Βοήθεια για την χρήση του google analytics api
Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators
Καλησπέρα σας.
Θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα προγραμματάκι που προσπαθώ να κάνω για μια εργασία.
Έχω παιδευτεί απίστευτες ώρες και άκρη δεν μπορώ να βγάλω μόνη μου και πήρα το θάρρος να ζητήσω την βοήθεια σας.
Θέλω να τραβήξω τα δεδομένα από το analytics της google και να τα εμφανίσω στην σελίδα μου.
Αυτό το έχω καταφέρει. Χρησιμοποιώ το api που δίνει η google.
Ένα παράδειγμα του κώδικα που χρησιμοποιώ για να βγάλω τον αριθμό των επισκεπτών που επισκέπτονται για πρώτη φορά το site είναι:
if(true){
$data = $api->data($id, 'ga:visitorType', 'ga:visits');
print_r($data);
foreach($data as $dimension => $metrics) {
echo "<p>είδος επισκέπτη: $dimension {$metrics['ga:visitorType']} επισκέψεις: {$metrics['ga:visits']}</p>";
}
}
Το print_r($data); βγάζει ως αποτέλεσμα ενα array της μορφής:
[Returning Visitor] => Array
(
[ga:visits] => 15
)
[New Visitor] => Array
(
[ga:visits] => 1
)
)
Τώρα αυτό το array πως μπορώ να το εκμεταλλευτω για να εμφανίσω κάποιο γράφημα; Γιατί πρέπει να έχω και στατιστικά στοιχεία.
Με την php δεν εχω την καλύτερη επαφή και γενικότερα με τον προγραμματισμό αλλά πρέπει να το τελειώσω.
Θα εκτιμούσα απίστευτα οποιαδήποτε βοήθεια.
Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων.
Θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα προγραμματάκι που προσπαθώ να κάνω για μια εργασία.
Έχω παιδευτεί απίστευτες ώρες και άκρη δεν μπορώ να βγάλω μόνη μου και πήρα το θάρρος να ζητήσω την βοήθεια σας.
Θέλω να τραβήξω τα δεδομένα από το analytics της google και να τα εμφανίσω στην σελίδα μου.
Αυτό το έχω καταφέρει. Χρησιμοποιώ το api που δίνει η google.
Ένα παράδειγμα του κώδικα που χρησιμοποιώ για να βγάλω τον αριθμό των επισκεπτών που επισκέπτονται για πρώτη φορά το site είναι:
if(true){
$data = $api->data($id, 'ga:visitorType', 'ga:visits');
print_r($data);
foreach($data as $dimension => $metrics) {
echo "<p>είδος επισκέπτη: $dimension {$metrics['ga:visitorType']} επισκέψεις: {$metrics['ga:visits']}</p>";
}
}
Το print_r($data); βγάζει ως αποτέλεσμα ενα array της μορφής:
[Returning Visitor] => Array
(
[ga:visits] => 15
)
[New Visitor] => Array
(
[ga:visits] => 1
)
)
Τώρα αυτό το array πως μπορώ να το εκμεταλλευτω για να εμφανίσω κάποιο γράφημα; Γιατί πρέπει να έχω και στατιστικά στοιχεία.
Με την php δεν εχω την καλύτερη επαφή και γενικότερα με τον προγραμματισμό αλλά πρέπει να το τελειώσω.
Θα εκτιμούσα απίστευτα οποιαδήποτε βοήθεια.
Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την GD Library.
Μερικά tutorials για bar charts (δεν έχω δοκιμάσει κάποιο για να δω αν δουλεύει):
http://www.talkphp.com/advanced-php-pro ... l#post5459
http://www.bolducpress.com/tutorials/gd ... bar-chart/
http://www.phpbuilder.com/columns/wiese ... 01218.php3
Μερικά tutorials για bar charts (δεν έχω δοκιμάσει κάποιο για να δω αν δουλεύει):
http://www.talkphp.com/advanced-php-pro ... l#post5459
http://www.bolducpress.com/tutorials/gd ... bar-chart/
http://www.phpbuilder.com/columns/wiese ... 01218.php3
Για δημιουργία Graphs & Charts με PHP θα σου πρότεινα να δεις το pChart ή το Open Flash Chart που έχει βοηθητικές libraries και για PHP
http://www.highcharts.com/ eukola kai grhgora..
Καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
Νομίζω ότι αυτό που βολέυει περισσότερο είναι το open flash chart.
Εχω καταφέρει από το array να περάσω στην βάση τα δεδομένα. και με αυτό νομίζω ότι μπορείς να τα πάρεις σχετικά ευκολα και να τα περάσεις στην βάση.
Μια διευκρίνηση θα ήθελα σχετικά το open flash chart.
Στο tutorial όταν συνδέεις στην βάση για να πάρεις τα δεδομένα έχει ένα
include 'includes/db.php';
Ίσως να είναι λίγο χαζή η ερώτηση αλλά αυτό το αρχείο που βρίσκεται;
έχω κοιτάξει στο site αλλα δεν βρίσκω τπτ.
Νομίζω ότι αυτό που βολέυει περισσότερο είναι το open flash chart.
Εχω καταφέρει από το array να περάσω στην βάση τα δεδομένα. και με αυτό νομίζω ότι μπορείς να τα πάρεις σχετικά ευκολα και να τα περάσεις στην βάση.
Μια διευκρίνηση θα ήθελα σχετικά το open flash chart.
Στο tutorial όταν συνδέεις στην βάση για να πάρεις τα δεδομένα έχει ένα
include 'includes/db.php';
Ίσως να είναι λίγο χαζή η ερώτηση αλλά αυτό το αρχείο που βρίσκεται;
έχω κοιτάξει στο site αλλα δεν βρίσκω τπτ.

Το includes/db.php που αναφέρει, συνήθως είναι το αρχείο με τα στοιχεία σύνδεσης στην βάση καθώς και την function που κάνει το connection. Αλλά ο καθένας μπορεί να το έχει όπου θέλει. Μπορεί να μην υπάρχει καν τέτοιο αρχείο αν παίζεις με κάποιο Framework αλλά να είναι σε διαφορετικό location & filename.
Αλλά με μπέρδεψες λιγάκι. Θέλεις να πάρεις τα data από το analytics, να τα περάσεις στην βάση και μετά να τα δείξεις σε charts?
Αλλά με μπέρδεψες λιγάκι. Θέλεις να πάρεις τα data από το analytics, να τα περάσεις στην βάση και μετά να τα δείξεις σε charts?

ναι... Βλακεια κάνω;
Για να καταλάβεις τι προσπαθώ να κάνω...
Τα data απο το analytics εχω καταφέρει να τα πάρω. Η εργασία μου είναι να κάνω κάποιο προγραμματάκι που να κάνει έναν έλενχο για κάποιο από τα δεδομένα που κινδυνέυει η σελίδα μας να πέσει σε sandbox και να βγάζει ένα προειδοποιητικό μήνυμα. Αυτό το έχω καταφέρει. Εκτός από αυτό θα πρέπει να δείξω οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορώ για την σελίδα μου. Πχ επισκέψεις ανα ημέρα, ποια keywords οδηγούν σε αυτά και πολλές τέτοιες βλακείες.
Αυτές τις πληροφορίες θα πρέπει να τις συνοδέψω με κάποια διαγράμματα για να δειξω τα στατιστικά.
Οπότε σκέφτηκα ότι είναι ευκολο αφού έχω τα δεδομένα από το array που δίνει το api της google να τα περάσω σε μια βάση, το κάθε ένα στοιχείο, δηλαδη keywords να έχει ένα δικό του πίνακα, επισκέψεις ανά ημέρα ένα δικό του πίνακα κλπ και να εμφανίζω με ένα δικό του διαγραμμα.
Είναι λάθος η σκέψη μου; Δεν έχω ξαναπροσπαθήσει να φτιάξω κάτι τετοιο και ζορίστηκα απίστευτα να φτάσω ως εδώ.
Για να καταλάβεις τι προσπαθώ να κάνω...
Τα data απο το analytics εχω καταφέρει να τα πάρω. Η εργασία μου είναι να κάνω κάποιο προγραμματάκι που να κάνει έναν έλενχο για κάποιο από τα δεδομένα που κινδυνέυει η σελίδα μας να πέσει σε sandbox και να βγάζει ένα προειδοποιητικό μήνυμα. Αυτό το έχω καταφέρει. Εκτός από αυτό θα πρέπει να δείξω οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορώ για την σελίδα μου. Πχ επισκέψεις ανα ημέρα, ποια keywords οδηγούν σε αυτά και πολλές τέτοιες βλακείες.
Αυτές τις πληροφορίες θα πρέπει να τις συνοδέψω με κάποια διαγράμματα για να δειξω τα στατιστικά.
Οπότε σκέφτηκα ότι είναι ευκολο αφού έχω τα δεδομένα από το array που δίνει το api της google να τα περάσω σε μια βάση, το κάθε ένα στοιχείο, δηλαδη keywords να έχει ένα δικό του πίνακα, επισκέψεις ανά ημέρα ένα δικό του πίνακα κλπ και να εμφανίζω με ένα δικό του διαγραμμα.
Είναι λάθος η σκέψη μου; Δεν έχω ξαναπροσπαθήσει να φτιάξω κάτι τετοιο και ζορίστηκα απίστευτα να φτάσω ως εδώ.
κατ' εμέ τα καλύτερα γραφήματα είναι τα Fusion Flash Charts ωστόσο για όσους δεν θέλουν να ξοδέψουν λεφτά σε κάτι τόσο ποιοτικό θα τους συμβούλευα να χρησιμοποιήσουν το ακόλουθο jQuery plugin που μετατρέπει tables σε γραφήματα με την χρήση HTML5 Canvas
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης