuery();
             rs4=stmt4.executeQuery();
             out.println&#40;"<table border='1' CELLSPACING='0' CELLPADDING='0'BORDERCOLOR='559955'><tr bgcolor='#999999'><td>Εταιρια</td><td>Είδος</td><td>Ποσό</td><td>Ημ. Έναρξης</td><td>Ημ. Λήξης</td><td>Σημείωση</td><td>Αναδρομικότητα</td><td>Κάθε Πότε</td></tr>"&#41;;
                        out.println&#40;"<tr><form action='http&#58;//localhost&#58;8080/FinancialData/test' method='post'><input type ='hidden' name='mode' value='ok'><td><select name='company_idfor' ><option value=''>Επιλογή Εταιρίας"&#41;;
                        rs1.beforeFirst&#40;&#41;;
                        for &#40;int i = 0; i < 5; i++&#41; &#123;
                            rs1.next&#40;&#41;;
                            out.println&#40;"<OPTION VALUE='" + rs1.getString&#40;"id"&#41; + "'>" + rs1.getString&#40;"title_distinctive"&#41;&#41;;
                            System.out.println&#40;"b="+rs1.getString&#40;"id"&#41;&#41;;
                        &#125;
                        out.println&#40;"</select></td>"&#41;;
                        out.println&#40;"<td><select name='activities_idfor' ><option value=''>Επιλογή εσόδου"&#41;;
                        rs4.beforeFirst&#40;&#41;;
                        for &#40;int k = 0; k <5; k++&#41; &#123;
                            rs4.next&#40;&#41;;
                            out.println&#40;"<OPTION VALUE='" + rs4.getString&#40;"id"&#41; + "'>" + rs4.getString&#40;"kind_of_activity"&#41;&#41;;
                            //System.out.println&#40;"b="+rs.getString&#40;"id"&#41;&#41;;
                        &#125;
                        out.println&#40;"</select></td>"&#41;;
                        out.println&#40;"<td><input type='text' name='price' size='4'></td><td align='center'><input type='text' name='ds_for' size='8'></td><td align='center'><input type='text' name='de_for' size='8'></td><td align='center'><input type='text' name='notes' size='8'></td>"&#41;;                        
                        out.println&#40;"<input type='hidden' name='check' value='on'/><td align='center'><input type='checkbox' name='recursive'></td>"&#41;;
                        out.println&#40;"<td align='center'><input type='text' name='whenrecursive' size='6' disabled value=0></td>"&#41;;                        
                        out.println&#40;"<input type='hidden' name='mode' value='save'><input type='hidden' name='check' value='save'><td><input type='submit' value='Αποθήκευση' ></td></form>"&#41;;
                        out.println&#40;"</tr></table>"&#41;;
και θέλω όταν θα ενεργοποιηθεί το checkbox να μου ενεργοποιήσει το τελευταίο text field(whenrecursive).Αρχικά αυτό...

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

project σε java( jsp και servlets)-πρόβλημα με φόρμα

Δημοσίευση από burnmind » 17 Μαρ 2010 16:08

Για να το κάνεις αυτόματα, χωρίς να να ξαναφορτώσεις τη σελίδα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις JavaScript. Στο checkbox σου θα προσθέσεις onclick="nameOfFunction()" και θα γράψεις μία JS function που θα εμφανίζει αυτό που θέλεις, στο σημείο που θέλεις.

pantelispyla
Δημοσιεύσεις: 45
Εγγραφή: 06 Νοέμ 2009 10:20

project σε java( jsp και servlets)-πρόβλημα με φόρμα

Δημοσίευση από pantelispyla » 17 Μαρ 2010 19:09

Ωραια και πως θα βάλω javascript μέσα στο servlet?? Το έχω προσπαθήσει αλλά δεν τα καταφερα.

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

project σε java( jsp και servlets)-πρόβλημα με φόρμα

Δημοσίευση από burnmind » 17 Μαρ 2010 19:40

pantelispyla έγραψε:Ωραια και πως θα βάλω javascript μέσα στο servlet?? Το έχω προσπαθήσει αλλά δεν τα καταφερα.
Φτιάξε ένα αρχείο .js (πχ functions.js) στο οποίο θα βάλεις το function σου και απλά πέρνα το url του στο <head>.

Παράδειγμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

out.println&#40;"<head>"&#41;;
...
out.println&#40;"<script type="text/javascript" src="functions.js"></script>&#41;;
...
out.println&#40;"</head>"&#41;;

pantelispyla
Δημοσιεύσεις: 45
Εγγραφή: 06 Νοέμ 2009 10:20

project σε java( jsp και servlets)-πρόβλημα με φόρμα

Δημοσίευση από pantelispyla » 20 Μαρ 2010 19:55

Οκ.Σ'ευχαριστώ!!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Java”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης