Πρόβλημα με μορφοποίηση κειμένου απο δεδομένα Msql

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Lefteris33
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: 18 Μαρ 2010 15:10
Τοποθεσία: Δαφνη
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με μορφοποίηση κειμένου απο δεδομένα Msql

Δημοσίευση από Lefteris33 » 26 Μάιος 2010 21:37

Απο ενα text area εισάγω δεδομένα στην Msql.
Ο τύπος πεδίου είναι Longtext. Στην συνέχεια ένα script αναλαμβάνει να κλέσει τα δεδομένα και να προβάλει το κείμενο κάπως έτσι:
<code>
$display_block .= "
<br>
<h3>$title</h3>
<br><img src=$photo width\=160\" height=\"160\" align=\"center\"></br>
<p>$text </p>//Edo provalei to keimeno.
<h5>$name </h5>
<hr/>
</br>";

</code>

Το πρόβλημα είναι οτι το κείμενο δέν έχει παραγράφους.Δοκίμασα την <pre></pre> η οποία όμως έχει μάλον πρόβλημα με τους Ελληνικούς χαρακτήρες.
Γνωρίζει κάποιος πως θα μπορούσα να εμφανίζω σωστά το κείμενο;
Στήν ουσία ο στόχος μου είναι αυτό που κάνει το freestuff στο Message Body.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με μορφοποίηση κειμένου απο δεδομένα Msql

Δημοσίευση από fafos » 26 Μάιος 2010 21:51


Lefteris33
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: 18 Μαρ 2010 15:10
Τοποθεσία: Δαφνη
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με μορφοποίηση κειμένου απο δεδομένα Msql

Δημοσίευση από Lefteris33 » 26 Μάιος 2010 22:00

Καλησπέρα fafos.
Έκανα αυτό:
<code>
$display_block .= "
<br>
<h3>$title</h3>
<br><img src=$photo width\=160\" height=\"160\" align=\"center\"></br>
<list>nl2br($text) </list>
<h5>$name </h5>
<hr/>
</br>";
</code>

Αλλα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.Δεν εμφανίζονται παράγραφοι.
Μήπως δέν δίνω σωστά το κείμενο απο την εισαγωγή στην Βάση?
Lefteris Toumanidis websitepro

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με μορφοποίηση κειμένου απο δεδομένα Msql

Δημοσίευση από fafos » 26 Μάιος 2010 22:06

to nl2br prepei na to dineis otan kaneis eisagogh h edit sthn vash.. mono pou prepei na prosexeis sto edit na diagrafeis ta <br /> apo to keimeno giati otan to soseis tha sou dinei 2 br me apotelesma na exeis kai mia kenh seira meta apo kathe grammh..

Lefteris33
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: 18 Μαρ 2010 15:10
Τοποθεσία: Δαφνη
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με μορφοποίηση κειμένου απο δεδομένα Msql

Δημοσίευση από Lefteris33 » 26 Μάιος 2010 22:14

Δηλαδεί στο query που κάνει το $_Post στην βάση?
Κάπως έτσι:
<code>
$add_topic_sql = "INSERT INTO arthra (arthro_title, arthro_name, arthro_photo, arthro_text, arthro_active, arthro_page, arthro_sort) VALUES ('".$_POST["arthro_title"]."','".$_POST["arthro_name"]."',
'$name_path', 'nl2br(".$_POST["arthro_text"].")','".$_POST["arthro_active"]."','".$_POST["arthro_page"]."','".$_POST["arthro_sort"]."')";
$add_topic_res = mysql_query($add_topic_sql);
</code>
Είναι σωστό αυτό?
Lefteris Toumanidis websitepro

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με μορφοποίηση κειμένου απο δεδομένα Msql

Δημοσίευση από fafos » 26 Μάιος 2010 22:17

sosto deixnei...

Lefteris33
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: 18 Μαρ 2010 15:10
Τοποθεσία: Δαφνη
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με μορφοποίηση κειμένου απο δεδομένα Msql

Δημοσίευση από Lefteris33 » 26 Μάιος 2010 22:20

Τίποτα! Τα ίδια η προβολή είναι ένα κείμενο μονοκόματο χωρίς παραγράφους.
Lefteris Toumanidis websitepro

Lefteris33
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: 18 Μαρ 2010 15:10
Τοποθεσία: Δαφνη
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με μορφοποίηση κειμένου απο δεδομένα Msql

Δημοσίευση από Lefteris33 » 26 Μάιος 2010 22:23

Μήπως πρέπει να αλλάξω τον τύπο δεδομένων του πεδίου 'arthro_text' στην βάση απο Longtext σε κάτι άλλο?
Lefteris Toumanidis websitepro

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με μορφοποίηση κειμένου απο δεδομένα Msql

Δημοσίευση από fafos » 26 Μάιος 2010 22:30

koita sthn vash an vazei <br /> se kathe grammh..

Lefteris33
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: 18 Μαρ 2010 15:10
Τοποθεσία: Δαφνη
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με μορφοποίηση κειμένου απο δεδομένα Msql

Δημοσίευση από Lefteris33 » 26 Μάιος 2010 22:34

Δεν εχω τοποθετήσει σωστά την nl2br γιατί στην βάση έκανε αυτήν την εγγραφή :

[ nl2br(Πλούσιο το βιογραφικό της Θεοδώρας Τζάκρη, της υφυπουργού Εσωτερικών που κατηγορείται για προσλήψεις συγγενών-συγχωριανών και θα μείνει στην ιστορία για τα&#8230; σαρδάμ της....... ]

και δέν έχει βάλει <br/> πουθενά.
Πήρε την nl2br σαν μέρος του κειμένου, γιατί ήταν μέσα στα εισαγωγικά.
Lefteris Toumanidis websitepro

Lefteris33
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: 18 Μαρ 2010 15:10
Τοποθεσία: Δαφνη
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με μορφοποίηση κειμένου απο δεδομένα Msql

Δημοσίευση από Lefteris33 » 26 Μάιος 2010 22:36

Τώρα άλλαξα το query σε :
<code>
$add_topic_sql = "INSERT INTO arthra (arthro_title, arthro_name, arthro_photo, arthro_text, arthro_active, arthro_page, arthro_sort) VALUES ('".$_POST["arthro_title"]."','".$_POST["arthro_name"]."',
'$name_path', nl2br( '".$_POST["arthro_text"]."'),'".$_POST["arthro_active"]."','".$_POST["arthro_page"]."','".$_POST["arthro_sort"]."')";
</code>
και θα το δοκιμάσω.
Lefteris Toumanidis websitepro

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης