Sql Query Help

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Sql Query Help

Δημοσίευση από vcore » 17 Μάιος 2010 21:25

Καλησπέρα....δεν μπορώ να βρω τρόπο για να φτιάξω το εξής sql query.

Table:

Εικόνα

Μέσα στο αρχείο έρχονται τα εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

// To original menu_id einai
$ori = $_POST['original_menu_id'];

Κώδικας: Επιλογή όλων

$movetomenu = $_POST['change_menu_parent_id'];

Κώδικας: Επιλογή όλων

			// To menu pou metafereis des an ekei pou paei den paei pio kato apo ena submenu
			$sql = mysql_query&#40;"SELECT * FROM easycms_menu WHERE menu_parent_id <> '0' AND menu_id = '$movetomenu'",$db&#41;;
			$rs = mysql_num_rows&#40;$sql&#41;;	
			
			// Vres ola ta menu pou exoun parent_id > 0
			$sql_parent = mysql_query&#40;"SELECT * FROM easycms_menu WHERE menu_parent_id > '0'",$db&#41;;
			while&#40;$rs_parent = mysql_fetch_array&#40;$sql_parent&#41;&#41; &#123;
				
				// An to menu_id einai idio me to menu_parent_id
			*provlima edo ->*	if &#40;$rs_parent&#91;menu_parent_id&#93; = $movetomenu&#41; &#123;					
						$result = $result + 1;
				&#125;				
			&#125;				

while &#40;true&#41; &#123;
    if &#40;$ori == $movetomenu&#41; &#123;
        $return&#91;'error'&#93; = true;
        $return&#91;'msg'&#93; = 'Μήνυμα&#58; Το Menu δεν μπορεί να μεταφερθεί στον εαυτό του!';
        break;
    &#125;	
    if &#40;$rs != 0 && $movetomenu != 0&#41; &#123;
        $return&#91;'error'&#93; = true;
        $return&#91;'msg'&#93; = 'Μήνυμα&#58; Το Menu δεν μπορεί να μεταφερθεί σε Submenu!';
        break;
    &#125;	
    if &#40;$result > 0&#41; &#123;
        $return&#91;'error'&#93; = true;
        $return&#91;'msg'&#93; = 'Μήνυμα&#58; Το Menu έχοντας Submenu δεν μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο Menu!';
        break;
    &#125;		
								
								// Finally edit menu
								mysql_query&#40;"UPDATE easycms_menu SET											
									menu_parent_id='$movetomenu'																	
									WHERE menu_id='$ori'",$db&#41;;
								break;					
&#125;

if &#40;!$return&#91;'error'&#93;&#41;	

	$return&#91;'msg'&#93; = 'Το Menu μεταφέρθηκε επιτυχώς!';

echo json_encode&#40;$return&#41;;

&#125;
Ολα βαίνουν καλώς αλλά το πρόβλημα που δεν βρίσκω τρόπο για να λύσω είναι ότι π.χ αν θέλω το menu Q να το ρίξω στο menu Ε ώστε να γίνει submenu δεν δουλεύει.

Για πειράματα: http://www.datalabs.ws/easycms/administrator/menu.php

Ευχαριστώ!!! 8)
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Sql Query Help

Δημοσίευση από korgr » 17 Μάιος 2010 22:45

δεν εχω το καθαρο μυαλο τωρα, απλα αυτο που σιγουρα θελει διορθωμα ειναι το

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;$rs_parent&#91;menu_parent_id&#93; = $movetomenu&#41; &#123;   
να γινει
if ($rs_parent[menu_parent_id] == $movetomenu) {

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Sql Query Help

Δημοσίευση από vcore » 17 Μάιος 2010 22:50

'εχεις απόλυτο δίκιο νότη. σαφώς και πρέπει να συγκρίνω και όχι να εκχωρήσω τιμή.

anywayz τώρα καθώς έτρωγα και η γκόμενα έβλεπε greek idol πήρα χαρτί και μολύβι και το έκανα πολλές φορές μπας και το καταφέρω. Νομίζω ότι το κατάφερα άσχετα αν το χαρτί γέμισε με λάδια :P

Κώδικας: Επιλογή όλων

$result = 0;	
	
// To original menu_id einai
$ori = $_POST&#91;'original_menu_id'&#93;;
	
$movetomenu = $_POST&#91;'change_menu_parent_id'&#93;;

			// To menu pou metafereis des an ekei pou paei den paei pio kato apo ena submenu
			$sql = mysql_query&#40;"SELECT * FROM easycms_menu WHERE menu_parent_id <> '0' AND menu_id = '$movetomenu'",$db&#41;;
			$rs = mysql_num_rows&#40;$sql&#41;;	
			
			// Des an to original menu_id iparxei sto pedio menu_parent_id se olo ton pinaka
			$sql_parent = mysql_query&#40;"SELECT * FROM easycms_menu WHERE menu_parent_id = '$ori'",$db&#41;;
			$rs_parent = mysql_fetch_array&#40;$sql_parent&#41;;
				
			// Des an to menu pou thes na metafereis iparxei sto pedio menu_parent_id se olo ton pinaka
			$sql_parent1 = mysql_query&#40;"SELECT * FROM easycms_menu WHERE menu_parent_id = '$movetomenu'",$db&#41;;
			$rs_parent1 = mysql_fetch_array&#40;$sql_parent1&#41;;		
			
			

while &#40;true&#41; &#123;
    if &#40;$ori == $movetomenu&#41; &#123;
        $return&#91;'error'&#93; = true;
        $return&#91;'msg'&#93; = 'Μήνυμα&#58; Το Menu δεν μπορεί να μεταφερθεί στον εαυτό του!';
        break;
    &#125;	
    if &#40;$rs != 0 && $movetomenu != 0&#41; &#123;
        $return&#91;'error'&#93; = true;
        $return&#91;'msg'&#93; = 'Μήνυμα&#58; Το Menu δεν μπορεί να μεταφερθεί σε Submenu!';
        break;
    &#125;	
    if &#40;&#40;$rs_parent&#91;menu_parent_id&#93; != 0 || $rs_parent1&#91;menu_parent_id&#93; != 0&#41; && $movetomenu != 0&#41; &#123;
        $return&#91;'error'&#93; = true;
        $return&#91;'msg'&#93; = 'Μήνυμα&#58; Το Menu έχοντας Submenu δεν μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο Menu!';
        break;
    &#125;		
								
								// Finally edit menu
								mysql_query&#40;"UPDATE easycms_menu SET											
									menu_parent_id='$movetomenu'																	
									WHERE menu_id='$ori'",$db&#41;;
								break;					
&#125;

if &#40;!$return&#91;'error'&#93;&#41;	

	$return&#91;'msg'&#93; = 'Το Menu μεταφέρθηκε επιτυχώς!';

echo json_encode&#40;$return&#41;;

&#125;
Παίζει σύμφωνα με τα ζητούμενα μου. Τι να πεις τώρα για αυτή την μαλακία αν έχεις φαει 1 ολοκλήρη μέρα αθροιστικά σε ώρες για να το κάνεις να παίξει ? 3$#%#$%#$
Thanks.
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Sql Query Help

Δημοσίευση από vcore » 17 Μάιος 2010 23:00

fafo που είσαι να θαυμάσεις? :P Να το στρίψω και έρχεσαι? :)
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Sql Query Help

Δημοσίευση από fafos » 17 Μάιος 2010 23:03

vcore έγραψε:fafo που είσαι να θαυμάσεις? :P Να το στρίψω και έρχεσαι? :)
sou eipa na kopseis ta savatokyriaka sta Zoniana, den me akous... :lol:

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Sql Query Help

Δημοσίευση από vcore » 17 Μάιος 2010 23:07

Με γκαντέμιασες πανάθεμα τα τσιγάρα..... επανέρχομαι με fix.... :/
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Sql Query Help

Δημοσίευση από vcore » 17 Μάιος 2010 23:10

Δεν άργησα για το fix ε?


:pint: :pint: :pint: :pint: :pint: :pint: :pint: :pint: :pint:

Κώδικας: Επιλογή όλων

###################
###### Menu #######
###################

// An prokite gia menu tote
if &#40;$_POST&#91;'func'&#93; == "menu"&#41; &#123;
	
$result = 0;	
	
// To original menu_id einai
$ori = $_POST&#91;'original_menu_id'&#93;;
	
$movetomenu = $_POST&#91;'change_menu_parent_id'&#93;;

			// To menu pou metafereis des an ekei pou paei den paei pio kato apo ena submenu
			$sql = mysql_query&#40;"SELECT * FROM easycms_menu WHERE menu_parent_id <> '0' AND menu_id = '$movetomenu'",$db&#41;;
			$rs = mysql_num_rows&#40;$sql&#41;;	
			
			// Des an to original menu_id iparxei sto pedio menu_parent_id se olo ton pinaka
			$sql_parent = mysql_query&#40;"SELECT * FROM easycms_menu WHERE menu_parent_id = '$ori'",$db&#41;;
			$rs_parent = mysql_fetch_array&#40;$sql_parent&#41;;
				
			// Des an to menu pou thes na metafereis iparxei sto pedio menu_parent_id se olo ton pinaka
			$sql_parent1 = mysql_query&#40;"SELECT * FROM easycms_menu WHERE menu_parent_id = '$movetomenu'",$db&#41;;
			$rs_parent1 = mysql_fetch_array&#40;$sql_parent1&#41;;		
			
			

while &#40;true&#41; &#123;
    if &#40;$ori == $movetomenu&#41; &#123;
        $return&#91;'error'&#93; = true;
        $return&#91;'msg'&#93; = 'Μήνυμα&#58; Το Menu δεν μπορεί να μεταφερθεί στον εαυτό του!';
        break;
    &#125;	
    if &#40;$rs != 0 && $movetomenu != 0&#41; &#123;
        $return&#91;'error'&#93; = true;
        $return&#91;'msg'&#93; = 'Μήνυμα&#58; Το Menu δεν μπορεί να μεταφερθεί σε Submenu!';
        break;
    &#125;	
    if &#40;&#40;$rs_parent&#91;menu_parent_id&#93; != 0 && $movetomenu != 0&#41; || &#40;$rs_parent1&#91;menu_parent_id&#93; != 0 && $movetomenu == 0&#41;&#41; &#123;
        $return&#91;'error'&#93; = true;
        $return&#91;'msg'&#93; = 'Μήνυμα&#58; Το Menu έχοντας Submenu δεν μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο Menu!';
        break;
    &#125;		
								
								// Finally edit menu
								mysql_query&#40;"UPDATE easycms_menu SET											
									menu_parent_id='$movetomenu'																	
									WHERE menu_id='$ori'",$db&#41;;
								break;					
&#125;

if &#40;!$return&#91;'error'&#93;&#41;	

	$return&#91;'msg'&#93; = 'Το Menu μεταφέρθηκε επιτυχώς!';

echo json_encode&#40;$return&#41;;

&#125;
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Sql Query Help

Δημοσίευση από korgr » 17 Μάιος 2010 23:52

Ενα βημα πιο κοντα στην ολοκληρωση του Easy CMS (easy για τους αλλους, για τον developer συνηθως ισχυουν αλλα)
Ξερω πως ειναι να νιωθεις το "παιδι" σου να μεγαλωνει μερα με τη μερα :)

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Sql Query Help

Δημοσίευση από vcore » 18 Μάιος 2010 00:05

'Ασε και όταν συναντάει τα δύσκολα ο developer.....καμιά φορά αναρωτιέται και για τις γνώσεις του :P

Κάτσε να βρω χρήματα για να συνεχίσω να το μεγαλώνω αλλιώς θα το θάψω μαζί με τα υπόλοιπα :)

'Ενα γρήγορο question: (άσχετο με php)

Κώδικας: Επιλογή όλων

		<form action="" method="post" name="form_menu_move" id="form_menu_move">
                    <select name="change_menu_parent_id" id="change_menu_parent_id" class="txtarea" style="width&#58;280px;">  
                    <option value="0">-&nbsp;-&nbsp;- Αρχικό Menu -&nbsp;-&nbsp;-</option>           
							<?
                                    include &#40;"configuration/config.php"&#41;;
                                    include &#40;"functions/selectbox.php"&#41;;
                                    
                                    // draw dropdown
                                    //categories_dropdown&#40;$menu_parent_id=0, $indent=0, $selected=$_GET&#91;'mid'&#93;&#41;;
									categories_dropdown&#40;$menu_parent_id=0, $indent=0&#41;;
                                    echo $categories_dropdown_html;
                            ?>
					</select>
                    <br />
                    <br />
		<div align="center">
        	<input name="mid" id="mid" value="<? echo $mid;?>" type="hidden">
			<input name="menu_move" value="Μεταφορά" id="menu_move" class="button_medium" type="submit">&nbsp;&nbsp;&nbsp;
        	<input name="close_menu_move" value="Κλείσιμο" id="close_menu_move" class="button_medium" type="submit"/>
        </div>
		</form>
θέλω να κάνω reload το select μέσω jquery. Ποιός κατα την γνώμη σου είναι ορθός τρόπος?

Ευχαριστώ νότη!!!
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Sql Query Help

Δημοσίευση από vcore » 18 Μάιος 2010 00:09

'Οσο για το βήμα που είπες θα τελειώσω τα μενού και τις δημοσιεύσεις και θα το βάλω στο πατάρι πάλι γιατί κάτι άλλο μου ήρθε στο μυαλό και θέλω να το δω :) μόλις έχω ευκαιρία θα το ξαναπιάσω από το πατάρι.

:)
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Sql Query Help

Δημοσίευση από korgr » 18 Μάιος 2010 01:06

Για jQuery δεν ειμαι ο καταλληλοτερος να απαντησω :)

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Sql Query Help

Δημοσίευση από dva_dev » 18 Μάιος 2010 17:39

Ολίγον τι ψιλοχοντροάσχετο. Το εικονίδιο που έχεις βάλει για μεταφορά σε submenu είναι ακατάλληλο για το σκοπό που το χρησιμοποιείς.

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Sql Query Help

Δημοσίευση από vcore » 18 Μάιος 2010 22:19

έχεις δίκιο .... δεν βρήκα κάτι εκείνη την στιγμή. πάντος όλα τα εικονίδια θα αλλαχτούν στο τέλος με άλλα.

έχεις να προτείνεις κανένα για μεταφορά?
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Sql Query Help

Δημοσίευση από dva_dev » 19 Μάιος 2010 01:26


Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Sql Query Help

Δημοσίευση από vcore » 19 Μάιος 2010 01:32

Thanks.

Εγώ "ψωνίζω" από εδώ ->
http://www.iconfinder.com/
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες