2 ερωτήσεις για macromedia flash 8

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
falegk
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 04 Δεκ 2009 19:17
Τοποθεσία: Thessaloniki
Επικοινωνία:

2 ερωτήσεις για macromedia flash 8

Δημοσίευση από falegk » 25 Μάιος 2010 10:49

Γεια σας.
Μπορεί να φανεί λιγο αστείο και εύκολο αλλα μιας και δεν ασχολούμαι με flash και τωρα άρχισα γιατι το χρειάζομαι για κατι δεν ξέρω πολλα(τιποτα).

1. Έχω κανει ενα header και θελω πατώντας κλικ σε μια αλλη εικόνα που εχω βαλει να με πηγαίνει σε καποιο Link

2. Οταν περνάει το ποντίκι πανω απο αυτήν την εικόνα να γίνετε χερακι.

Δουλεύω με το macromedia flash 8 και μετα απο πολυ ψάξιμο βρήκα κατι που όμως δεν δούλευε (ηταν για actionScript 3.0 μαλον)

αν ειναι για κάποιον εύκολο ας βοηθήσει.
ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
falegk
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 04 Δεκ 2009 19:17
Τοποθεσία: Thessaloniki
Επικοινωνία:

2 ερωτήσεις για macromedia flash 8

Δημοσίευση από falegk » 25 Μάιος 2010 20:43

κατι κατάφερα τελικά

Κώδικας: Επιλογή όλων

{
    getURL("http://www.radiomora.gr");
}


όμως με το που ανοίγει το flash αρχίζει και πετάει συνέχεια την σελίδα μιας και ειναι Loop και λογικά πρεπει να του δώσω εντολή οταν κανω κλικ πάνω στο κουμπί τοτε να μπαίνει στην σελίδα μπορεί να βοηθήσει κάποιος στον κώδικα? :-?

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

2 ερωτήσεις για macromedia flash 8

Δημοσίευση από korgr » 25 Μάιος 2010 21:54

Κώδικας: Επιλογή όλων

on (release) {
getURL("http://www.radiomora.gr"); 
}
Βαλτο στα actions του button που θα πατας και θα σε πηγαινει εκει

Άβαταρ μέλους
falegk
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 04 Δεκ 2009 19:17
Τοποθεσία: Thessaloniki
Επικοινωνία:

2 ερωτήσεις για macromedia flash 8

Δημοσίευση από falegk » 25 Μάιος 2010 22:57

μου βγάζει error φιλε.
ειμαι με το Macromedia flash 8 μοιπος ειναι κατι με το

Κώδικας: Επιλογή όλων

OnMouseDown = fuction ()
αλλα και που το βάζω και αυτο (πριν το

Κώδικας: Επιλογή όλων

{
    getURL("http://www.radiomora.gr");
}
αλλα παλι τιποτα)

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

2 ερωτήσεις για macromedia flash 8

Δημοσίευση από korgr » 25 Μάιος 2010 23:26

Εδω δουλευει στο CS3 εσυ για 8 θα ειχες προβλημα?
Προφανως το εβαλες στα actions του frame
Σου ειπα στα actions του button
Δημιουργησες button?
Ξερεις την διαφορα μεταξυ frame actions & button actions?

Δεν ξερω το επιπεδο σου και ετσι δεν ξερω σε ποιο βαθμο να αναλυσω τα γραφομενα μου :wink:

Άβαταρ μέλους
falegk
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 04 Δεκ 2009 19:17
Τοποθεσία: Thessaloniki
Επικοινωνία:

2 ερωτήσεις για macromedia flash 8

Δημοσίευση από falegk » 25 Μάιος 2010 23:31

Εχεις δίκιο
καλα η γνωσεις μου ειπα και πιο πανω ειναι σχεδόν τιποτα.

εβαλα μια εικόνα την εκανα symbol και το symbol το εβαλα πανω στην σκηνή και πανω σε αυτο βαζω των κώδικα (στο action)
μήπως μπορούμε να βρουμε κανενα tutorial για παρόμοια δουλειά? :wink:
ειδα εδω σε αυτα που εχουν τα παιδια αλλα δεν βρήκα κατι.

Άβαταρ μέλους
falegk
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 04 Δεκ 2009 19:17
Τοποθεσία: Thessaloniki
Επικοινωνία:

2 ερωτήσεις για macromedia flash 8

Δημοσίευση από falegk » 25 Μάιος 2010 23:34

α το εκανα :lol: :lol: :lol:
δούλεψε χεχεχεεεεεε
ευχαριστώ πολυ φιλε να εισαι καλα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες