javascript stin idia selida 2 fores

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
maliv76
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 22 Μάιος 2010 22:06

javascript stin idia selida 2 fores

Δημοσίευση από maliv76 » 22 Μάιος 2010 22:18

Λοιπον έχω μια φόρμα και ενα scriptaki (java)...το χρησιμοποιώ να δείχνει ημέρες μηνες ετος
θέλω στην ίδια φόρμα να το χρησιμοποιήσω 2 φορές...δλδ να διαλέγει ο χρήστης
ΑΠΟ μια ημερομηνία
ΕΩΣ μια αλλη ημερομηνια
η πρώτη φυσικά δουλεύει αλλα η δεύτερη(χρησιμοποιώντας το ιδιο script με διαφορετικά names φυσικα στη φορμα)

Κώδικας: Επιλογή όλων

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
<script type="text/javascript">

/***********************************************
* Drop Down Date select script- by JavaScriptKit.com
* This notice MUST stay intact for use
* Visit JavaScript Kit at http&#58;//www.javascriptkit.com/ for this script and more
***********************************************/

var monthtext=&#91;'Ιανουάριος','Φεβρουάριος','Mάρτιος','Απρίλιος','Mάιος','Ιούνιος','Ιούλιος','Αύγουστος','Σεπτέμβριος','Οκτώβριος','Noέμβριος','Δεκέμβριος'&#93;;

function pad&#40;number,length&#41; &#123;
    var str = '' + number;
    while &#40;str.length < length&#41;
        str = '0' + str;
    return str;
&#125;


function populatedropdown&#40;dayfield, monthfield, yearfield&#41;&#123;
var today=new Date&#40;&#41;
var dayfield=document.getElementById&#40;dayfield&#41;
var monthfield=document.getElementById&#40;monthfield&#41;
var yearfield=document.getElementById&#40;yearfield&#41;
for &#40;var i=0; i<31; i++&#41;
    dayfield.options&#91;i&#93;=new Option&#40;i+1, pad&#40;i+1,2&#41;&#41;
dayfield.options&#91;today.getDate&#40;&#41;-1&#93;=new Option&#40;today.getDate&#40;&#41;, today.getDate&#40;&#41;, true, true&#41; //select today's day

for &#40;var m=0; m<12; m++&#41;
    monthfield.options&#91;m&#93;=new Option&#40;monthtext&#91;m&#93;, pad&#40;m+1,2&#41;&#41;
monthfield.options&#91;today.getMonth&#40;&#41;&#93;=new Option&#40;monthtext&#91;today.getMonth&#40;&#41;&#93;,pad&#40;today.getMonth&#40;&#41;+1,2&#41;, true, true&#41; //select today's month

var thisyear=today.getFullYear&#40;&#41; - 5
for &#40;var y=5; y>0; y--&#41;&#123;
yearfield.options&#91;y&#93;=new Option&#40;thisyear, thisyear&#41;
thisyear+=1
&#125;
yearfield.options&#91;0&#93;=new Option&#40;today.getFullYear&#40;&#41;, today.getFullYear&#40;&#41;, true, true&#41; //select today's year
&#125;

</script></strong>

</head>

<body>

<form action="../rep2/rep2.php" method="post" >
<select name="day" id="daydropdown">
</select> 
<select name="month" id="monthdropdown">
</select> 
<select name="year" id="yeardropdown">
</select> 
<input type="submit" value="Synexeia >>" />
</form>

<script type="text/javascript">

//populatedropdown&#40;id_of_day_select, id_of_month_select, id_of_year_select&#41;
window.onload=function&#40;&#41;&#123;
populatedropdown&#40;"daydropdown", "monthdropdown", "yeardropdown"&#41;
&#125;
</script>
</body>

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

javascript stin idia selida 2 fores

Δημοσίευση από fafos » 22 Μάιος 2010 22:24

auto vasika eina thema javascript..oxi php.. prosopika dhmiourgo me php tetoies formes.. an the na sou po thn lysh...

maliv76
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 22 Μάιος 2010 22:06

javascript stin idia selida 2 fores

Δημοσίευση από maliv76 » 22 Μάιος 2010 22:39

ευχαριστω για την αμεση απαντηση.....ναι το ξερω δεν ειναι php ..ειναι javascript...αν μπορεις να βοηθησεις θελω να διαλέγει ο χρηστης ΑΠΟ... ΕΩΣ... αλλά να εμφανίζετατι η σημερινή ημερομηνία...

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27626
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

javascript stin idia selida 2 fores

Δημοσίευση από cordis » 22 Μάιος 2010 22:50

μεταφέρθηκε..
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

javascript stin idia selida 2 fores

Δημοσίευση από fafos » 22 Μάιος 2010 22:50

1. pare ton parakto kodika kai sose ton san date.class.php:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php

    function createYears&#40;$start_year, $end_year, $id='year_select', $selected=null&#41;
    &#123;


        $selected = is_null&#40;$selected&#41; ? date&#40;'Y'&#41; &#58; $selected;


        $r = range&#40;$start_year, $end_year&#41;;


        $select = '<select name="'.$id.'" id="'.$id.'">';
        foreach&#40; $r as $year &#41;
        &#123;
            $select .= "<option value=\"$year\"";
            $select .= &#40;$year==$selected&#41; ? ' selected="selected"' &#58; '';
            $select .= ">$year</option>\n";
        &#125;
        $select .= '</select>';
        return $select;
    &#125;


    function createMonths&#40;$id='month_select', $selected=null&#41;
    &#123;
	$months = array&#40;
                1=>'Ιανουαρίου',
                2=>'Φεβρουαρίου',
                3=>'Μαρτίου',
                4=>'Απριλίου',
                5=>'Μαΐου',
                6=>'Ιουνίου',
                7=>'Ιουλίου',
                8=>'Αυγούστου',
                9=>'Σεπτεμβρίου',
                10=>'Οκτωβρίου',
                11=>'Νοεμβρίου',
                12=>'Δεκεμβρίου'&#41;;


        $selected = is_null&#40;$selected&#41; ? date&#40;'m'&#41; &#58; $selected;

        $select = '<select name="'.$id.'" id="'.$id.'">'."\n";
        foreach&#40;$months as $key=>$mon&#41;
        &#123;
            $select .= "<option value=\"$key\"";
            $select .= &#40;$key==$selected&#41; ? ' selected="selected"' &#58; '';
            $select .= ">$mon</option>\n";
        &#125;
        $select .= '</select>';
        return $select;
    &#125;


    
    function createDays&#40;$id='day_select', $selected=null&#41;
    &#123;

        $r = range&#40;1, 31&#41;;


        $selected = is_null&#40;$selected&#41; ? date&#40;'d'&#41; &#58; $selected;

        $select = "<select name=\"$id\" id=\"$id\">\n";
        foreach &#40;$r as $day&#41;
        &#123;
            $select .= "<option value=\"$day\"";
            $select .= &#40;$day==$selected&#41; ? ' selected="selected"' &#58; '';
            $select .= ">$day</option>\n";
        &#125;
        $select .= '</select>';
        return $select;
    &#125;


    function createHours&#40;$id='hours_select', $selected=null&#41;
    &#123;

        $r = range&#40;1, 12&#41;;


        $selected = is_null&#40;$selected&#41; ? date&#40;'h'&#41; &#58; $selected;

        $select = "<select name=\"$id\" id=\"$id\">\n";
        foreach &#40;$r as $hour&#41;
        &#123;
            $select .= "<option value=\"$hour\"";
            $select .= &#40;$hour==$selected&#41; ? ' selected="selected"' &#58; '';
            $select .= ">$hour</option>\n";
        &#125;
        $select .= '</select>';
        return $select;
    &#125;


    function createMinutes&#40;$id='minute_select', $selected=null&#41;
    &#123;

        $minutes = array&#40;0, 15, 30, 45&#41;;

    $selected = in_array&#40;$selected, $minutes&#41; ? $selected &#58; 0;

        $select = "<select name=\"$id\" id=\"$id\">\n";
        foreach&#40;$minutes as $min&#41;
        &#123;
            $select .= "<option value=\"$min\"";
            $select .= &#40;$min==$selected&#41; ? ' selected="selected"' &#58; '';
            $select .= ">".str_pad&#40;$min, 2, '0'&#41;."</option>\n";
        &#125;
        $select .= '</select>';
        return $select;
    &#125;


    function createAmPm&#40;$id='select_ampm', $selected=null&#41;
    &#123;
        $r = array&#40;'AM', 'PM'&#41;;


        $selected = is_null&#40;$selected&#41; ? date&#40;'A'&#41; &#58; strtoupper&#40;$selected&#41;;

        $select = "<select name=\"$id\" id=\"$id\">\n";
        foreach&#40;$r as $ampm&#41;
        &#123;
            $select .= "<option value=\"$t\"";
            $select .= &#40;$ampm==$selected&#41; ? ' selected="selected"' &#58; '';
            $select .= ">$ampm</option>\n";
        &#125;
        $select .= '</select>';
        return $select;
    &#125;
?>

2. anevazeis to arxeio sto site sou... sthn selida pou tha exeis thn forma to kaneis include:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<? include&#40;"date.class.php"&#41;;?>

3. mesa sthn forma vazeis to parakato:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<table cellpadding="5" cellspacing="3"><tbody><tr>
      <td align="left" valign="top">Από&#58;</td>
      <td align="left" valign="top">Έως&#58;</td>
    </tr><tr>
      <td align="left" valign="top">	 <table cellpadding="3">
  <tbody>
    <tr>
      <td align="left" valign="top">	  
 
	  
	  Ημέρα&#58;<br>
<?php 
$thisday = date&#40;d&#41;;
echo createDays&#40;'start_day', $thisday&#41;; ?>
</td>
      <td align="left" valign="top">Μήνας&#58;<br>
<?php 
$thismonth = date&#40;m&#41;;
echo createMonths&#40;'start_month', $thismonth&#41;; ?>  
	  </td> 

	  <td align="left" valign="top">Έτος&#58;<br>
<?php 
$thisyear = date&#40;Y&#41;;
echo createYears&#40;$thisyear, $thisyear+20, 'start_year', $thisyear&#41;; ?>  
	  
	  </td>


 </tr>
  </tbody>
</table>

</td>
      <td align="left" valign="top">

<table cellpadding="3">
  <tbody>
    <tr>
      <td align="left" valign="top">	  
 
	  
	  Ημέρα&#58;<br>
<?php 
$thisday = date&#40;d&#41;;
echo createDays&#40;'end_day', $thisday&#41;; ?>
</td>
      <td align="left" valign="top">Μήνας&#58;<br>
<?php 
$thismonth = date&#40;m&#41;;
echo createMonths&#40;'end_month', $thismonth&#41;; ?>  
	  </td> 

	  <td align="left" valign="top">Έτος&#58;<br>
<?php 
$thisyear = date&#40;Y&#41;;
echo createYears&#40;$thisyear, $thisyear+20, 'end_year', $thisyear&#41;; ?>  
	  
	  </td>

 

 </tr>
  </tbody>
</table>	</td>
    </tr></tbody></table>
tha sou emfanisei ta apo eos pou thes...

ego to exo kai stis 2 epiloges na deixnei thn shmerinh hmera kai 20 xronia meta... ta xronia einai to $thisyear+20.. an thes na deixnei prohgoumenes xronies prepei na kaneis mia allagh (kai sto apo, kai sto eos):

Κώδικας: Επιλογή όλων

$thisyear = date&#40;Y&#41;;
$year_start = '2005';
echo createYears&#40;$year_start, $year_start+20, 'end_year', $thisyear&#41;;

maliv76
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 22 Μάιος 2010 22:06

javascript stin idia selida 2 fores

Δημοσίευση από maliv76 » 22 Μάιος 2010 23:39

ναι για τις χρονιες θα το κάνω(εχε το νου σου στο post :) μην σκαλωσω πουθενα)...ΣΕ ΥΠΕΡ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

Mια χαρά εκανα και τα years..Θα το μελετήσω κιολας...να μάθω ακομα πιο πολλά..σε ευχαριστώ και πάλι...

maliv76
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 22 Μάιος 2010 22:06

javascript stin idia selida 2 fores

Δημοσίευση από maliv76 » 23 Μάιος 2010 01:32

Να ένα θέμα που μου προέκυψε...το αποτέλεσμα πως γίνετε να το κάνουμε με μηδεν μπροστά?
δλδ..οταν διαλέγουμε την πρωτη ιανουαρίου να παίρνω τιμή 01 01 και όχι 1 1...???

maliv76
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 22 Μάιος 2010 22:06

javascript stin idia selida 2 fores

Δημοσίευση από maliv76 » 23 Μάιος 2010 14:09

Kαμιά ιδέα γι αυτό..παλεύω και εγω αλλα δεν τα εχω καταφέρι μεχι τωρα

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

javascript stin idia selida 2 fores

Δημοσίευση από korgr » 23 Μάιος 2010 14:26

Κώδικας: Επιλογή όλων

$var = &#40;strlen&#40;$var&#41; == 1&#41;? "0".$var &#58; $var;
Αντικατεστησε την $var με την μεταβλητη που θες η τιμη της να γινεται του τυπου "0Χ"

maliv76
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 22 Μάιος 2010 22:06

javascript stin idia selida 2 fores

Δημοσίευση από maliv76 » 23 Μάιος 2010 14:36

Αυτό μέσα στην date.class?..ΤΟ θέμα είναι ότι θέλω να το κάνω μονο για 1 εως 9..οπως και για τους μηνες 1 εως 9 παλι
...

αν τρεξω ενα
if($day == "1") || ($day == "2") ...
{
...
}

είναι λάθος? (ερωτηση ειναι αυτό)

maliv76
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 22 Μάιος 2010 22:06

javascript stin idia selida 2 fores

Δημοσίευση από maliv76 » 23 Μάιος 2010 14:40

Πρόσεξε δεν λέμε για το javascript αλλα για το php...

maliv76
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 22 Μάιος 2010 22:06

javascript stin idia selida 2 fores

Δημοσίευση από maliv76 » 23 Μάιος 2010 14:49

Εντάξει, σκέφτηκα κατι αλλο το οποίο μαλλον δουλεύει...εκει που κάνω $_POST an είναι 1 εως 9 την αλλάζω και παίζει μια χαρα....ευχαριστώ παρα πολύ για τη βοήθεια παδιά

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;&#40;$day_from == "1"&#41; || &#40;$day_from == "2"&#41; || &#40;$day_from == "3"&#41; || &#40;$day_from == "4"&#41; || &#40;$day_from == "5"&#41; || &#40;$day_from == "6"&#41; || &#40;$day_from == "7"&#41; || &#40;$day_from == "8"&#41; || &#40;$day_from == "9"&#41;&#41;
&#123;
	$day_from1 = "0$day_from";
&#125;
else
&#123;
	$day_from1 = $day_from;
&#125;

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

javascript stin idia selida 2 fores

Δημοσίευση από korgr » 23 Μάιος 2010 16:02

Μα αυτο ακριβως σου προτεινα με πολυ λιγοτερο κωδικα
Αν αντικαταστησεις ολο αυτο το κατεβατο που εγραψες με το

Κώδικας: Επιλογή όλων

$day_from1= &#40;strlen&#40;$day_from&#41; == 1&#41;? "0".$day_from&#58; $day_from;
θα εχεις το ιδιο αποτελεσμα με βελτιστοποιημενο κωδικα.

maliv76
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 22 Μάιος 2010 22:06

javascript stin idia selida 2 fores

Δημοσίευση από maliv76 » 23 Μάιος 2010 17:00

ΕΡΩΤΗΣΗ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος maliv76 την 23 Μάιος 2010 17:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

maliv76
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 22 Μάιος 2010 22:06

javascript stin idia selida 2 fores

Δημοσίευση από maliv76 » 23 Μάιος 2010 17:10

Αν μπορείς να μου εξηγήσεις πως δουλεύει???

γιατι το θέμα ειναι να μαθαίνουμε και οχι απλά να παίρνουμε ετοιμους κωδικες που κανουν τις δουλειές μας..η απορία μου ειναι πως καταλαβαινει οτι ειναι για 1 μεχρι 9...

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες