Προβλημα dropdown menu σε java

Συζητήσεις για την Java

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
pantelispyla
Δημοσιεύσεις: 45
Εγγραφή: 06 Νοέμ 2009 10:20

Προβλημα dropdown menu σε java

Δημοσίευση από pantelispyla » 12 Απρ 2010 17:47

Λοιπόν, έχω τον παρακάτω κώδικα,

Κώδικας: Επιλογή όλων

out.println&#40;"<table>"&#41;;
  out.println&#40;"<tr>"&#41;;
    out.println&#40;"<form action='http&#58;//localhost&#58;8080/FinancialData/test method='post'>   <input type ='hidden' name='mode' value='ok'>"&#41;;
      out.println&#40;"<td>"&#41;;
        out.println&#40;"<select name='company_idfor' ><option value='3'>Επιλογή Εταιρίας"&#41;;
        rs1.beforeFirst&#40;&#41;;
                for &#40;int i = 0; i < 5; i++&#41; &#123;
                    rs1.next&#40;&#41;;
                    out.println&#40;"<OPTION VALUE='" + rs1.getString&#40;"id"&#41; + "'>" + rs1.getString&#40;"title_distinctive"&#41;&#41;;
                    System.out.println&#40;"b="+rs1.getString&#40;"id"&#41;&#41;;
                &#125;
           out.println&#40;"</select>"&#41;;
        out.println&#40;"</td>"&#41;;
     out.println&#40;"</form>"&#41;;
  out.println&#40;"</tr>"&#41;;
out.println&#40;"</table>"&#41;;
Κάποιο από τα id των option που υπάρχουν στο dropdown το πέρνω από μία φόρμα και θέλω το συγκεκριμένο να το εμφανίσω καρφωτά. Δηλαδή το dropdown μου να είναι κανονικά όπως το δείχνει ο κώδικας αλλά π.χ αν το id που πέρνω είναι για το 3ο option θέλω να φαίνεται το 3 option στην αρχική μορφή αντί το "Επιλογή Εταιρίας". Μήπως ξέρει κανένας πώς γίνεται;

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

Προβλημα dropdown menu σε java

Δημοσίευση από burnmind » 15 Απρ 2010 06:05

Αν υποθέσουμε ότι έχεις πάρει το id στη μεταβλητή currentId, τότε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

out.println&#40;"<option value='" + rs1.getString&#40;"id"&#41; + "'";
if &#40;rs1.getString&#40;"id"&#41;.equals&#40;currentId&#41;&#41;
&#123;
out.println&#40;" selected"&#41;;
&#125;
out.println&#40;">" + rs1.getString&#40;"title_distinctive"&#41; + "</option>"&#41;; 
Αυτό θα δουλέψει αν το currentId είναι String. Η equals() ελέγχει και το case. Αν δε σε ενδιαφέρει, τότε χρησιμοποίησε την equalsIgnoreCase(). Αν το id που έχεις στη βάση (και το currentId) είναι Integers, τότε μη χρησιμοποιείς την getString(), αλλά την getInt() και άλλαξε το if.

pantelispyla
Δημοσιεύσεις: 45
Εγγραφή: 06 Νοέμ 2009 10:20

Προβλημα dropdown menu σε java

Δημοσίευση από pantelispyla » 16 Απρ 2010 19:21

Ευχαριστώ φίλε μου το έκανα και δουλεύει!!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Java”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης