Αποστολή δεδομένων.

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Drambuie7
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: 05 Μάιος 2010 01:47

Αποστολή δεδομένων.

Δημοσίευση από Drambuie7 » 22 Μάιος 2010 20:14

Έχω μία μεταβλητή σε μία ιστοσελίδα php και θέλω να στέιλω τα δεδομένα που έχει η μεταβλητή σε μία άλλη ιστοσελίδα.Σε ένα text πως γίνετε αυτό?Αλλα χωρίς την χρησιμοποίηση φόρμας και χωρίς κουμπιά.Γίνετε?μπορει κάποιος να βοηθήσει?

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Αποστολή δεδομένων.

Δημοσίευση από vcore » 22 Μάιος 2010 22:05

Χρησιμοποιησε Links.

paron selida $var = "dedomena";

Κώδικας: Επιλογή όλων



<a href="epomeni_selida.php?var=<?echo $var; ?>">Epomeni selida</a>


Stin epomeni selida tha kaneis

Κώδικας: Επιλογή όλων


echo $_GET&#91;'var'&#93;;

gia na deis ti psaria sou efere i var :P
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Αποστολή δεδομένων.

Δημοσίευση από Khronos » 22 Μάιος 2010 22:08

Αν δεν θες να χρησιμοποιήσεις φόρμα, ξεχνάς το textbox (αυτό φαντάζομαι εννοείς...).

Μπορείς να πάρεις την τιμή της μεταβλητής με $_GET['metavliti']

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="somepage.php?metavliti=timi_metavlitis">Somepage</a>

Drambuie7
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: 05 Μάιος 2010 01:47

Αποστολή δεδομένων.

Δημοσίευση από Drambuie7 » 24 Μάιος 2010 14:18

Όχι δεν θέλω κάτι τέτοιο.Εγω θέλω αν γίνετε την τιμί που έχει η μετάβλητή var(που την απέκτησε μετά απο κάποιους υπολογισμούς στην πρώτη σελίδα)να την στέλνει στην δεύτερη σελίδα χωρίς να χρειάζετε εγω να κάνω κάτι.Χωρίς να πατήσω κάποιο κουμπί ή κάποιο link.Γίνετε αυτό?

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Αποστολή δεδομένων.

Δημοσίευση από vcore » 24 Μάιος 2010 14:50

Ε πως θα γίνει κάτι τέτοιο.....? Υπάρχουν τρόποι να στήλεις τα δεδομένα είτε με φόρμα είτε με Link είτε σε αρχείο αλλά το να καθήσουν τα δεδομένα στην σελίδα που θες χωρίς να βάλεις κώδικα πρώτη φορά το ακούω!!!
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Drambuie7
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: 05 Μάιος 2010 01:47

Αποστολή δεδομένων.

Δημοσίευση από Drambuie7 » 25 Μάιος 2010 20:22

Εννοούσα μήπως γινόταν με κάποια μεταβλητή.Αλλα εντάξει το έκανα αλλίως.Να ρωτήσω κάτι άλλο,αν εχω σε εναν πίνακα στην βάση δεδομένων καταχωρήσεις στα ελληνικά πώς γίνετε να εμφανίζονται?Γιατι μου εμφανίζονται με ερωτηματικά.

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Αποστολή δεδομένων.

Δημοσίευση από vcore » 25 Μάιος 2010 20:26

Στην σελίδα σου τι charset έχεις δηλώσει?

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset= ? " />

Ο πίνακας τι collation έχει ?
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Drambuie7
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: 05 Μάιος 2010 01:47

Αποστολή δεδομένων.

Δημοσίευση από Drambuie7 » 25 Μάιος 2010 20:39

Πρέπει να είναι ίδια αυτά?

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Αποστολή δεδομένων.

Δημοσίευση από vcore » 25 Μάιος 2010 20:40

Ε δεν πρέπει ?
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Drambuie7
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: 05 Μάιος 2010 01:47

Αποστολή δεδομένων.

Δημοσίευση από Drambuie7 » 26 Μάιος 2010 00:56

ο πίνακας δέν έχει τιμή στο collation και το charset είναι αυτό.
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-7"/>
ομως στο collation δεν έχει τέτοια τιμή.

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Αποστολή δεδομένων.

Δημοσίευση από vcore » 26 Μάιος 2010 00:58

dokimase sto collation sto table na valeis
utf8_general_ci kai stin selida sou sto charset=utf-8

try again.
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Drambuie7
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: 05 Μάιος 2010 01:47

Αποστολή δεδομένων.

Δημοσίευση από Drambuie7 » 26 Μάιος 2010 14:44

το δοκίμασα αυτο.Αν βάλω στο charset=utf-8 δεν μου εμφανίζει τίποτα απο την ιστοσελίδα που είναι στα ελληνικα και είναι απλος κώδικας html,δεν μου εμφανίζει βέβαια ουτε την μεταβλητή που περιέχει την συμβολοσειρά στα ελληνικά.

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Αποστολή δεδομένων.

Δημοσίευση από vcore » 26 Μάιος 2010 15:01

Δεν κάνεις Post εδώ τον κώδικα της σελίδας σου να το δούμε ?
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Drambuie7
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: 05 Μάιος 2010 01:47

Αποστολή δεδομένων.

Δημοσίευση από Drambuie7 » 26 Μάιος 2010 17:30

Αυτό είναι ένα μέρος του κώδικα,αυτό που θέλω εγω είναι το echo $rowL['Per_Math'];
Το 'Per_Math' ειναι ένα πεδίο της βάσης που περιέχει περιγραφές στα ελληνικά


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-7"/>
<title>Ωρολόγιο ΣΤ εξαμήνου</title>
</head>

<body>
<?php
for($codeMath=70; $codeMath<86; $codeMath++){
$saveMo[$codeMath]=0; //μηδενισμός μεταβλητών
$saveTu[$codeMath]=0;
$saveWe[$codeMath]=0;
$saveTh[$codeMath]=0;
$saveFr[$codeMath]=0;

$db=mysql_connect("localhost:3306","john","john4"); //Σύνδεση με Mysql.
if($db===false)
{die("Η σύνδεση απέτυχε.");}

@mysql_select_db("mysql",$db) or die("Η σύνδεση με την βάση δεδομένων δεν ήταν εφικτή."); //Σύνδεση με επιλεγμένη βάση.
$queryL="select Wres,M_D,Students,Per_Math from lessons where Kod_Math='$codeMath'"; //Ανάκληση δεδομένων απο τον πίνακα lessons.
$resultsL=mysql_query($queryL,$db) or die("Το ερώτημα για την ανάκληση δεδομένων του πίνακα lessons παρήγαγε ενα σφάλμα κατα την εκτέλεση του.");
//Φέρνει ώς αποτέλεσμα τη γραμμή του πίνακα με Kod_Math=$codeMath.
$rowL=mysql_fetch_assoc($resultsL); //Φτιάχνει ένα πίνακα με κλειδία τα ονόματα των πεδίων του πίνακα lessons και ως στοιχεία τις τιμές των πεδίων.
$diarkeia=$rowL['Wres'];
$meres=$rowL['M_D'];

$erg=$rowL['Students'];
if($erg!=null){ //Αν είναι εργαστήριο να αυξηθεί η διάρκεια των δίωρων.
$diarkeia=$erg/5;
}
$query="select * from week where Kod_Math='$codeMath'"; //Ανάκληση δεδομένων απο τον πίνακα week.
$results=mysql_query($query,$db) or die("Το ερώτημα για την ανάκληση δεδομένων του πίνακα week παρήγαγε ενα σφάλμα κατα την εκτέλεση του.");
//Φέρνει ώς αποτέλεσμα τη γραμμή του πίνακα με Kod_Math=$codeMath.
$row=mysql_fetch_assoc($results); //Φτιάχνει ένα πίνακα με κλειδία τα ονόματα των πεδίων του πίνακα lessons και ως στοιχεία τις τιμές των πεδίων.
$dName=$row['DayNm'];
$wres=$row['wrario'];
$lesson=$row['Kod_Math'];
$exam=$row['Exam'];

$count=mysql_num_rows($results); //Το $count περιέχει τον αριθμό τον εγγραφών που επιστράφηκαν.
$sunolo=$meres*$diarkeia;
if($sunolo!=$count){ //Αν δεν έχει αποθηκευτεί κάποια μέρα για τα εργαστήρια.
$meres=($sunolo/$count)-1; //Κάνε την ημέρα μία λιγότερη.
echo "Λάθος με μία μέρα για το μάθημα:";
echo $rowL['Per_Math'];
echo $codeMath;
}
switch($meres){
case 1: //Το μάθημα διεξάγετε σε μία μέρα.
$start=mysql_result($results,0,"wrario"); //Το $start περιέχει απο την πρώτη γραμμή των εγγραφών που επέστεψε η $results την τιμή του πεδίου wrario.
$telos=mysql_result($results,($diarkeia-1),"wrario");
$telos++;
$day=mysql_result($results,0,"DayNm");
$send="$start-$telos"; //To $send περιέχει το δίωρο.

break;

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Αποστολή δεδομένων.

Δημοσίευση από korgr » 26 Μάιος 2010 20:59

Για δοκιμασε το σημειο αυτο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

@mysql_select_db&#40;"mysql",$db&#41; or die&#40;"Η σύνδεση με την βάση δεδομένων δεν ήταν εφικτή."&#41;; //Σύνδεση με επιλεγμένη βάση. 
να το κανεις:

Κώδικας: Επιλογή όλων

@mysql_select_db&#40;"mysql",$db&#41; or die&#40;"Η σύνδεση με την βάση δεδομένων δεν ήταν εφικτή."&#41;; //Σύνδεση με επιλεγμένη βάση. 
mysql_query&#40;"SET CHARACTER_SET_RESULTS=greek"&#41;;

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης