Wordpress και Google Custom Search

Μια περιοχή για το WordPress, αυτή την δημοφιλή δωρεάν πλατφόρμα για blogging

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
john_wp
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: 27 Μαρ 2010 12:22
Επικοινωνία:

Wordpress και Google Custom Search

Δημοσίευση από john_wp » 15 Απρ 2010 23:03

θα ήθελα να ρωτήσω κάτι απλό φαντάζομαι για όσους το έχουν υλοποιήσει στη δική τους wordpress εγκατάσταση.

Ακολούθησα τα βήματα πριν απο 3 μέρες αλλά ακόμα δεν εμφανίζεται κάτι στο site.
Τα βήματα ήταν τα εξής:

έφτιαξα την Google Custom Search απο το google.com/cse και αφού επέλεξα iFrame μου έβγαλε τα δύο τμήματα κώδικα. Το ένα ειναι για το search box και το βάζεις όπου θες να φαίνεται αυτό στο web site σου και το δεύτερο ειναι ο κώδικας που θα εμφανίζει τα αποτελέσματα της αναζήτησης. (στην οποία έχω βάλει μόνο το δικό μου site.)

H αναζήτηση δουλεύει γιατι στη σελίδα με τις ρυθμίσεις της Google Custom Search μπορείς να δοκιμασεις να δεις αν εμφανίζει κάτι και όντως μου εμφανίζει αποτελέσματα. Το δεύτερο κομμάτι κώδικα λοιπόν το έβαλα σε μία σελίδα search.php ανάμεσα απο τα header/footer κλπ κλπ. Σύμφωνα με το άρθρο google-custom-search-and-wordpress-integration/ έφτιαξα και μία PAGE με τίτλο αλλά και permanent link "www.mywebsite.com/search/" και αυτό το url το έβαλα στο πρώτο τμήμα κώδικα που ανέφερα πριν.

Όταν κάνω αναζήτηση μέσα απο το Site μου με πηγαίνει σε αυτή τη σελίδα αλλά αποτελέσματα ΜΗΔΕΝ.

Μήπως μπορέιτε να καταλάβετε που έχω κάνει την γκέλα και αν ναι τι μπορώ να βελτιώσω για να εμφανίσει results??? (πέρα απο το να φτιάξω Φανουρόπιτα δηλαδή)

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Wordpress και Google Custom Search

Δημοσίευση από Basilakis » 15 Απρ 2010 23:12

την σελίδα search.php Την έκανες include απο ότι λές;

γιατί δεν γίνεται έτσι, το search.php απλώς "διαβάζεται" όταν καλείς την φόρμα αναζήτησης

Άβαταρ μέλους
john_wp
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: 27 Μαρ 2010 12:22
Επικοινωνία:

Wordpress και Google Custom Search

Δημοσίευση από john_wp » 15 Απρ 2010 23:46

Στο" Search box code" έχω δηλώσει το permalink όπως το γράφω απο κάτω.

<form action="http://travelphoto.gr/search/" id="cse-search-box">

Αν κατάλαβα καλά, λές πως πρέπει να το Link πρέπει να ειναι "travelphoto.gr/search.php?"

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Wordpress και Google Custom Search

Δημοσίευση από ThyClub » 16 Απρ 2010 00:22

Όπως το έχεις... απλά στην σελίδα search που έχεις φτιάξει θα πρέπει να επιλέξεις σαν template το αρχείο που έχεις δημιουργήσει για να εμφανίζονται τα results.

Άβαταρ μέλους
john_wp
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: 27 Μαρ 2010 12:22
Επικοινωνία:

Wordpress και Google Custom Search

Δημοσίευση από john_wp » 16 Απρ 2010 14:40

Dυστυχώς δεν ειναι το template γιατί το είχα βάλει ήδη.

ο κώδικας στο search.php ειναι ο εξής (όπως θα δείτε εχω βάλει header - footer και τα δύο κομμάτια κώδικα που μου δίνει η google)
<?php
/*
Template Name: Search Template
Description: A template for the search page
*/
?>
<?php get_header(); ?>
<!-- Google CSE Search Box Begins -->
<form action="http://travelphoto.gr/search/ " id="cse-search-box">
<div>
<input type="hidden" name="cx" value="018318497208863630039:64tsqptklk0" />
<input type="hidden" name="cof" value="FORID:10" />
<input type="hidden" name="ie" value="UTF-8" />
<input type="text" name="q" size="31" />
<input type="submit" name="sa" value="Αναζήτηση" />
</div>
</form>
<script type="text/javascript" src="http://www.google.com/cse/brand?form=cs ... "></script>
<!-- Google CSE Search Box Ends ****************************************-->

<!-- Google Search Result Snippet Begins************************************* -->
<div id="cse-search-results"></div>
<script type="text/javascript">
var googleSearchIframeName = "cse-search-results";
var googleSearchFormName = "cse-search-box";
var googleSearchFrameWidth = 600;
var googleSearchDomain = "www.google.com";
var googleSearchPath = "/cse";
</script>
<script type="text/javascript" src="http://www.google.com/afsonline/show_af ... "></script>

<!-- Google Search Result Snippet Ends -->

<?php get_sidebar(); ?>
<?php get_footer(); ?>


εννοείται πως το πρώτο κώδικα τον έχω και στο header.php Αρχείο.

Δοκίμασα πάντως να γράψω στατικό κείμενο μέσα στην PAGE search για να δω αν εμφανίζει έστω αυτό όταν την καλώ μέσω της φόρμας αναζήτησης αλλά δεν. Δεν ξέρω αν σας λέει κάτι αυτό.

Η search engine πάντως εξωτερικά δουλέυει, το έχω τσεκάρει και φέρνει αποτελέσματα. Θα δοκιμάσω να βγάλω όλα τα footer/sidebar/header απο την search.php σελίδα για να δω μήπως "παρεμβάλεται" τίποτα περιεργο απο εκεί.

UPDATE --> βγάζοντας όλα τα "περιττά" που αναφέρω πιό πάνω η μηχανή φέρνει αποτελέσματα η google custom search engine δουλεύει μέσα απο το σαιτ και επιστρέφει τα εξής:
Εικόνα

αν του βάλω το <?php get_header(); ?> καπούτ!

Αυτό δεν ισχύει με το sidebar και το footer. Άρα κάτι στο header το εμποδίζει απο το να φέρει αποτελέσματα! Ζήσε μάι μου να φας τριφίλι δηλαδή...
Εικόνα

Απ''οτι καταλαβαίνω δηλαδή θα πρέπει να φτιάξω ένα δικό μου header και γενικά μορφοποίηση για την Search.php σελίδα με ένα λινκ που θα σε πηγαίνει στην προηγούμενη σελίδα ή την αρχική, ωστε να γίνει πιό "ανθρώπινη" η σελίδα με τα αποτελέσματα της Google CSE!

Άβαταρ μέλους
john_wp
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: 27 Μαρ 2010 12:22
Επικοινωνία:

Wordpress και Google Custom Search

Δημοσίευση από john_wp » 16 Απρ 2010 15:19

έγινε το εξής περίεργο

Αφαιρώντας τον κώδικα <?php get_header(); ?> απο την search.php και κάνοντας COPY-PASTE όλο το κώδικα της header.php μέσα σε αυτήν και πάνω απο τον κώδικα της googlE, λειτουργεί κανονικά. (δοκιμάστε να ψάξετε για "acropolis" και θα το δείτε)

βέβαια η εμφάνιση του απέχει πολύ απο Αυτό που είχα φτιάξει στο Google CSE αλλά οκ, αφού παίζει τώρα δεν το πολυαγγίζω!

Μάλλον "φταίει" κάτι στην get_header() και τον τρόπο με τον οποίο αυτή τροποποιήθηκε απο το Arras theme που χρησιμοποιώ. Δεν μπορώ να δω κάτι άλλο.

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Wordpress και Google Custom Search

Δημοσίευση από Basilakis » 16 Απρ 2010 16:16

Η get_header(); το μόνο που κάνει είναι να καλεί το αρχείο header.php τπτ άλλο...

Άβαταρ μέλους
john_wp
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: 27 Μαρ 2010 12:22
Επικοινωνία:

Wordpress και Google Custom Search

Δημοσίευση από john_wp » 16 Απρ 2010 22:24

Σωστά. Μήπως όμως το theme που χρησιμοποιώ της έχει προσθέσει κάτι που κάνει την διαφορά;

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Wordpress και Google Custom Search

Δημοσίευση από Basilakis » 16 Απρ 2010 22:30

δεν νομίζω, μπορείς να βάλεις κάτι μέσα με hooks,δεν ξέρω εάν κάνει κάτι τέτοιο...

Άβαταρ μέλους
john_wp
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: 27 Μαρ 2010 12:22
Επικοινωνία:

Wordpress και Google Custom Search

Δημοσίευση από john_wp » 16 Απρ 2010 22:50

Αυτό με το hooks δεν το κατάλαβα.

Πάντως αφού λειτουργεί σωστά με το copy του header.php δεν νομίζω να χρειάζεται να το πειράξω άλλο. Εξάλλου τον ίδιο κώδικα καλεί, είτε έτσι είτε με την get_header().

ευχαριστώ anyway!

Απάντηση

Επιστροφή στο “WordPress γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες