Εμφάνιση όλων των banners με τυχαία σειρά

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Εμφάνιση όλων των banners με τυχαία σειρά

Δημοσίευση από EneMe » 23 Μάιος 2010 14:51

Είχαμε συζητήσει κάτι παρόμοιο παλιότερα, αλλά δεν το βρίσκω... :cry:

Έχω κάποια banners και τα αντίστοιχα links τους και θέλω να τα εμφανίζω με τυχαία σειρά, το ένα κάτω από το άλλο...

Σε html μορφή, κάπως έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a target="_blank" href="http&#58;//www.site1.gr"><img src="banner1.jpg"></a><br>
<a target="_blank" href="http&#58;//www.site2.gr"><img src="banner2.jpg"></a><br>
<a target="_blank" href="http&#58;//www.site3.gr"><img src="banner3.jpg"></a><br>
κλπ
κλπ
κλπ
Όποιος μπορεί, ας ρίξει μια λύση...

:pint:

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Εμφάνιση όλων των banners με τυχαία σειρά

Δημοσίευση από fafos » 23 Μάιος 2010 17:17

apo vash pairneis ta stoixeia?

nbc
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 526
Εγγραφή: 05 Σεπ 2009 20:12
Επικοινωνία:

Εμφάνιση όλων των banners με τυχαία σειρά

Δημοσίευση από nbc » 23 Μάιος 2010 17:35

Αν έχεις τα banners σε array και τα εμφανίζεις με loopάκι, μπορείς πριν το loop, να καλέσεις τη shuffle.

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Εμφάνιση όλων των banners με τυχαία σειρά

Δημοσίευση από EneMe » 23 Μάιος 2010 23:37

Δεν υπάρχει ούτε βάση, ούτε τίποτα...

Παλιότερα είχα ρωτήσει κάτι παρόμοιο -το οποίο όπως είπα δεν βρίσκω- και είχα(με) στήσει μια πρόχειρη database σε txt...

Mπορεί να γίνει κάπως έτσι;

edit: Αν δεν με απατά η μνήμη μου είχαμε 2 txt ως εξής:

banners.txt
banner[1] = logo1.jpg
banner[2] = logotypo.png
banner[3] = papadopoulos.jpg
...

links.txt
link[1] = www.site1.gr
link[2] = www.lalala.com/pastourmas/
link[3] = user1821.web123.com
...

nbc
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 526
Εγγραφή: 05 Σεπ 2009 20:12
Επικοινωνία:

Εμφάνιση όλων των banners με τυχαία σειρά

Δημοσίευση από nbc » 24 Μάιος 2010 00:21

Αρχείο (πχ banners.txt):

Κώδικας: Επιλογή όλων

logo1.jpg,www.site1.gr
logotypo.png,www.lalala.com/pastourmas/
papadopoulos.jpg,user1821.web123.com
Κώδικας:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$file = 'banners.txt';
$FILE = file&#40;$file&#41;;
shuffle&#40;$FILE&#41;;

$text = '';

foreach &#40;$FILE as $line&#41;
&#123;
    $LINE  = explode&#40;',', $line&#41;;
    $text .= sprintf&#40;'<a target="_blank" href="%s"><img src="%s"></a><br>'."\n", $LINE&#91;1&#93;, $LINE&#91;0&#93;&#41;;
&#125;

echo $text;


Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Εμφάνιση όλων των banners με τυχαία σειρά

Δημοσίευση από fafos » 24 Μάιος 2010 01:26

an ta exeis se 2 diaforetika arxeia dokimase kai auto:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$icons = file&#40;'banners.txt'&#41;;
$icons = preg_grep&#40;'/&#91;^\s&#93;/', $icons&#41;;
$urls = file&#40;'links.txt'&#41;;
$urls = preg_grep&#40;'/&#91;^\s&#93;/', $urls&#41;;
$countar = count&#40;$icons&#41;;
$countar = range&#40;1, $countar&#41;;
shuffle&#40;$countar&#41;;
foreach &#40;$countar as $line&#41;
&#123; 
$line2 = $line -1;
$banner = trim&#40;$icons&#91;$line2&#93;&#41;;
$link = trim&#40;$urls&#91;$line2&#93;&#41;;

echo '<a href="http&#58;//'.$link.'" target="_blank"><img src="'.$banner.'" border="0" /></a><br />';
&#125;

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Εμφάνιση όλων των banners με τυχαία σειρά

Δημοσίευση από EneMe » 24 Μάιος 2010 02:09

Ευχαριστώ, nbc, δουλεύει (τουλάχιστον στο ανεξάρτητο αρχείο, μένει να το ενσωματώσω στο joomla).
Μου κάνει ένα πρόβλημα με τα links, αλλά μάλλον φταίει το ότι δεν έχω βάλει http:// μπροστά!
Βγάζει links της μορφής www.mysite.gr/www.linkapoarxeio.gr/

Ευχαριστώ fafos για το ενδιαφέρον, απλά δεν το είδα έγκαιρα!

edit: με το http:// διορθώθηκε το πρόβλημα! Άρα μένει να το βάλω στο Joomla!

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες