Filter sql queries..?

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
mazoulini
Δημοσιεύσεις: 144
Εγγραφή: 22 Φεβ 2008 23:40
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Filter sql queries..?

Δημοσίευση από mazoulini » 30 Απρ 2010 13:30

Γεια σας ξανά..
Ουφ...απο που να αρχίσω να λέω! :-?
Λοιπόν...Θέλω να βρώ το εξής:
Θέλω το QUERY (SELECT * FROM mytable) να αλλάζει δυναμικά...δηλαδή, αφού πάρω τα αποτελέσματα να μπορώ να πατήσω το κουμπί "φοιτητές" και να εμφανίζονται τα αποτελέσματα που είναι ΦΟιτητές...Θα έχει 2 κουμπιά για την εκπαίδευση.Αν πατήσω το κουμπί ΤΕΙ να εμφανίζονται οι φοιτητές των ΤΕΙ. Μετά μπορεί να αφήσω των ΤΕΙ και να πατήσω ΑΕΙ κτλ κτλ κτλ (που είναι τόσο κουραστικά. ... Ένα ολοκληρωμένο παράδειγμα υπάρχει στο booking.com όπου διαλέγεις ξενοδοχεία και μετά προσθέτεις και άλλα κρητήρια...
Δεν με ενδιαφέρει να αλλάζει το QUERY, αν είναι δύσκολο. Θέλω να φαίνονται μόνο τα αντίστοιχα αποτελέσματα..

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Filter sql queries..?

Δημοσίευση από dva_dev » 30 Απρ 2010 16:28

Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα σε ποιό κομμάτι αναφέρεσαι, αλλά ίσως αυτά να σε βοηθήσουν.
Πρόβλημα με απλό query
Βοηθεια σε query με 3 tables
Αν μη τι άλλο ίσως να σου έρθει καμιά ιδέα, και μας ξαναλές.

mazoulini
Δημοσιεύσεις: 144
Εγγραφή: 22 Φεβ 2008 23:40
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Filter sql queries..?

Δημοσίευση από mazoulini » 30 Απρ 2010 16:56

οχι, μιλάω καθαρά για το προγραμματιστικό κομμάτι με χρήση php. Ωραία επισυνάπτω μια φωτογραφία και εξηγώ: Εικόνα
Αφού στο παραπάνω site ζήτησα να μου δείξει τα ξενοδοχεία μιας συγκεκριμένης πόλης και μιας συγκεκριμένης ημερομηνίας, βλέπουμε αριστερά οτι μας δίνει επιπλέον επιλογές.Αν πατήσουμε δηλαδή το βέλος νούμερο 1 θα μας δείξει απο τα ξενοδοχεία αυτά μόνο αυτά που είναι 5 αστέρων για παράδειγμα.. Μετά αν πατήσουμε και το "Διαθέτουν Wi-fi" θα μας δείξει τα ξενοδοχεία που είναι διαθέσιμα εκείνες της ημερομηνίες σε εκέινη την πόλη που είναι 5 αστέρων και έχουν και Wi-fi...Αμέσως όμως εμείς (σαν χρήστες) μπορούμε να Αφησουμε αυτά που είναι 5 αστέρων και να επιλέξουμε αυτά που είναι 3 αστέρων.. Δηλαδή μια Δυναμική κατασκευή του STRING (SELECT * FROM HOTELS WHERE.........). Επειδή μου έχει έρθει μια ιδέα, ίσως είναι αρκετό να μου πείτε πώς μπορούμε να περάσουμε στο url τιμές όπως www.mydomain.gr/view.php?asteria=5;wifi=1; (TA ΒΟLD!)
Εν πάσει περιπτώση, Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Συνημμένα
das.JPG

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Filter sql queries..?

Δημοσίευση από dva_dev » 30 Απρ 2010 17:48

Για τα bold, αν τα κριτήρια είναι μέσα σε κάποια form, αρκεί να κάνεις submit έχοντας στο method="get" αντί για "post" που μπαίνει συνήθως.

Νομίζω πάντως ότι πρώτα πρέπει να έχεις ξεμπερδέψει με το σχεδιασμό της βάσης σου και μετά να ασχοληθείς με την php.
Εχεις τσεκάρει στη βάση του, τι πίνακες σου χρειάζονται και δοκίμασες τα queries ότι σου επιστρέφουν τα αποτελέσματα που πρέπει, για να προσπαθήσεις τώρα να τα "χτίσεις" με php?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Filter sql queries..?

Δημοσίευση από fafos » 30 Απρ 2010 18:01

to booking.com kanei mix aplhs javascript (gia na steilei ta gets) kai ajax (gia na deiksei ti exei epileksei o xrhsths kai na emfanizei ta checkboxes)...

esy mporeis na ta kaneis pio apla an exei liges gnoseis javascript:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<input type="checkbox" name="sdsdg" value="123" onclick="location.href='search.php?price=1';">
meta pairneis to $_GET[price] kai me mia synthikh les sto query na psaksei analoga sthn vash ( p.x. if($_GET[price]==1) select * from rooms WHERE price BETWEEN 100 AND 200 )

mazoulini
Δημοσιεύσεις: 144
Εγγραφή: 22 Φεβ 2008 23:40
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Filter sql queries..?

Δημοσίευση από mazoulini » 30 Απρ 2010 22:29

Οχι οχι, η βάση είναι μια χαρά και είναι και ένας πίνακας μόνο...! Λοιπόν πιάνω δουλειά ξανά τώρα αμέσως και ενημερωνω..(Είναι κάτι σαν αυτό που περιγράφει ο Fafos όμως όχι αυτό) έχω πάνω απο 1 μεταβλητή Price=1;Condition=Good;ktl ktl ktl....Σας λέω κάθε νεώτερο..

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Filter sql queries..?

Δημοσίευση από fafos » 30 Απρ 2010 22:45

mazoulini έγραψε:Οχι οχι, η βάση είναι μια χαρά και είναι και ένας πίνακας μόνο...! Λοιπόν πιάνω δουλειά ξανά τώρα αμέσως και ενημερωνω..(Είναι κάτι σαν αυτό που περιγράφει ο Fafos όμως όχι αυτό) έχω πάνω απο 1 μεταβλητή Price=1;Condition=Good;ktl ktl ktl....Σας λέω κάθε νεώτερο..
oi metavlhtes pairnontai analoga me tis epiloges tou xrhsth... me liga logia metafrazei to url ths selidas kai opou vlepei timh get thn dinei kai sto checkbox.. p.x.:

onclick="location.href='search.php?price=1&Condition=Good&fafos=theos&klp=klp'

aplos diavazeis to url sou me to $_server['QUERY_STRING'] kai oti get yparxei tha to metaferei sto checkbox onclick..

Κώδικας: Επιλογή όλων

onclick="location.href='http&#58;//<?echo  $_SERVER&#91;'SERVER_NAME'&#93;.$_server&#91;'QUERY_STRING'&#93;;?>&price=1';"

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες