mysqli και mysqlqueries

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cn92
Δημοσιεύσεις: 232
Εγγραφή: 25 Ιαν 2008 19:00
Τοποθεσία: Γλυφαδα
Επικοινωνία:

mysqli και mysqlqueries

Δημοσίευση από cn92 » 24 Μαρ 2010 10:15

1) Αν θέλω να εμφανίσω μόνο μία εγγραφή από ένα mysql_query, τι κάνω? Εγώ έχω γράψει αυτό, υπάρχει και ποιο απλός τρόπος?

Κώδικας: Επιλογή όλων

                	$result=mysql_query("SELECT title, content FROM articles WHERE placeid='1' AND lang='gr' ORDER BY id ASC");
			$num = mysql_num_rows ($result);
			mysql_close();
			if ($num > 0 ) {
			$i=0;
			while &#40;$i < 1&#41; &#123;
			$title = mysql_result&#40;$result,$i,"title"&#41;;
			$id = mysql_result&#40;$result,$i,"id"&#41;;
			$content = html_entity_decode&#40;mysql_result&#40;$result,$i,"content"&#41;&#41;;
			

 echo $title; 
 print $content; 
 ++$i;&#125;&#125;
2)
Θέλω μέσα σε ένα αρχείο php να βάλω 2 mysql_queries. Με μία γρήγορη αναζήτηση είδα ότι γίνεται με mysqli όχι με mysql.. Βρήκα κάποια tutorials αλλά δεν κατάφερα κάτι.. Πώς συντάσσεται αυτή?

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

mysqli και mysqlqueries

Δημοσίευση από dva_dev » 24 Μαρ 2010 10:48

1) Σφάξε το while και βάλε στο query σου LIMIT 1
2) Γίνεται με οτιδήποτε, όχι μόνο με mysqli και όχι μόνο 2 φορές. Απλώς θα βάλεις Χ φορές το mysql_query() και Χ φορές το mysql_result

Για mysqli δες και το
http://www.php.net/manual/en/mysqli.query.php

Άβαταρ μέλους
cn92
Δημοσιεύσεις: 232
Εγγραφή: 25 Ιαν 2008 19:00
Τοποθεσία: Γλυφαδα
Επικοινωνία:

mysqli και mysqlqueries

Δημοσίευση από cn92 » 24 Μαρ 2010 11:12

1) Οκ, ευχαριστώ, τώρα λειτουργεί!
2) Το δοκίμασα αλλά μου εμφάνιζε τα αποτελέσματα μόνο του πρώτου query.. στο 2ο εμφάνιζε ότι δεν υπάρχουν εγγραφές...

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

mysqli και mysqlqueries

Δημοσίευση από dva_dev » 24 Μαρ 2010 12:57

Τσεκάρισε ότι το 2ο query σου έχει εγγραφές να σου φέρει (ακόμα και αν το τρέχεις μόνο του) πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο.

Άβαταρ μέλους
cn92
Δημοσιεύσεις: 232
Εγγραφή: 25 Ιαν 2008 19:00
Τοποθεσία: Γλυφαδα
Επικοινωνία:

mysqli και mysqlqueries

Δημοσίευση από cn92 » 24 Μαρ 2010 13:35

ναι το δοκίμασα και στο phpmyadmin και δίνει..
Ο κώδικας είναι αυτός..

Όταν βάζω limit 1, πως παίρνω τις εγγραφές μετά?
Το αφήνω έτσι?
mysql_result($result,$i,"title");

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$query="SELECT title, content FROM articles WHERE placeid='1' AND lang='gr' ORDER BY id ASC LIMIT 1";
			$result=mysql_query&#40;$query&#41;;
			mysql_close&#40;&#41;;
			$title = mysql_result&#40;$result,$i,"title"&#41;;
			$id = mysql_result&#40;$result,$i,"id"&#41;;
			$content = html_entity_decode&#40;mysql_result&#40;$result,$i,"content"&#41;&#41;;
			
?>
<h1><?php echo $title; ?></h1>
<?php print $content; ?>
<hr />
            <?php
			$query="SELECT title, id FROM articles WHERE placeid='4' AND lang='gr' ORDER BY id DESC";
			$result=mysql_query&#40;$query&#41;;
			$num = mysql_num_rows &#40;$result&#41;;
			mysql_close&#40;&#41;;
			?>
            <ul class="arrow">
            <?php
			if &#40;$num > 0 &#41; &#123;
			$i=0;
			while &#40;$i < $num&#41; &#123;
			$title = mysql_result&#40;$result,$i,"title"&#41;;
			$id = mysql_result&#40;$result,$i,"id"&#41;;
			$titlea = '<li><form action="viewarticle.php" method="post"><input type="hidden" name="id" value="'.$id.'" /><input type="submit" value="'.$title.'" class="view" /></form></li>';
			echo $titlea;
			++$i; &#125; &#125; else &#123; echo "?e? ?????a? ????a."; &#125;
			?>
            </ul>
            </div>
Εδω εχω βαλει 2 αναζητησεις για τον ιδιο πινακα, κανονικα θα ειναι απο διαφορετικους.

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

mysqli και mysqlqueries

Δημοσίευση από dva_dev » 24 Μαρ 2010 17:08

Γιατί κλείνεις τη σύνδεση με τη βάση πριν διαβάσεις τα δεδομένα που έχει να σου στείλει;

[edit]
Τα βήματα είναι:
1) Συνδέεσαι στη βάση
2) Τρέχεις ένα query
3) Διαβάζεις τα δεδομένα
4) Ξαναπάς στο 2 αν χρειάζεται
5) Κλείνεις τη σύνδεση με τη βάση
[/edit]

Άβαταρ μέλους
cn92
Δημοσιεύσεις: 232
Εγγραφή: 25 Ιαν 2008 19:00
Τοποθεσία: Γλυφαδα
Επικοινωνία:

mysqli και mysqlqueries

Δημοσίευση από cn92 » 24 Μαρ 2010 21:08

ωχ δεν το πιστεύω.. βλακεία μου..
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου..

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες