Βοηθεια με συμβολο

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
dimitrisdamo
Δημοσιεύσεις: 78
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2009 20:00
Επικοινωνία:

Βοηθεια με συμβολο

Δημοσίευση από dimitrisdamo » 25 Μάιος 2010 02:54

Παιδια εχω μια απορια επειδη στο μανυαλ της php δεν τα πολυπιανω μηπως θα μπρουσε να μου εξηγησει καποιος τι σημανει το συμβολο & στην php?
δηλαδη κατι σε στυλ
$a=& $b ;

Άβαταρ μέλους
Sermac
Δημοσιεύσεις: 363
Εγγραφή: 26 Σεπ 2007 21:08

Βοηθεια με συμβολο

Δημοσίευση από Sermac » 25 Μάιος 2010 03:42

Βάζοντας ampersand, δεν αντιγράφουμε την τιμή της μεταβλητής, αλλά δημιουργούμε μια παραπομπή προς την τιμή. Όπως για παράδειγμα δουλεύουν τα hard links στο Unix. Θα μπορούσαμε να τα παρομοιάσουμε και σαν τους δείκτες της C, αλλά η PHP δεν αναγνωρίζει διευθύνσεις μνήμης.

Παράδειγμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$a = "aspro";

$b = $a;
$c =& $a;

echo $b;  // prints aspro
echo $c;  // prints aspro

$a = "mauro";

echo $b;  // prints aspro
echo $c;  // prints mauro

Περισσότερα εδώ.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
dimitrisdamo
Δημοσιεύσεις: 78
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2009 20:00
Επικοινωνία:

Βοηθεια με συμβολο

Δημοσίευση από dimitrisdamo » 25 Μάιος 2010 14:26

Sermac έγραψε:Βάζοντας ampersand, δεν αντιγράφουμε την τιμή της μεταβλητής, αλλά δημιουργούμε μια παραπομπή προς την τιμή. Όπως για παράδειγμα δουλεύουν τα hard links στο Unix. Θα μπορούσαμε να τα παρομοιάσουμε και σαν τους δείκτες της C, αλλά η PHP δεν αναγνωρίζει διευθύνσεις μνήμης.

Παράδειγμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$a = "aspro";

$b = $a;
$c =& $a;

echo $b;  // prints aspro
echo $c;  // prints aspro

$a = "mauro";

echo $b;  // prints aspro
echo $c;  // prints mauro

Περισσότερα εδώ.
Ευχαριστω για το αμεσο ποστ αλλα και παλι δεν καταλαβα και πολλα
Την σελιδα την εχω διαβασει αλλα δεν καταλαβαινω ..
Αν υπαρχει δυνατοτητα για περαιτερο εξηγηση θα σου ειμουνα ευγνομων και που χρησιμευουν ακριβως αυτα ?

Υ.Γ.Σορρυ αν γινομαι πριχτης αλλα θελω να μαθω και απο manual ειναι πολυ hard way :-?

Άβαταρ μέλους
dimitrisdamo
Δημοσιεύσεις: 78
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2009 20:00
Επικοινωνία:

Βοηθεια με συμβολο

Δημοσίευση από dimitrisdamo » 26 Μάιος 2010 14:28

καποιοςς ???? :lol: :lol: :lol: :lol:

theodoros_mihos
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 03 Ιουν 2010 01:26
Τοποθεσία: Ηράκλειο
Επικοινωνία:

Βοηθεια με συμβολο

Δημοσίευση από theodoros_mihos » 03 Ιουν 2010 02:04

Μπορείς όμως να σκεφτείς σαν να ήταν δείκτες.

Μετά την εκτέλεση της $a=&$b οι "δείκτες" των δύο μεταβλητών είναι ίδιοι
Έτσι, είτε αναφέρεσαι στην $a είτε στην $b, αναφέρεσαι στην ίδια μεταβλητή

http://www.tsoft.g

Άβαταρ μέλους
dimitrisdamo
Δημοσιεύσεις: 78
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2009 20:00
Επικοινωνία:

Βοηθεια με συμβολο

Δημοσίευση από dimitrisdamo » 04 Ιουν 2010 20:24

ενα παραδειγμα εφαρμογης ισως με εκανε να το κατανοησω :-? :-? :-?

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Βοηθεια με συμβολο

Δημοσίευση από Khronos » 04 Ιουν 2010 21:44

Έχεις φάει κόλλημα χωρίς λόγο νομίζω...

Αμα αρχίσεις να ψάχνεις τα πάντα στην php χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις αυτό που ψάχνεις σε κάποια εφαρμογή με συγκεκριμμένες απαιτήσεις δεν βγάζεις άκρη...

Δουλεύω χρόνια με php και στα διάφορα projects που έχω ασχοληθεί (μικρά και μεγάλα) δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το & με τον τρόπο που περιγράφεις...

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Βοηθεια με συμβολο

Δημοσίευση από fafos » 04 Ιουν 2010 22:10

apo thn php 5.3 kai pano to apofeugoume (to xrhsimopoiousame se functions kai classes) giati dinei error me proto kai kalytero palioteres ekdoseis tou joomla...

asxolhsou me pio apla pragmata ths php...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες