Data display σε κελιά

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
dtravlos
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009 15:03
Τοποθεσία: Keratsini
Επικοινωνία:

Data display σε κελιά

Δημοσίευση από dtravlos » 25 Μαρ 2010 23:25

Καλησπέρα! Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο πώς θα εμφανίζω 3-4 εγγραφές απ τη βάση; πχ μέχρι στιγμής έκανα το query για τα πεδία που ήθελα και μετά έκανα απλά echo και σε κάθε γραμμή είχε μια εγγραφή. Τώρα πως μπορώ να το κάνω να έχει περισσότερες;
Ευχαριστώ πολύ!

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Data display σε κελιά

Δημοσίευση από vcore » 26 Μαρ 2010 00:29

Δεν δίνεις τον κώδικα σου να δούμε τι έχεις κάνει για να βοηθήσουμε?
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

dtravlos
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009 15:03
Τοποθεσία: Keratsini
Επικοινωνία:

Data display σε κελιά

Δημοσίευση από dtravlos » 26 Μαρ 2010 09:55

Καλημέρα! Εδώ είναι ο κώδικας που χρησιμοποιώ για να εμφανίζω 1 καταχώριση ανά row.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php include&#40;'includes/connect.php'&#41;;
         
        	$result = mysql_query&#40;"SELECT * FROM books", $db&#41;;
		
			while&#40;$bookRow = mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41;
				&#123;
					$bookid = $bookRow&#91;'bookid'&#93;;
					$booktitle = $bookRow&#91;'booktitle'&#93;;
					$booksig = $bookRow&#91;'booksig'&#93;;
			?>
και μετά φτιάχνω ένα πίνακα που μου βγάζει μια καταχώριση ανά γραμμή. Όταν πήγα να βάλω 2 φορές το echo booktitle σε διαφορετικό κελί στην πρώτη γραμμή μου έδειχνε πάλι το ίδιο...

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Data display σε κελιά

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 26 Μαρ 2010 10:44

Το κελί/γραμμή/πίνακας, ή οτιδήποτε θέλεις να ξαναγραφτεί τόσες φορές όσες και οι εγγραφές της βάσης, θα πρέπει να μπεί μέσα στο while.

Εκτός κι αν θέλεις από 50 εγγραφές να εμφανίζεις μόνο τις 3 π.χ.
Αλλο θέμα αυτό.

dtravlos
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009 15:03
Τοποθεσία: Keratsini
Επικοινωνία:

Data display σε κελιά

Δημοσίευση από dtravlos » 26 Μαρ 2010 10:49

Πώς θα το κάνω αυτό όμως...

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Data display σε κελιά

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 26 Μαρ 2010 10:58

dtravlos έγραψε:Πώς θα το κάνω αυτό όμως...
Με μπόλικη HTML για πιο σωστή εμφάνιση ή με echo :D

Κώδικας: Επιλογή όλων

while&#40;$bookRow = mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41;
            &#123;
                echo $bookid = <td>$bookRow&#91;'bookid'&#93;;</td>
               echo $booktitle = <td>$bookRow&#91;'booktitle'&#93;;</td>
               echo $booksig = <td>$bookRow&#91;'booksig'&#93;;</td>
            &#125;
         ?> 

dtravlos
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009 15:03
Τοποθεσία: Keratsini
Επικοινωνία:

Data display σε κελιά

Δημοσίευση από dtravlos » 26 Μαρ 2010 11:06

Μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά γιατί μου είναι λίγο περίεργο... Πχ στα e-shop ανά μια γραμμή δείχνει και 4-5 προϊόντα... εγώ θέλω να κάνω το ίδιο ακριβώς... δηλαδή ανά μια γραμμή να δείχνω 3 τίτλους... αυτό με ποιον τρόπο μπορώ να το κάνω;

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Data display σε κελιά

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 26 Μαρ 2010 11:15

Πρέπει να "παίξεις" με την html
π.χ.:

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo "<tr>";
while&#40;$bookRow = mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41;

            &#123;
                echo "<td>".$bookRow&#91;'bookid'&#93;."</td>";
            &#125;
echo "</tr>";
Αυτό θα σου εμφανίσει σε μία γραμμή (<tr>) τόσα κελιά (<td>) όσα είναι το $bookRow['bookid'] στη βάση.

Το πως ακριβώς το θέλεις πρέπει να το ψάξεις και να το φέρεις στα μέτρα σου και πιθανόν να γίνει και περίπλοκο, αλλά η έννοια παραμένει η ίδια.
Για να εμφανίσουμε παραπάνω από μία εγγραφές το display πρέπει να πρέπει να μπει μέσα σε loop ή σε array.
Το array όμως (κατά την άποψή μου) είναι πιο δύσκολο να "μορφοποιηθεί"

dtravlos
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009 15:03
Τοποθεσία: Keratsini
Επικοινωνία:

Data display σε κελιά

Δημοσίευση από dtravlos » 26 Μαρ 2010 11:22

an valw px num = 0 kai sto while prosthesw num < 3?? tha mporesw?

dtravlos
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009 15:03
Τοποθεσία: Keratsini
Επικοινωνία:

Data display σε κελιά

Δημοσίευση από dtravlos » 26 Μαρ 2010 11:23

να προσθέσω κάτι και συγγνώμη για τα greeklish πριν... εννοώ να βάλω

Κώδικας: Επιλογή όλων

do&#40;......&#41;
while &#40;num<3&#41;
  
είναι σωστό έτσι;;;;

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Data display σε κελιά

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 26 Μαρ 2010 11:28

Με το do while ή το for θα δουλέψει
Με σκέτο while θα σου χτυπήσει.
Αναλόγως τι θέλεις να κάνεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το LIMIT στο QUERY σου.
Τα πάντα εξαρτώνται πρώτα από το τι θέλεις να κάνεις και μετά έρχεται το πως.

ΠΣΑΚΣΟΥ :D

dtravlos
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009 15:03
Τοποθεσία: Keratsini
Επικοινωνία:

Data display σε κελιά

Δημοσίευση από dtravlos » 26 Μαρ 2010 11:33

Το τι θέλω να κάνω το ξέρω...( ή έτσι νομίζω... :hammer: :hammer: ) το πώς θα το κάνω με δυσκολεύει λίγο... γιατί τα έχω κάνει... αστα να πάνε!!! :cry: :cry:

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Data display σε κελιά

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 26 Μαρ 2010 11:40

Η αλήθεια είναι οτι εμείς οι υπόλοιποι γεννηθήκαμε με το χάρισμα και ποτέ δεν χρειάστηκε να ψάξουμε κάτι παραπάνω από 3 λεπτά.
Μην απογοητεύεσαι όμως.
Και για σένα κάτι μπορεί να γίνει με μπόλικη προσπάθεια.
Φτιάξε μια φραπεδούμπα, άνοιξε το php.net, συγκεντρώσου και ξεκίνα βήμα βήμα.

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Data display σε κελιά

Δημοσίευση από Banavas » 26 Μαρ 2010 11:43

Κώδικας: Επιλογή όλων

 $result = mysql_query&#40;"SELECT * FROM books LIMIT 0,3", $db&#41;; 
H LIMIT περιορίζει τα αποτελέσματα στο πλήθος του δεύτερου αριθμού (δηλαδή το 3).
Ο πρώτος αριθμός δηλώνει από ποιά εγγραφή να ξεκινήσει να μετράει. (εδώ το 0 δηλώνει από την πρώτη εγγραφή.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

dtravlos
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009 15:03
Τοποθεσία: Keratsini
Επικοινωνία:

Data display σε κελιά

Δημοσίευση από dtravlos » 26 Μαρ 2010 11:45

χααχχααχχαα! Σωστός Αποστόλη!! Παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια και το χρόνο σας! Η φραπεδούμπα τελειώνει... πάμε για άλλη... θα προσπαθήσω να δώ πόσο χάλια θα τα κάνω ακόμα και μετά σας παρακαλώ να δείξετε κατανόηση αν ξαναρχίσω και σας πρήζω!!! :pint: :kaloe: :hammer: :hammer: :hammer: :P

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες