πρόβλημα με cookies στον ΙΕ8.

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
nikos-manias
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: 15 Ιαν 2010 10:13

πρόβλημα με cookies στον ΙΕ8.

Δημοσίευση από nikos-manias » 27 Απρ 2010 21:15

Καλησπέρα σε όλους!

Επιχείρησα να αποθηκεύσω ένα cookie μέσω PHP για να το χρησιμοποιήσω αργότερα
ώστε να μπορεί να συνδεθεί αυτόματα ο χρήστης εάν ανοίγει τη σελίδα από τον ίδο υπολογιστή.

Συγκεκριμένα, όταν ανοίγει κάποια σελίδα που απαιτεί σύνδεση, ελέγχω εάν υπάρχει
αυτό το cookie στον υπολογιστή του

Κώδικας: Επιλογή όλων

if(isset($_COOKIE['cookname'])) 
Εαν ναι,τότε,μετά από έλεγχο με τη βάση, επαληθεύω ότι ο κωδικος είναι έγκυρος ,
και αναθέτω σε session variables τιμές ώστε να θεωρηθεί ο χρήστης συνδεδεμένος.

Η σύνταξη της setcookie είναι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

setcookie("cookemail", $_SESSION['MM_Email'], time()+60*60*24*5, "/");

Όλα δουλεύουν μια χαρά.
Αλλά αντιμέτωπίζω το εξής "ανώμαλο" όταν ανοίγω τη σελίδα με τον IE.
Στην εταιρεία που είμαι ,οι μισοί βλέπουμε κανονικά την σελίδα.
Στους άλλου μισούς δεν ανοίγει καν η σελίδα!

Και όταν σβήσω κάθε κώδικα που ασχολείται με τα cookies τότε όλα πάλι δουλευουν μια χαρα.
Κατέβασα το επίπεδο ασφαλείας του ΙΕ ώστε να δέχεται όλα τα cookies αλλά και αυτό δεν βοήθησε πουθενα.

Γνωρίζει μήπως κάποιος τι μπορεί να φταίει;

Ευχαριστώ πολύ!

sxsweb
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 14 Δεκ 2009 16:24

πρόβλημα με cookies στον ΙΕ8.

Δημοσίευση από sxsweb » 28 Απρ 2010 09:54

Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις όλες τις παραμέτρους της setcookie

Κώδικας: Επιλογή όλων

setcookie ("cookemail",$_SESSION['MM_Email'], time()+60*60*24*5, "/", "to domain sou", false);
Αν σου εμφανίζει μήνυμα ότι δεν μπορεί να στείλει τους headers
ενεργοποίησε το output buffering ή χρησιμοποίησε

Κώδικας: Επιλογή όλων

ob_start()
setcookie ("cookemail",$_SESSION['MM_Email'], time()+60*60*24*5, "/", "to domain sou", false);
ob_end_flush();
Aν τίποτα απο αυτά δεν δουλεύει έλεγξε τις μεταβλητές που προσπαθείς να αποθηκεύσεις σαν cookie. Από οτι βλέπω τις παίρνει από SESSIONS. Έχουν σίγουρα τεθεί ή στέλνονται NULL values στο cookie?

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

πρόβλημα με cookies στον ΙΕ8.

Δημοσίευση από panosru » 01 Μάιος 2010 23:13

Ο IE γενικά έχει ανωμαλίες το καλό όμως είναι πως έχει τρόπους επίλυσης ή τουλάχιστον εξομάλυνσης των ανωμαλιών αυτών. Ο IE8 συγκεκριμένα έχει ενσωματωμένες 2 render engines μία του IE7 και μια του IE8 και επίσης έχει 3 documents standards ΙΕ7, ΙΕ8 και quircks mode οπότε αν θες ένα site να τρέχει με IE7 engine και IE7 document standard mode μπορείς να ορίσεις το παρακάτω header:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=7" />
και αν θες να τρέχει με IE8 μπορείς να το ορίσεις αλλάζοντας το IE=7 σε IE=8 βέβαια αυτό θα λειτουργήσει μόνο στον ΙΕ 8 και εκτός αυτού μπορεί να μην οφείλετε καν εκεί το πρόβλημά σου.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης